Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Χρηματιστήριο: Όλα τα βλέμματα στις τράπεζες λόγω μερισμάτων – Συνεδριάζει η ΕΚΤ για τα επιτόκια

Χρηματιστήριο: Όλα τα βλέμματα στις τράπεζες λόγω μερισμάτων – Συνεδριάζει η ΕΚΤ για τα επιτόκια
Μείωση επιτοκίων αναμένουν σήμερα από την ΕΚΤ οι αναλυτές
Σχετικά Άρθρα
Οι τράπεζες θα τραβήξουν και σήμερα όλα τα βλέμματα καθώς οι τρεις από τις 4 συστημικές ανακοίνωσαν πως έλαβαν έγκριση από τον SSM για τη διανομή μερίσματος.
Επιπλέον η Πειραιώς αναθεώρησε προς τα πάνω τις εκτιμήσεις της για τα καθαρά κέρδη του 2024 και τώρα περιμένει κέρδη ανά μετοχή 0,85 ευρώ από 0,80 ευρώ που ήταν η προηγούμενη εκτίμηση.
Όπως ανακοινώθηκε η Πειραιώς θα δώσει 0,063 ευρώ ανά μετοχή (1,7% μερισματική απόδοση), η Alpha Bank 0,052 ευρώ ανά μετοχή αλλά μοιράζεται σε μέρισμα και αγορά ιδίων άρα το μέρισμα είναι 0,026 ευρώ (απόδοση 1,6%) και η Eurobank θα δώσει το υψηλότερο ήτοι 0,0933 ευρώ ανά μετοχή που αντιστοιχεί σε απόδοση 4,6%.
Υπενθυμίζεται πως για την Εθνική η αγορά περιμένει 0,36 ευρώ ανά μετοχή.
Στο επίκεντρο θα συνεχίσει να βρίσκεται και η Τέρνα Ενεργειακή μετά το χθεσινό δημοσίευμα του ΒΝ ότι έκλεισε το deal πώλησης.
Σημειώνεται πως σήμερα συνεδριάζει η ΕΚΤ και αναμένεται μείωση επιτοκίων.
Όλα τα παραπάνω σε συνδυασμό με το θετικό κλίμα στα ευρωπαϊκά παράγωγα αναμένεται να δώσουν ανοδικό άνοιγμα σήμερα στο Χ.Α.
Οι μετοχές της Premia ΑΕΕΑΠ διαπραγματεύονται χωρίς το δικαίωμα στο μέρισμα ύψους 0,03044 ευρώ ανά μετοχή.

Eurobank Equities
Τα ευρωπαϊκά παράγωγα παραπέμπουν σε ανοδικό άνοιγμα σήμερα, με τις ευρωπαϊκές μετοχές να έχουν ανοδικό ρεύμα από τη χθεσινή τεχνολογική άνοδο στη Wall Street και την αναμενόμενη απόφαση σήμερα της ΕΚΤ για μείωση επιτοκίων.

Optima Bank
Περιμένουμε από το Χ.Α. σήμερα να κινηθεί ανοδικά με τις τράπεζες και την Τέρνα Ενεργειακή να είναι στο επίκεντρο.

Beta
Η επίσημη έγκριση για τα μερίσματα του τραπεζικού κλάδου και οι νέες αναβαθμισμένες εκτιμήσεις της Τράπεζας Πειραιώς, όπως και οι φήμες για συγχωνεύσεις και εξαγορές θα στηρίξουν τη συνέχεια της χθεσινής ανόδου.

Merit
Ο ΚΜΟ 200 ημερών βρίσκεται στις 1328 μονάδες. Σημεία στήριξης 1393 και 1420 μονάδες και σημεία αντίστασης οι 1503 και 1529 μονάδες.

Κύκλος
Η ΕΚΤ αναγγέλλει την πρώτη μετά από 9 μήνες μείωση των παρεμβατικών της επιτοκίων και όλα τα βλέμματα στρέφονται προς την Κριστίν Λαγκάρντ και τη ρητορική που θα αναγγείλει για τη συνέχεια. Το θετικό momentum στο ελληνικό χρηματιστήριο διαμορφώνει προϋποθέσεις για άμεση υπέρβαση του εγγύτερου ορίου αντίστασης των 1455 μονάδων για το Γ.∆.

Δεπόλας
Ανοδική αντίδραση είχαμε χθες στο ΧΑ με ΠΕΙΡ και ΑΛΦΑ να πρωταγωνιστούν σε άνοδο. Στην Ευρώπη η εικόνα ήταν μάλλον σταθεροποιητική εν αναμονή και της σημερινής συνεδρίασης της ΕΚΤ, όπου αναμένεται και η πρώτη μείωση επιτοκίων κατά 25μβ. Στις ΗΠΑ νέο ιστορικό υψηλό κατέγραψε ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq, αλλά και ο S&P 500. Η σημερινή ατζέντα πέραν της ΕΚΤ περιλαμβάνει τις λιανικές πωλήσεις Απριλίου της Ευρωζώνης και το εμπορικό ισοζύγιο και εβδομαδιαία στοιχεία της αγοράς εργασίας στις ΗΠΑ. Στο εσωτερικό, την ανοδική διάθεση τροφοδοτούν οι εποπτικές εγκρίσεις διανομής μερισμάτων για ΠΕΙΡ, ΑΛΦΑ και EUROB (πιθανότατα θα υπάρξει ανακοίνωση και για την ΕΤΕ τις επόμενες ώρες). Αναμένουμε την αγορά να τιμήσει την θετική αυτή εξέλιξη, ενώ εκτιμούμε ότι η όποια ανοδική αντίδραση του τραπεζικού δείκτη θα ευνοήσει περισσότερο της ΑΛΦΑ και ΠΕΙΡ σε αυτήν την φάση.

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης