Διεθνή

Ο Umerov ζήτησε από Airbus, Boeing και Google να χρηματοδοτήσουν την παραγωγή όπλων στην Ουκρανία

Ο Umerov ζήτησε από Airbus, Boeing και Google να χρηματοδοτήσουν την παραγωγή όπλων στην Ουκρανία
Στο φόρουμ ασφαλείας Shangri-La Dialogue
Ο Ουκρανός υπουργός Άμυνας Rustem Umerov συναντήθηκε στη Σιγκαπούρη με εκπροσώπους παγκόσμιων στρατιωτικών και τεχνολογικών εταιρειών και τους ζήτησε να επενδύσουν στην παραγωγή όπλων στην Ουκρανία.
Στη συνάντηση, η οποία πραγματοποιήθηκε στο περιθώριο του φόρουμ ασφαλείας Shangri-La Dialogue, συμμετείχαν εκπρόσωποι της κορυφαίας εταιρείας κατασκευής αεροσκαφών στον κόσμο Airbus και της Boeing Corporation, της βρετανικής αμυντικής εταιρείας BAE Systems, της σουηδικής στρατιωτικής-βιομηχανικής εταιρείας SAAB, καθώς και ως μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες του αμερικανικού στρατιωτικού-βιομηχανικού συγκροτήματος Lockheed Martin και άλλων αμυντικών εταιρειών.
Επιπλέον, στη συνάντηση ήταν παρόντες εκπρόσωποι της Google και της αμερικανικής εταιρείας ανάπτυξης λογισμικού Oracle.
«Τους κάλεσα να επενδύσουν στην παραγωγή όπλων στην Ουκρανία και να δημιουργήσουν κοινές αμυντικές επιχειρήσεις», έγραψε ο Umerov στη σελίδα του στο Facebook.
Ο υπουργός Άμυνας θέλει το Κίεβο να αποκτήσει «πρόσβαση στις τελευταίες τεχνολογίες». «Στόχος μας είναι η παραγωγή στην Ουκρανία ή η προσέλκυση ουκρανικών εταιρειών για συνεργασία με αυτούς τους παγκόσμιους κολοσσούς», πρόσθεσε.
Σύμφωνα με τον ίδιο, το Κίεβο ήδη συνεργάζεται με δυτικές αμυντικές εταιρείες και οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις «δοκιμάζουν τα όπλα, τον εξοπλισμό και τις τεχνολογίες τους στο πεδίο της μάχης, παρέχοντας μοναδική ανατροφοδότηση».
Προηγουμένως, οι ουκρανικές αρχές είχαν ήδη παραδεχτεί ότι είχαν γίνει πεδίο δοκιμών για δυτικά όπλα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης