Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σκληρή απάντηση στη Βρετανία από τη Ρωσία - Επιβάλλονται κυρώσεις σε πολιτικούς, διπλωμάτες και δημοσιογράφους

Σκληρή απάντηση στη Βρετανία από τη Ρωσία - Επιβάλλονται κυρώσεις σε πολιτικούς, διπλωμάτες και δημοσιογράφους
Στη μαύρη λίστα της Ρωσίας μπαίνουν εκπρόσωποι του πολιτικού κατεστημένου, του δημοσιογραφικού κόσμου και της κοινότητας διπλωματών της Μεγάλης Βρετανίας
Η Ρωσία με σημερινή της απόφαση προχωράει στην επιβολή κυρώσεων σε πλήθος Βρετανών πολιτικών, δημοσιογράφων και διπλωματών που είναι υπεύθυνοι για αντιρωσικές δραστηριότητες, όπως ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών.
«Σε απάντηση στις εχθρικές ενέργειες της βρετανικής πλευράς, αποφασίστηκε να συμπεριληφθούν στη ρωσική μαύρη λίστα ορισμένοι εκπρόσωποι του πολιτικού κατεστημένου, του δημοσιογραφικού κόσμου και της κοινότητας διπλωματών της Μεγάλης Βρετανίας», ανέφερε χαρακτηριστικά το Υπουργείο.
«Μεταξύ αυτών είναι πολιτικοί υπεύθυνοι για τη διαμόρφωση και εφαρμογή της αντιρωσικής τακτικής του Λονδίνου, «καταδικασμένοι για ψέματα και ρωσοφοβία, δημοσιογράφοι, αλλά και ειδικοί, που καλύπτουν σημαντικά κοινωνικοπολιτικά γεγονότα στη χώρα μας με αρνητικό και αναληθή τρόπο».
Όπως ανέφερε το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών, η προκλητική αντιρωσική ρητορική των Βρετανών αξιωματούχων και τα πρακτικά βήματα του Λονδίνου για περαιτέρω στρατιωτική ανάπτυξη στην Ουκρανία υποδηλώνουν «την αδυσώπητη στάση της βρετανικής ηγεσίας προκειμένου να συνεχίσει τη σκληρή συστημική αντιπαράθεση» με τη Ρωσία.
«Ταυτόχρονα, όπως και πριν, τον πρωταγωνιστικό ρόλο στην ενστάλαξη της ρωσοφοβίας και στη διάδοση παραπληροφόρησης για τη Ρωσία διαδραματίζουν τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης, που εργάζονται κατ' εντολή των αρχών», σημειώνει με νόημα η ανακοίνωση.
«Οι προσπάθειες των Βρετανών να δυσφημήσουν και να απομονώσουν διεθνώς τη Ρωσία θα λάβουν αναπόφευκτα μια αποφασιστική και σκληρή απόκρουση από την πλευρά μας», υπογράμμισε η ρωσική διπλωματία.
«Η Μόσχα καλεί το Λονδίνο να αρνηθεί τη στρατιωτική υποστήριξη για την Ουκρανία, η οποία οδηγεί σε απώλειες μεταξύ αμάχων και απλώς παρατείνει την αγωνία του νεοναζιστικού καθεστώτος στο Κίεβο», καταλήγει η ανακοίνωση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης