Τελευταία Νέα
Διεθνή

Vera Europe: Συνομιλίες σε εξέλιξη για τη δημιουργία μιας νέας δεξιάς ομάδας στην Ευρωβουλή – Τι θα κάνουν Meloni, Lepen και AfD

Vera Europe: Συνομιλίες σε εξέλιξη για τη δημιουργία μιας νέας δεξιάς ομάδας στην Ευρωβουλή – Τι θα κάνουν Meloni, Lepen και AfD
Πυρετώδεις διαβουλεύσεις στα δεξιά κόμματα της Ευρώπης
Σχετικά Άρθρα

Με ή χωρίς το Alternative für Deutschland (AfD), οι διαπραγματεύσεις ξεκίνησαν για τη δημιουργία μιας νέας εθνικιστικής κοινοβουλευτικής ομάδας από τις μικρότερες και μέχρι σήμερα μη συνδεδεμένες αντιπροσωπείες που είναι δεξιά και των δύο καθιερωμένων εθνικο-συντηρητικών μπλοκ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο (ΕΚ).
Εάν οι συνομιλίες είναι επιτυχείς, αυτό θα σήμαινε ότι θα υπάρχουν τρεις δεξιές κυριαρχικές ομάδες στις Βρυξέλλες:
οι Ευρωπαίοι Συντηρητικοί και Μεταρρυθμιστές (ECR), η Ταυτότητα και η Δημοκρατία (ID) και η νέα, που ανεπίσημα αναφέρεται μεταξύ των ενθουσιωδών της θα- γίνετε μέλη ως «ομάδα χούλιγκαν», σύμφωνα με το Politico την Τετάρτη 5 Ιουνίου.
Όλες αυτές οι διαπραγματεύσεις για παλιές και νέες ομάδες γύρω από τις εκλογές της Ευρωπαϊκής Ένωσης μπορεί να φαίνονται ασήμαντες με την πρώτη ματιά, αλλά για τα ενδιαφερόμενα μέρη έχουν μεγάλη σημασία.
Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο όσοι βρίσκονται στα δεξιά άκρα του Κοινοβουλίου αποφάσισαν να συσπειρωθούν κάτω από μια νέα ομπρέλα, η οποία σύμφωνα με πηγές μπορεί να ονομάζεται Vera Europe , στα λατινικά «True Europe».
Η ομάδα θα ήταν ένας αντι-παγκοσμιοποιητικός, ταυτοτικός, δεξιός λαϊκιστικός σχηματισμός του οποίου τα μέλη μοιράζονται μια έντονα ευρωσκεπτικιστική και ίσως μοναδικά αντι-ΝΑΤΟική προσέγγιση.

Vera Europe

Η Vera Europe θα έμοιαζε με τις άλλες δύο κυρίαρχες ομάδες στην κριτική της για τις πολιτικές της ΕΕ για τη μετανάστευση και το κλίμα.
Θα ήταν επίσης αντίθετη στην επιρροή της Ουάσιγκτον και στον ευρωατλαντισμό γενικά —συμπεριλαμβανομένης της συνεχιζόμενης βοήθειας προς την Ουκρανία— κάτι που ισχύει μόνο εν μέρει για την ID.
Το ECR συγκαταλέγεται επί του παρόντος στις πιο φιλοΝΑΤΟϊκές και υπέρ του Ζελένσκι ομάδες στο ΕΚ.
Σύμφωνα με δημοσιεύματα, στην ομάδα περιλαμβάνονται η Πολωνική Συνομοσπονδία, η Ουγγρική Πατρίδα μας (MHM), το Ολλανδικό Φόρουμ για τη Δημοκρατία (FvD), η Σλοβακική Δημοκρατία και η Βουλγαρική Αναγέννηση. Όλα αυτά (εκτός από το Revival) επισκιάζονται από πολύ μεγαλύτερα εθνικά συντηρητικά, κυρίαρχα κόμματα στο εσωτερικό - PiS, Fidesz, PVV και SMER, αντίστοιχα - που είναι ο κύριος λόγος που δεν μπόρεσαν να βρουν μια θέση σε υπάρχουσες ομάδες εξαρχής.
Αυτό δεν αρκεί για τη δημιουργία μιας νέας ομάδας.
Αυτό απαιτεί αντιπροσωπείες από τουλάχιστον επτά κράτη μέλη, συνολικά 23 ευρωβουλευτές ή περισσότερους.
Αυτά τα πέντε κόμματα βρίσκονται επί του παρόντος στη σειρά για λιγότερες από δέκα έδρες μεταξύ τους, πράγμα που σημαίνει ότι είτε χρειάζονται τουλάχιστον διπλάσιες παρόμοιες αντιπροσωπείες είτε μία βαρέων βαρών για να αυξήσουν τον αριθμό τους.
Πηγή κοντά στις διαπραγματεύσεις λέει ότι τα μέρη είναι πεπεισμένα ότι θα φτάσουν στα απαιτούμενα στοιχεία μέχρι τις αρχές του επόμενου μήνα, κάτι που μπορεί να υπονοεί το τελευταίο.
Ξέρουμε ακριβώς ποιους θέλουν— το μόνο ερώτημα είναι αν η στοργή είναι αμοιβαία.
Μετά την αποβολή του γερμανικού AfD από την ομάδα ID πριν από δύο εβδομάδες, η Revival επικοινώνησε αμέσως με μια πρόταση να ενταχθεί στο νέο κλαμπ.
Το AfD αναμένει τουλάχιστον 15 έδρες, οι οποίες —μαζί με έναν ακόμη εκπρόσωπο από ένα έβδομο κόμμα— θα έβαζαν τη Vera Europa λίγο πάνω από το απαιτούμενο όριο.
Άλλες πιθανές προσθήκες στην ομάδα θα μπορούσαν να προέλθουν από τη συμμετοχή στη « Διακήρυξη της Σόφιας», που υπογράφηκε στις 12 Απριλίου για την ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ εννέα εθνικιστικών κομμάτων σε όλη την Ευρώπη.
Στην εκδήλωση που διοργάνωσε το Revival, το MHM, το FvD και η Republika συμμετείχαν η Εναλλακτική για τη Σουηδία και το ελληνικό AKKEL, καθώς και τρεις άλλες που εκπροσωπούν χώρες εκτός ΕΕ: ​​τη Μολδαβική Αναγέννηση, τη Σερβική Κληρονομιά και την Ελβετική MAS -ΤΟΜ.
Ενώ μια συγκεκριμένη φατρία του AfD αναμφίβολα δελεάζεται από την ιδέα της ύπαρξης μιας ομάδας που θα κυριαρχείται απόλυτα από τους Γερμανούς, ένας αξιωματούχος του AfD είπε στο The European Conservative ότι η στρατηγική του κύριου κόμματος είναι να αξιοποιήσει τα αποτελέσματά του για να συμφιλιωθεί και να επανενταχθεί στην ομάδα ID. .

Τα σχέδια της Lepen

Η ομάδα ID υπό την ηγεσία της Lepen, ωστόσο, έχει και άλλα σχέδια στο μυαλό της.
Ο ηγέτης του Γαλλικού Εθνικού Ράλι (NR) απέρριψε το AfD για έναν λόγο:
την πιθανότητα συγχώνευσης με το ECR και τη δημιουργία ενός κυρίαρχου «υπερμπλόκ» που θα μπορούσε να ανταγωνιστεί τα κυρίαρχα κόμματα στις Βρυξέλλες.
Η ιδέα υποστηρίζεται επίσης από την πλειοψηφία στο ID, συμπεριλαμβανομένων των Φλαμανδών Vlaams Belang, Lega του Matteo Salvini και του αδέσμευτου κόμματος Fidesz της Ουγγαρίας, αλλά εκείνων στο ECR—συμπεριλαμβανομένου του Fratelli d'Italia της Meloni, του Πολωνικού PiS, των Σουηδών Δημοκρατών, και το ισπανικό Vox— θα χρειαζόταν πολύ πιο πειστικό.
Προς το παρόν, όλα παραμένουν στο τραπέζι μέχρι να αρχίσουν να μπαίνουν τα νούμερα την Κυριακή.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης