Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πρόταση λογικής από Meloni: Αντί να χτυπήσουμε τη Ρωσία, ας ενισχύσουμε την άμυνα της Ουκρανίας

Πρόταση λογικής από Meloni: Αντί να χτυπήσουμε τη Ρωσία, ας ενισχύσουμε την άμυνα της Ουκρανίας
Ας μην διακινδυνεύσουμε να κλιμακωθεί εκτός ελέγχου η κατάσταση λέει η πρωθυπουργός της Ιταλίας
Το αυτονόητο διατύπωσε η πρωθυπουργός της Ιταλίας, Giorgia Meloni, η οποία υποστήριξε πως αντί το ΝΑΤΟ και τα κράτη μέλη της Συμμαχίας να επιτρέψουν στο Κίεβο να πλήξει στόχους στο ρωσικό έδαφος, το καλύτερο θα ήταν να ενισχύσουν την άμυνα της Ουκρανίας.
Σύμφωνα με την Meloni, δεν υπάρχει ανάγκη να πληγεί η Ρωσία, εάν παρασχεθούν αποτελεσματικά αμυντικά όπλα στην Ουκρανία.
«Η πρόταση για επιθέσεις κατά ρωσικών στόχων προέκυψε όταν άρχισε η συζήτηση για το εάν ήταν απαραίτητο να χτυπηθούν οι ζώνες από τις οποίες η Ρωσία επιτίθεται στην Ουκρανία.
Νομίζω ότι αυτό δεν είναι απαραίτητο.
Είναι καλύτερο να ενισχυθούν οι αμυντικές δυνατότητες της Ουκρανίας με την παροχή αποτελεσματικών συστημάτων αεράμυνας, κάτι που η Ιταλία έχει ήδη κάνει με τη μεταφορά του Samp-T, χωρίς να υπάρχει ο κίνδυνος μιας ανεξέλεγκτης κλιμάκωσης», επισήμανε η Meloni.
Η Ιταλία έχει διαμηνύσει με κατηγορηματικό τρόπο πως δεν πρόκειται να στείλει στρατιώτες της στην Ουκρανία ούτε να επιτρέψει στο Κίεβο να χρησιμοποιήσει τα όπλα που της δίνει, εκτός της ουκρανικής επικράτειας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης