Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Χρηματιστήριο: Τάση από τις αγορές του εξωτερικού – Τράπεζες και Μυτιληναίος στο επίκεντρο

Χρηματιστήριο: Τάση από τις αγορές του εξωτερικού – Τράπεζες και Μυτιληναίος στο επίκεντρο
Η Noval Property ξεκινάει διαπραγμάτευση σήμερα με τιμή εισαγωγής τα 2,78 ευρώ και ελεύθερο όριο διαπραγμάτευσης για τις τρεις πρώτες μέρες
Σχετικά Άρθρα
Από την πορεία των αγορών του εξωτερικού θα εξαρτηθεί και σήμερα το πρόσημο του Γενικού Δείκτη, με τους αναλυτές να σημειώνουν πως τα παράγωγα δείχνουν ανοδικό άνοιγμα και πως ενισχύονται και πάλι οι πιθανότητες για μείωση επιτοκίων.
Στο επίκεντρο θα βρεθεί η μετοχή της Μυτιληναίος μετά τις χθεσινές ανακοινώσεις.
Η διοίκηση έδωσε εκτίμηση για EBITDA 1,2 δισ. ευρώ και καθαρά κέρδη 700 εκατ. ευρώ φέτος.
Επίσης, οι τραπεζικές μετοχές θα βρεθούν στο επίκεντρο καθώς πιέστηκαν το προηγούμενο διάστημα, καταγράφοντας μία διόρθωση, η οποία χαρακτηρίζεται λογική και εντός πλαισίων.
Επιπλέον, αναμένεται η απόφαση του SSM για το μέρισμα που θα ανοίξει το δρόμο για διανομή μερίσματος στους επενδυτές μετά από 13 χρόνια.
Η Noval Property ξεκινάει διαπραγμάτευση σήμερα με τιμή εισαγωγής τα 2,78 ευρώ και ελεύθερο όριο διαπραγμάτευσης για τις τρεις πρώτες μέρες.

Eurobank Equities
Σήμερα τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης της Ε.Ε. σηματοδοτούν ανάκαμψη, καθώς τα ήπια στοιχεία για την απασχόληση στις ΗΠΑ που ανακοινώθηκαν χθες ενισχύουν τα στοιχήματα για τη νομισματική πολιτική και την ανάληψη κινδύνου.

Piraeus Securities
Θα περιμέναμε ανάκαμψη σήμερα λόγω του βελτιωμένου κλίματος στο εξωτερικό και της αναμενόμενης μείωσης των επιτοκίων της ΕΚΤ αύριο. Η μετοχή της εταιρείας ακινήτων Noval Property θα πραγματοποιήσει σήμερα το ντεμπούτο της στο ΧΑ.

Optima Bank
Περιμένουμε η αγορά να κινηθεί υψηλότερα σήμερα.

Beta
Οι επενδυτές ίσως τηρήσουν στάση αναμονής εν όψει της ετυμηγορίας της ΕΚΤ, ενώ οι όγκοι δείχνουν επίσης συγκράτηση του ενδιαφέροντος. Γι’ αυτό περιμένουμε πως η αγορά θα κινηθεί με διαθέσεις συσσώρευσης σήμερα.

Depolas
Νέα υποχώρηση καταγράφηκε χθες στο ΧΑ με τον ΓΔΧΑ να προσεγγίζει την διαγραμματική στήριξη των 1410 μονάδων. Η διάσπαση αυτής της περιοχής θέτει σε κίνδυνο την ανοδική κίνηση που διαγράφει ο ΓΔΧΑ από τις αρχές Οκτωβρίου ξεκινώντας από την περιοχή των 1100 μονάδων. Ωστόσο, εκτιμούμε ότι η διόρθωση είναι φυσιολογική και εντός πλαισίου. Σημειώνουμε ότι ο δείκτης είναι περισσότερο σημείο αναφοράς και για τον λόγο αυτό εξετάζουμε την ενίσχυση θέσεων κατά περίπτωση, αλλά συνεχίζουμε να δίνουμε περισσότερη βαρύτητα σε αμυντικές μετοχές. Η σημερινή ατζέντα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τους επιμέρους δείκτες υπηρεσιών PMI Μαΐου των μεγάλων οικονομιών της Ευρωζώνης και τις ΗΠΑ, ενώ αυξημένη βαρύτητα θα δοθεί και στον δείκτη τιμών παραγωγού Απριλίου της περιοχής του Ευρώ. Αξίζει να αναφέρουμε ότι τα μηνιαία ανοίγματα θέσεων εργασίας για τον Απρίλιο στις ΗΠΑ χθες διαμορφώθηκαν στο χαμηλότερο επίπεδο από τις αρχές του 2021 γεγονός που μετριάζει την ανοδική πίεση στα επίπεδα τιμών.

Κύκλος
Ξεκινάει σήμερα η διαπραγμάτευση των μετοχών της Noval Property σε συνέχεια της άντλησης €48,3 εκ. από τη δημόσια προσφορά προς €2,78/μετχ. Υπό δοκιμασία η εξαιρετικά κρίσιμη στήριξη των 1430-1420 μονάδων του Γ.∆. μια ημέρα πριν τις αποφάσεις της ΕΚΤ για τα παρεμβατικά της επιτόκια, δύο ημέρες πριν τις ανακοινώσεις για τα στοιχεία της αγοράς εργασίας των ΗΠΑ για το Μάιο και 5 ημέρες πριν τις κρίσιμες ευρωεκλογές της Κυριακής.

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης