Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στη Λιθουανία ξεκινούν οι μεγαλύτερες στρατιωτικές ασκήσεις στη Βαλτική Θάλασσα με… πολλαπλά μηνύματα προς τη Ρωσία

Στη Λιθουανία ξεκινούν οι μεγαλύτερες στρατιωτικές ασκήσεις στη Βαλτική Θάλασσα με… πολλαπλά μηνύματα προς τη Ρωσία

Στις ασκήσεις θα συμμετάσχει και η κοινή μονάδα ναυτικών σκαφών των χωρών της Βαλτικής, BALTRON

Σχετικά Άρθρα

Οι μεγαλύτερες στρατιωτικές ασκήσεις, BALTOPS 24, στη Βαλτική Θάλασσα ξεκίνησαν την Τετάρτη (5/6/2024) στη λιθουανική πόλη Klaipeda, όπως αναφέρει η Delfi.
Στο πλαίσιο της προετοιμασίας για τις ασκήσεις, 30 πολεμικά πλοία συμμάχων του ΝΑΤΟ με συνδυασμένο προσωπικό άνω των τεσσάρων χιλιάδων στρατιωτικών έφθασαν στο λιμάνι της Klaipeda την Τρίτη.
Εκπρόσωποι των πλοίων, που έφτασαν στην πόλη - λιμάνι, θα συμμετάσχουν σε θαλάσσιο συντονιστικό συνέδριο στο πλαίσιο των ασκήσεων BALTOPS 24 που ξεκινούν την Τετάρτη.
Αυτή είναι η δεύτερη φορά που οι ασκήσεις διεξάγονται στη Λιθουανία.
Από τις 7 έως τις 20 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί ενεργή φάση ασκήσεων στη Βαλτική Θάλασσα, με τη συμμετοχή του ναρκαλιευτικού Skalvis και του περιπολικού πλοίου Aukštaitis.
Στις ασκήσεις θα συμμετάσχει και η κοινή μονάδα ναυτικών σκαφών των χωρών της Βαλτικής, BALTRON.
Κατά τη διάρκεια των ασκήσεων θα ασκηθούν εργασίες όπως αποβατική προσγείωση, υποστήριξη πυρός, ανθυποβρυχιακή άμυνα, αντιαεροπορική άμυνα, αντίμετρα ναρκοπεδίων, δράσεις επιφανειακών και υποβρυχίων drones και άλλες επιχειρήσεις.
Ο κύριος στόχος των ασκήσεων είναι να παράσχουν στους συμμάχους την ευκαιρία να εξασκήσουν δεξιότητες αντιμετώπισης κρίσεων και να εξασφαλίσουν την ελευθερία ναυσιπλοΐας και την ασφάλεια στην περιοχή της Βαλτικής.
Στις 3 Ιουνίου, ξεκίνησε μια σειρά αμυντικών στρατιωτικών επιχειρήσεων του Joint Expeditionary Force (JEF) Nordic Warden, με στόχο την ενίσχυση της ασφάλειας της κρίσιμης υποθαλάσσιας υποδομής από τον Βόρειο Ατλαντικό έως τη Βαλτική Θάλασσα.
Οι ασκήσεις θα διαρκέσουν ένα μήνα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης