Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τρόμος στη Δύση - Biden: Το ΝΑΤΟ μπορεί να παρασυρθεί σε πόλεμο – Γάλλος στρατηγός: Οι Ρώσοι θα μας σκοτώσουν - Putin: Σφετεριστής Zelensky

Τρόμος στη Δύση - Biden: Το ΝΑΤΟ μπορεί να παρασυρθεί σε πόλεμο – Γάλλος στρατηγός: Οι Ρώσοι θα μας σκοτώσουν - Putin: Σφετεριστής Zelensky
Biden (Πρόεδρος ΗΠΑ): Η απόφαση να χτυπηθεί η Ρωσία με δυτικά όπλα θα μπορούσε να παρασύρει το ΝΑΤΟ σε πόλεμο - Δεν είναι στόχος η Μόσχα - Jean-Paul Palomero (Γάλλος στρατηγός): Οι Ρώσοι θα σκοτώσουν τους Γάλλους και δυτικούς εκπαιδευτές στην Ουκρανία
(upd 41) Κάθε ημέρα που περνάει η λεκτική και πρακτική κλιμάκωση στο σκηνικό τρόμου και πολέμου στην Ουκρανία επιδεινώνεται…
Οι δηλώσεις Biden του αμερικανού Προέδρου προβληματίζουν.
Ο Biden δήλωσε ότι η απόφαση να χτυπηθεί η Ρωσία θα μπορούσε να παρασύρει τη Δύση σε πόλεμο…
Εν τω μεταξύ ο Trump ο υποψήφιος αμερικανός Πρόεδρος προειδοποιεί ότι είμαστε πιο κοντά στο σημείο μηδέν…
Γάλλος στρατηγός τονίζει ότι οι Ρωσικές δυνάμεις θα σκοτώσουν τους δυτικούς εκπαιδευτές που θα πάνε στην Ουκρανία…
Την ίδια στιγμή η Bild δημοσίευσε το σχέδιο της γερμανικής κυβέρνησης σε περίπτωση πολέμου με τη Ρωσία…
Στο μέτωπο η ρωσική προέλαση στις κατευθύνσεις Kupyansk, Chasiv Yar και Avdiivka είναι εκρηκτική… κάθε μέρα κερδίζουν νέα εδάφη, ο ρωσικός στρατός με τον ελιγμό που έκανε στο Kharkiv… αποδυνάμωσε την Ουκρανική άμυνα και προελαύνει σε μεγάλο μέρους του μετώπου σχεδόν 1.150 χιλιομέτρων.
Ο Ρώσος πρόεδρος Vladimir Putin από το βήμα του Διεθνούς Οικονομικού Φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης (SPIEF) χαρακτήρισε κοινό σφετεριστή της εξουσίας τον Volodymyr Zelensky ενώ εκτίμησε ότι η νίκη στην Ουκρανία θα έλθει χωρίς τη χρήση τακτικών πυρηνικών όπλων.

Putin (Πρόεδρος Ρωσίας): Κοινός σφετεριστής της εξουσίας ο Zelensky, προβληματικές οι συνομιλίες με την παράνομη ουκρανική ηγεσία

Ως έναν κοινό σφετεριστή της εξουσίας χαρακτήρισε τον Volodymyr Zelensky ο Ρώσος πρόεδρος Vladimir Putin μιλώντας την Παρασκευή (7/6/2024) στην ολομέλεια του Διεθνούς Οικονομικού Φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης (SPIEF).
Ο Ρώσος πρόεδρος δεν απέκλεισε τις διαπραγματεύσεις για τον τερματισμό της ουκρανικής κρίσης, με την προϋπόθεση ότι θα επιτευχθούν συμφωνίες που θα ικανοποιούν τις ανάγκες και τα συμφέροντα της Ρωσίας.
Επισήμανε ότι η διαπραγμάτευση με τις σημερινές αρχές του Κιέβου είναι αρκετά προβληματική λόγω της έλλειψης εμπιστοσύνης σε αυτές.
Όσον αφορά τη νομιμότητα, ο Ρώσος ηγέτης τόνισε πως η εκτελεστική εξουσία της Ουκρανίας την έχει χάσει και υπάρχουν επιβεβαιώσεις αυτού στο σύνταγμα της χώρας.
Χωρίς να αναφερθεί ονομαστικά στον Zelensky, ο Putin έκανε λόγο για κοινό σφετερισμό της εξουσίας.
Ωστόσο, σημείωσε με νόημα πως εάν το Κίεβο δείξει προθυμία να διαπραγματευτεί πάνω σε ρεαλιστική βάση, το ερώτημα «με ποιον» θα γίνει δευτερεύον.
Υπενθυμίζεται ότι στις 20/5/2024 έληξε η συνταγματική θητεία του Ουκρανού προέδρου Volodymyr Zelensky και ήταν υποχρεωμένος να προκηρύξει εκλογές.

Putin (Πρόεδρος Ρωσίας): Νίκη χωρίς πυρηνικά στην Ουκρανία

Η Ρωσία μέχρι στιγμής δεν προμηθεύει με όπλα μεγάλου βεληνεκούς χώρες που βρίσκονται υπό πίεση, αλλά επιφυλάσσεται αυτού του δικαιώματος, τόνισε ο Putin αναφερόμενος στα πιθανά ρωσικά αντίποινα στην παροχή όπλων της Δύσης στην Ουκρανία.
«Δεν προμηθεύουμε ακόμη όπλα εκείνα τα κράτη ή ακόμα και σε ορισμένες οργανώσεις που δέχονται ορισμένες πιέσεις —συμπεριλαμβανομένης των στρατιωτικών— από εκείνες τις χώρες που προμηθεύουν όπλα στην Ουκρανία και τις προτρέπουν να τα χρησιμοποιήσουν εναντίον του ρωσικού εδάφους», διευκρίνισε ο Ρώσος πρόεδρος, ο οποίος διερωτήθηκε ωστόσο γιατί η Μόσχα δεν έχει το δικαίωμα να πράξει το ίδιο.
Πρόσθεσε ότι η Ρωσία επιφυλάσσεται αυτού του δικαιώματος, τονίζοντας πως δεν θα αρχίσει να προμηθεύει με όπλα μεγάλου βεληνεκούς χώρες στο εξωτερικό «αύριο».
Ο Ρώσος ηγέτης επανέλαβε ότι η Μόσχα ακολουθεί μία διαφορετική, συγκρατημένη και ακριβή προσέγγιση στην ειδική επιχείρηση στην Ουκρανία, η οποία δεν απαιτεί επιστράτευση.
Μόνο το 2024, σημείωσε, πάνω από 160.000 άνθρωποι υπέγραψαν συμβάσεις για στρατιωτική θητεία.
Υποστήριξε ότι ο χαρακτήρας των Ρώσων πολιτών επιτρέπει τη νίκη χωρίς τη χρήση πυρηνικών όπλων.
Όσον αφορά στην Ουκρανία τόνισε ότι η αναγκαστική επιστράτευση στη χώρα αυτή θα μπορούσε, στην καλύτερη περίπτωση, να αναπληρώσει μόνο τις πρόσφατες απώλειες, αντί να αυξήσει τον αριθμό των στρατευμάτων.

Biden (Πρόεδρος ΗΠΑ): Η απόφαση να χτυπηθεί η Ρωσία με δυτικά όπλα θα μπορούσε να παρασύρει το ΝΑΤΟ σε πόλεμο - Δεν είναι στόχος η Μόσχα

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Biden παραδέχτηκε ότι η απόφαση να επιτραπεί στις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας να χτυπήσουν με αμερικανικά όπλα σε στόχους στη Ρωσία «θεωρητικά θα μπορούσε» να παρασύρει τη Δύση στη σύγκρουση, αλλά χαρακτήρισε μια τέτοια εξέλιξη απίθανη.
Κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης στο τηλεοπτικό κανάλι ABC, o αμερικανός Πρόεδρος, κατά τη διάρκεια επίσκεψης στη Γαλλία, του ζητήθηκε να σχολιάσει την πρόσφατη απόφαση να εγκρίνουν χτυπήματα από τις Ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις στη Ρωσία κοντά στα σύνορα της περιοχής του Kharkiv.
Ο δημοσιογράφος ρώτησε εάν ο Biden φοβόταν ότι ένα τέτοιο βήμα θα μπορούσε να οδηγήσει όχι μόνο σε κλιμάκωση της ουκρανικής σύγκρουσης, αλλά και σε εμπλοκή δυτικών χωρών, ιδίως των Ηνωμένων Πολιτειών.
«Θεωρητικά θα μπορούσε να συμβεί, αλλά είναι απίθανο», απάντησε ο Biden.
Πρόσφατα το Associated Press, επικαλούμενο δυτικό αξιωματούχο που δεν κατονομαζόταν, ανέφερε ότι η Ουκρανία «τις τελευταίες ημέρες» χρησιμοποίησε όπλα που παρείχαν οι Ηνωμένες Πολιτείες για να εξαπολύσει επιθέσεις σε ρωσικό έδαφος.
Το πού έγινε το χτύπημα, ωστόσο, δεν διευκρινίζεται.
Η χρήση αμερικανικών όπλων από τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας αναφέρθηκε επίσης και από τους New York Times, που επικαλέστηκαν Ουκρανούς αξιωματούχους: Τα ουκρανικά στρατεύματα, λίγες μέρες μετά την «άδεια» που έλαβαν από τις Ηνωμένες Πολιτείες, είχαν ήδη χτυπήσει το Περιοχή Belgorod με συστήματα HIMARS.
Ο Ρώσος Πρόεδρος Putin, σε συνάντηση με εκπροσώπους των μέσων ενημέρωσης στην Αγία Πετρούπολη, είπε ότι η Ρωσία μπορεί να ανταποκριθεί ασύμμετρα στην προμήθεια όπλων μεγάλου βεληνεκούς στην Ουκρανία.
Η Ρωσία θα εξετάσει το ενδεχόμενο να προμηθεύσει τα όπλα της σε εκείνες τις περιοχές όπου μπορούν να πραγματοποιηθούν χτυπήματα σε ευαίσθητους στόχους κρατών που παρέχουν πυραύλους στην Ουκρανία.
Πρόσφατα, αρκετές δυτικές χώρες επέτρεψαν στην Ουκρανία να εξαπολύει επιθέσεις στη Ρωσία με δυτικά όπλα.

Οι ΗΠΑ δεν θα δώσουν το πράσινο φως για επιθέσεις με αμερικανικά όπλα στη Μόσχα και το Κρεμλίνο

Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν σκοπεύουν να επιτρέψουν τη χρήση αμερικανικών όπλων για την πραγματοποίηση επιδρομών από τις ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις στη Μόσχα και το Κρεμλίνο, δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος Biden σε συνέντευξή του στο ABC News.
«Δεν επιτρέπουμε χτυπήματα σε βάθος 200 μιλίων (περίπου 322 χλμ.) στη Ρωσία και δεν επιτρέπουμε χτυπήματα στη Μόσχα και το Κρεμλίνο», τόνισε χαρακτηριστικά.
Ο Biden πρόσθεσε ότι επιτρέπεται η χρήση αμερικανικών όπλων κοντά στα ουκρανικά σύνορα για να χτυπηθούν στην άλλη πλευρά συγκεκριμένοι στόχοι.
Ο Ρώσος πρόεδρος Putin δήλωσε προηγουμένως ότι οι εκπρόσωποι των χωρών του ΝΑΤΟ πρέπει να γνωρίζουν «με τι παίζουν» όταν μιλούν για σχέδια που θα επιτρέψουν στο Κίεβο να χτυπήσει «νόμιμους στόχους» βαθιά στο ρωσικό έδαφος με πυραυλικά συστήματα που μεταφέρονται στις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας.

ΝΥΤ: Η Ουκρανία έχει ήδη επιτεθεί με όπλα των ΗΠΑ στη Ρωσία

Οι New York Times (ΝΥΤ) αποκαλύπτουν πως η Ουκρανία χρησιμοποιεί ήδη πυραύλους μεγάλους βεληνεκούς, που προέρχονται από τις ΗΠΑ για χτυπήματα στη Ρωσία και όχι μόνο στην περιοχή κοντά στο Kharkiv.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα των ΝΥΤ ένα μέλος του ουκρανικού Κοινοβουλίου ο Yehor Chernev, αναπληρωτής πρόεδρος της Επιτροπής Εθνικής Ασφάλειας, Άμυνας και Πληροφοριών είπε πως οι ουκρανικές δυνάμεις κατέστρεψαν ρωσικούς εκτοξευτές πυραύλων με ένα χτύπημα στην περιφέρεια Belgorod περίπου 20 μίλια μέσα στη Ρωσία».
Αναμενόμενα, ο Chernev ισχυρίζεται ότι η επίθεση διεξήχθη από το εξαιρετικά υπερδιαφημισμένο αμερικανικό HIMARS MLRS.
Αν και σίγουρα δεν είναι αδύνατο, υπάρχει μια επίμονη τάση να αποδίδονται όλα τα χτυπήματα στις ρωσικές θέσεις σε όπλα που προέρχονται από το ΝΑΤΟ, ιδιαίτερα όταν οι δυνάμεις του καθεστώτος του Κιέβου θέλουν να κρύψουν τις τεράστιες απώλειες στο πεδίο της μάχης.

Trump (Υποψήφιος Πρόεδρος ΗΠΑ): Υπάρχει κάθε λόγος να ασκηθεί δίωξη στον Biden

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ και νυν υποψήφιος Trump, δήλωσε σε συνέντευξή του στο Fox News ότι υπάρχει κάθε λόγος να ασκηθεί δίωξη στον Biden.
«Όταν τελειώσουν αυτές οι εκλογές, με βάση αυτά που έκαναν, θα έχω κάθε δικαίωμα να τον διώξω, και είναι εύκολο γιατί αυτός είναι ο Biden και βλέπετε τα εγκλήματα, τα χρήματα που έρχονται στην οικογένειά του και στον ίδιο από την Κίνα, τη Ρωσία και την Ουκρανία».
Παράλληλα, ο Trump σημείωσε ότι δεν θα ακολουθούσε τον δρόμο της δίωξης των αντιπάλων αν γινόταν ξανά πρόεδρος.
Σύμφωνα με τον ίδιο, αυτό πρέπει να σταματήσει, διαφορετικά η χώρα «δεν θα παραμείνει».
Ο πολιτικός είπε επίσης ότι οι αντίπαλοί του, που πιστεύουν ότι πρέπει να κερδίσουν τις εκλογές για αντίποινα, κάνουν λάθος.
Πρόσφατα ένα δικαστήριο κήρυξε ένοχο τον Trump για 34 κατηγορίες με επίκεντρο την υπόθεση παραποίησης επιχειρηματικών αρχείων.
Ο Trump θα είναι ο πρώτος πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ που θα καταδικαστεί σε ποινική υπόθεση.
Ο πρώην πρόεδρος κατηγορήθηκε για παραποίηση επιχειρηματικών αρχείων σε σχέση με πληρωμές σε δύο γυναίκες, συμπεριλαμβανομένης της πορνοστάρ Στόρμι Ντάνιελς, για να σιωπήσουν για την υποτιθέμενη σχέση τους.
Η μέγιστη δυνατή ποινή για το σύνολο των κατηγοριών που απαγγέλθηκαν είναι 136 χρόνια φυλάκιση.

Οι επιθέσεις στην Ρωσία θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε παγκόσμιο πόλεμο

Οι δηλώσεις της Ουκρανίας για επιθέσεις σε ρωσικό έδαφος θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε τρίτο παγκόσμιο πόλεμο, δήλωσε ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Trump σε συνέντευξή του στο Fox News.
«Κοιτάξτε τι συνέβη τις τελευταίες ημέρες.
Ο Putin μιλάει για χρήση πυρηνικών όπλων… επειδή η Ουκρανία μιλά τώρα για χτυπήματα σε ρωσικό έδαφος και ο Biden δεν ξέρει πώς να απαντήσει σε αυτό.
Όλα αυτά τελικά μπορεί να οδηγήσουν στον τρίτο παγκόσμιο πόλεμο», είπε ο πολιτικός.
Ο Trump πρόσθεσε επίσης ότι, σε αντίθεση με τον σημερινό Αμερικανό πρόεδρο Biden, θα επιλύσει γρήγορα την ουκρανική σύγκρουση.
Δυτικοί πολιτικοί δήλωσαν την ανάγκη να επιτραπεί στις ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις να επιτεθούν στο ρωσικό έδαφος με δυτικά όπλα.

Reade (Πρώην συνεργάτιδα Biden): Εάν επανεκλεγεί πρόεδρος των ΗΠΑ θα πάμε σε Παγκόσμιο Πόλεμο

Εάν ο Joe Biden επανεκλεγεί για άλλα τέσσερα χρόνια, «βαδίζουμε στον Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο», τονίζει η Tara Reade, συγγραφέας και πρώην βοηθός στο γραφείο του Αμερικανού προέδρου στη Γερουσία.
«Δεν υπάρχει αμφιβολία, ότι βρισκόμαστε εκεί αυτή τη στιγμή», είπε στο περιθώριο του 27ου Διεθνούς Οικονομικού Φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης (SPIEF).
«Η διοίκηση του Biden αποτελείται από γεράκια, όλοι οι άνθρωποί του είναι γεράκια.
Η ηγεσία του είναι αδύναμη στην καλύτερη περίπτωση.
Δεν ξέρω καν αν θα αντέξει τόσο πολύ, πόσο μάλλον στην εκστρατεία.
Οπότε όχι, δεν νομίζω ότι η Αμερική οικονομικά και υπαρξιακά μπορεί να επιβιώσει από τον Joe Biden και την κυβέρνησή του», είπε η Reade.
Υπενθυμίζεται ότι η Tara Reade, έγινε στόχος επιθέσεων από τα αμερικανικά ΜΜΕ αφού κατηγόρησε τον πρόεδρο των ΗΠΑ Joe Biden για σεξουαλική παρενόχληση.

Ρωσία: Οι ΗΠΑ χάνουν την κυριαρχία τους στον κόσμο – Ο πόλεμος στην Ουκρανία είναι υπαρξιακός για τους Αμερικανούς

Οι ΗΠΑ, που χάνουν την κυριαρχία τους στον κόσμο, θεωρούν την παρούσα στιγμή ως την ιστορική τους ευκαιρία να καταστρέψουν τη Ρωσία, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Dmitry Peskov σε συνέντευξή του.
«Η Αμερική είναι μια τεράστια οικονομική δύναμη και είναι η μεγαλύτερη χώρα στρατιωτικά», είπε ο Peskov.
«Αλλά χάνει σταδιακά τις ηγετικές τΗς θέσεις, εν μέρει λόγω του γεγονότος ότι κόβει το κλαδί στον οποίο κάθεται.
Νέα κέντρα εξουσίας αναπτύσσονται και ολόκληρο το σύστημα βρίσκεται σε κατάσταση ρευστότητας», δήλωσε ο συνεργάτης του Ρώσου προέδρου.
«Σε μια προσπάθεια να διατηρήσει τις ηγετικές της θέσεις, η Αμερική δεν προσπαθεί μόνο να μας χτυπήσει», είπε ο Peskov.
«Πιστεύει ότι, όπως μου φαίνεται, αυτή είναι η καλύτερη ιστορική στιγμή για να μας ξεφορτωθούν», σημείωσε.
«Ωστόσο, η Ουκρανία, η οποία υποστηρίζεται από τις ΗΠΑ είναι «ένα μικροσκοπικό εργαλείο σε αυτόν τον υπαρξιακό πόλεμο», δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της ρωσικής προεδρίας.

Zelensky (Ουκρανία): Η Ευρώπη δεν είναι πλέον μια ήπειρος ειρήνης – Κοινός εχθρός ο Putin

Η Ευρώπη δεν είναι πλέον μια ήπειρος ειρήνη υποστήριξε ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Volodymyr Zelensky κατά τη διάρκεια ομιλίας του στη γαλλική Εθνοσυνέλευση.
«Ζούμε σε μία εποχή που η Ευρώπη δεν είναι πλέον μια ήπειρος ειρήνηςM αφού η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία επανέφερε τον ναζισμό και πάλι στην Ευρώπη».
Στην Ευρώπη και πάλι, πόλεις καταστρέφονται ολοσχερώς και χωριά πυρπολούνται.
Και πάλι στην Ευρώπη εμφανίζονται στρατόπεδα συγκέντρωσης, εκτοπισμοί και το μίσος.
Κοιτάξτε τι κάνει ο Putin στην ίδια του την χώρα και στον ίδιο του τον λαό.
Είναι ένας τόπος όπου η ζωή δεν έχει πια αξία.
Είναι τελείως αντίθετο από τις δικές μας ιδέες και αξίες, είναι το αντίθετο της ελευθερίας, το αντίθετο της ισότητας και το αντίθετο της αδελφοσύνης.
Άρα, είναι το αντίθετο της Ευρώπης, είναι η αντι-Ευρώπη» υποστήριξε ο Zelensky.
Επιπλέον, εξέφρασε την ελπίδα ότι η διεθνής σύνοδος κορυφής για την ειρήνη, η οποία θα διεξαχθεί στην Ελβετία στις 15 και 16 Ιουνίου θα φέρει πιο κοντά την Ουκρανία «στο τέλος του πολέμου».
«Η διάσκεψη αυτή θα μπορούσε να είναι η ουκρανική D-Day» επισήμανε ο Ουκρανός πρόεδρος.
Εκφράζοντας επανειλημμένως τις ευχαριστίες του προς την Γαλλία για την στρατιωτική και διπλωματική της υποστήριξη, την ώρα που ο πρόεδρος Macron ανακοίνωσε την χορήγηση πολεμικών αεροσκαφών Mirage στο Κίεβο, ο πρόεδρος της Ουκρανίας δήλωσε ότι η νίκη είναι δυνατή, παρά τις τακτικές προόδους της Ρωσίας στο μέτωπο.
«Μπορούμε να κερδίσουμε αυτήν την μάχη;
Βεβαίως και ναι.
Για την δίκαιη ειρήνη, χρειάζονται περισσότερα.
Και αυτό δεν είναι μομφή.
Για να νικήσουμε το κακό, πρέπει σήμερα να κάνουμε περισσότερα.
Αυτή η μάχη βρίσκεται σε σταυροδρόμι.
Είναι η στιγμή που μπορούμε όλοι μαζί να γράψουμε την ιστορία που ποθούμε ή μπορούμε να γίνουμε θύμα της ιστορίας όπως το θέλει η εχθρός μας - ο κοινός εχθρός μας, το τονίζω», είπε o Zelensky.

Δεν έχουμε δικαίωμα να χάσουμε

«Είμαι βέβαιος ότι θα έρθει μια μέρα που η Ουκρανία θα δει στους ουρανούς μας τα ίδια αεροσκάφη που είδαμε χθες στους ουρανούς της Νορμανδίας.
Η δική σας πολεμική αεροπορία, εξαιρετικά μαχητικά αεροσκάφη που θα κυβερνούν Ουκρανοί πιλότοι, θα αποδείξει ότι η Ευρώπη είναι ισχυρότερη, ισχυρότερη από το κακό που τόλμησε να την απειλήσει.
Τώρα, όπως ακριβώς πριν από 80 χρόνια, μπορούμε να την αποδείξουμε - την ισχύ της ενότητας της συμμαχίας μας, την ισχύ των κοινών μας ιδεωδών
Κάνουμε τα πάντα ώστε η συνεργασία μας να μείνει στις μνήμες ...σε 80 χρόνια ως μία νικηφόρα μάχη.
Είναι τόσο σημαντικό.
Μπορεί ο Putin να νικήσει στον πόλεμο;
Όχι, γιατί δεν έχουμε δικαίωμα να χάσουμε» ανέφερε ο Zelensky, τονίζοντας: «Μπορεί ο πόλεμος να τελειώσει στις σημερινές γραμμές;
Όχι, διότι δεν υπάρχουν σύνορα για το κακό, ούτε πριν από 80 χρόνια, ούτε σήμερα».

Dodik (Σερβοβόσνιοι): Η Δύση ήθελε να διαλύσει τη Ρωσία σε 5 κομμάτια – Εκπαιδεύτηκε στη Γιουγκοσλαβία

Η Δύση ήθελε να διαλύσει τη Ρωσία σε 5 κομμάτια αλλά ο πρόεδρος Putin αντιλήφθηκε το δυτικό σχέδιο και πρωτοστάτησε στον αγώνα για τα εθνικά συμφέροντα της χώρας του.
Αυτό υποστήριξε σε δηλώσεις του στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS ο Milorad Dodik, ο ηγέτης των Σερβοβόσνιων.
«Πριν από 20 χρόνια, η Δύση εκπαιδεύτηκε στη Γιουγκοσλαβία, έτσι ώστε χρόνια αργότερα να κάνουν το ίδιο πράγμα στη Ρωσία.
Ήθελαν να πλησιάσουν όσο το δυνατόν περισσότερο τη Ρωσία, καταλαμβάνοντας πλήρως την Ουκρανία, για να διχάσουν τη Ρωσία σε επόμενα στάδια.
Έχουμε γνώση για την ύπαρξη αυτού του σχεδίου: να διαιρέσουν δηλαδή τη Ρωσία σε πέντε κομμάτια.
Έμαθαν να το κάνουν αυτό σε διάφορα σημεία του πλανήτη και τελικά ήρθαν και εδώ.
Πίστεψαν ότι θα μπορούσαν να το κάνουν» υποστήριξε ο Dodik.
Όπως είπε, ο Putin αμέσως κατάλαβε όλες αυτές τις τάσεις και πρωτοστάτησε στον αγώνα για την υπεράσπιση των εθνικών συμφερόντων της Ρωσίας.
«Ως εκ τούτου, ο Vladimir Putin είναι ο εθνικός πλούτος της Ρωσίας και ολόκληρου του ρωσικού λαού.
Ο κύριος στόχος της Δύσης και της Ευρώπης, που δεν έχει κανέναν απολύτως πόρο, ούτε φυσικό αέριο, ούτε πετρέλαιο, ούτε σπάνια μέταλλα, ούτε ηγέτες, είναι να καταλάβει τους πόρους που κατέχει η Ρωσία» υπογράμμισε ο Dodik.

Politico: Η Ουκρανική κυβέρνηση θεωρεί κενά περιεχομένου τα λόγια του Biden για τη συνεχιζόμενη υποστήριξη

Τα λόγια του προέδρου των ΗΠΑ Biden ότι η Ουάσινγκτον δεν θα γυρίσει την πλάτη της στην Ουκρανία εκλαμβάνονται στο Κίεβο ως κενή ρητορική, αναφέρει η εφημερίδα Politico, επικαλούμενη πηγές.
O Biden, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του σε εκδήλωση για την 80η επέτειο των συμμαχικών αποβιβάσεων στη Νορμανδία, έθιξε το θέμα των στρατιωτικών επιχειρήσεων στην Ουκρανία, υποσχόμενος υποστήριξη στο Κίεβο.
«Η ομιλία του με την ευκαιρία της D-Day (οι αποβάσεις στη Νορμανδία) δεν σημαίνει τίποτα», είπε η πηγή, σημειώνοντας ότι μεταξύ των ανώτερων Ουκρανών αξιωματούχων τα λόγια του Biden εκλαμβάνονται ως κενή ρητορική.
Όπως είπε στο Politico ο Yegor Chernev, αναπληρωτής επικεφαλής της Επιτροπής Εθνικής Ασφάλειας, Άμυνας και Πληροφοριών της Verkhovna Rada, το Κίεβο είναι επίσης δυσαρεστημένο με τους περιορισμούς των ΗΠΑ σε χτυπήματα σε ρωσικό έδαφος .
Με τη σειρά του, μια υψηλόβαθμη πηγή από την κυβέρνηση Biden χαρακτήρισε «ανοησίες» την κριτική από την ουκρανική πλευρά, καθώς ήταν ο πρόεδρος των ΗΠΑ που «δημιούργησε έναν συνασπισμό χωρών που τώρα υποστηρίζουν την Ουκρανία».

Politico: Το Καλοκαίρι πάνω από 60 F-16 θα φθάσουν στην Ουκρανία… αλλά δεν υπάρχουν πιλότοι

Οι περιορισμοί στις δυνατότητες της Δύσης για την εκπαίδευση πιλότων σε μαχητικά αεροσκάφη F-16 φέρεται να δημιουργούν εμπόδια που θα επηρεάσουν την ικανότητα της Ουκρανίας να εκτοπίζει αποτελεσματικά F-16 στο μέλλον.
Το Politico ανέφερε ότι η Δανία, η Νορβηγία, η Ολλανδία και το Βέλγιο σχεδιάζουν να στείλουν πάνω από 60 αεροσκάφη F-16 στην Ουκρανία το καλοκαίρι του 2024.
Το Politico ανέφερε ότι Αμερικανοί, Ευρωπαίοι και Ουκρανοί αξιωματούχοι και νομοθέτες δήλωσαν ότι ΗΠΑ, Δανία, και οι ρουμανικές εγκαταστάσεις εκπαίδευσης πιλότων F-16 μπορούν να εκπαιδεύσουν μόνο περιορισμένο αριθμό Ουκρανών πιλότων.
Η εκπρόσωπος της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ Laurel Falls δήλωσε ότι η Εθνική Φρουρά των ΗΠΑ σχεδιάζει να εκπαιδεύσει 12 Ουκρανούς πιλότους μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου 2024.
Η εκπαιδευτική μονάδα της Δανίας φέρεται να εκπαιδεύει 8 Ουκρανούς πιλότους, αλλά αυτή η εγκατάσταση σύμφωνα με πληροφορίες θα κλείσει τον Νοέμβριο του 2024 και η ρουμανική εκπαιδευτική μονάδα φέρεται να μην είναι ακόμη λειτουργική.
Μια πλήρης μοίρα 20 αεροσκαφών απαιτεί 40 πιλότους.
Ένας πρώην αξιωματούχος του Υπουργείου Άμυνας φέρεται να δήλωσε ότι αν συνεχιστούν οι τρέχοντες περιορισμοί εκπαίδευσης, η Ουκρανία θα έχει αρκετούς πιλότους για μια πλήρη μοίρα στα τέλη του 2025.
Η Ουκρανία δεν θα είναι σε θέση να χρησιμοποιήσει όλα τα αεροσκάφη που παρέχονται από τη Δύση όσο το δυνατόν πιο αποτελεσματικά μέχρι το απαραίτητο αριθμός Ουκρανών πιλότων ολοκλήρωσε την εκπαίδευση.
Επιλεγμένες δυτικές χώρες έχουν υποδείξει ότι η Ουκρανία θα επιτρέπεται να χρησιμοποιεί F-16 για πλήγματα εντός της Ρωσίας, αλλά η ικανότητα της Ουκρανίας να χειρίζεται F-16 κοντά στα διεθνή σύνορα εξαρτάται από την ικανότητα της Ουκρανίας να καταστρέφει πόρους αεράμυνας στη Ρωσία.
Ο Ουκρανός Πρόεδρος Volodymyr Zelensky δήλωσε στις 18 Μαΐου ότι η Ουκρανία χρειάζεται περίπου 120–130 προηγμένα μαχητικά αεροσκάφη για να επιτύχει αεροπορική ισοτιμία με τη Ρωσία, αλλά ότι το μεγαλύτερο πλεονέκτημα της Ρωσίας είναι οι περιορισμοί που επιβάλλονται από τη Δύση που απαγορεύουν στην Ουκρανία να χρησιμοποιεί όπλα που παρέχονται από τη Δύση για να χτυπήσει στρατιωτικούς στόχους σε Ρωσία.

Macron: Η Γαλλία αρχίζει άμεσα να εκπαιδεύει Ουκρανούς πιλότους – Μέσα στο 2024 θα δοθούν τα Mirage

Η Γαλλία αρχίζει άμεσα να εκπαιδεύει Ουκρανούς πιλότους, δήλωσε ο Γάλλος πρόεδρος Emmanuel Macron.
«Η εκπαίδευση των Ουκρανών πιλότων ξεκινά αυτή ακριβώς τη στιγμή», είπε σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Ουκρανό πρόεδρο Volodymyr Zelensky στο Μέγαρο των Ηλυσίων.
Σύμφωνα με τον Macron, η εκπαίδευση θα πραγματοποιηθεί στη Γαλλία.
«Θα πρέπει να αποφασίσουμε τι μπορούμε να δώσουμε στους εαυτούς μας και να ολοκληρώσουμε τις συζητήσεις που έχουν ήδη ξεκινήσει για τη συμβολή των εταίρων», είπε.
Ο Macron αρνήθηκε να πει πόσα αεροσκάφη σχεδιάζει να δώσει η Γαλλία στην Ουκρανία, δηλώνοντας μόνο ότι οι επιθυμίες του Κιέβου «λήφθηκαν υπόψη».
«Το κύριο πράγμα τώρα είναι να ξεκινήσουμε την εκπαίδευση πιλότων», είπε ο Γάλλος πρόεδρος.
Ο Macron ανακοίνωσε την Πέμπτη (6/6/2024) ότι το Παρίσι σχεδιάζει να εγκρίνει τη μεταφορά των μαχητικών αεροσκαφών Mirage 2000-5 στο Κίεβο.
Είπε ότι η εκπαίδευση των πιλότων θα διαρκέσει πέντε έως έξι μήνες και τα αεροσκάφη θα μπορούσαν να αρχίσουν να φτάνουν αργότερα το 2024.
Το μαχητικό Mirage 2000 αναπτύχθηκε από την Dassault Aviation και βρίσκεται στις τάξεις της Γαλλικής Πολεμικής Αεροπορίας από το 1984.
Η έκδοση Mirage 2000-5 εμφανίστηκε το 1999 και διέθετε ένα βελτιωμένο ραντάρ για την παρακολούθηση πολλαπλών στόχων.
Η κύρια αποστολή αυτών των αεροσκαφών είναι να αναχαιτίζουν στόχους σε μεγάλα ύψη και υπερηχητικές ταχύτητες.
Αργότερα, διάφορες εκδόσεις αυτού του μαχητικού αεροσκάφους αναπτύχθηκαν για να εκτελούν επιθέσεις σε επίγειους στόχους.

Jean-Paul Palomero (Γάλλος στρατηγός): Οι Ρώσοι θα σκοτώσουν τους Γάλλους και δυτικούς εκπαιδευτές στην Ουκρανία

Οι δυτικοί εκπαιδευτές στην Ουκρανία θα υποστούν ρωσικές επιθέσεις εάν βρεθούν κοντά στο μέτωπο ή κοντά σε στρατηγικούς στόχους, δήλωσε ο πρώην αρχηγός του Γενικού Επιτελείου της Γαλλικής Αεροπορίας Jean-Paul Palomero.
«Οι Ρώσοι έχουν στρατηγικούς στόχους στην Ουκρανία.
Είναι προφανές ότι το τεχνικό προσωπικό από τις δυτικές θα έχει την ίδια μοίρα με τους Ουκρανούς εάν, κατά ατυχή σύμπτωση, βρεθούν κοντά στο μέτωπο ή στον στόχο που οι Ρώσοι θα έχουν επιλέξει», σημείωσε ο Jean-Paul Palomero.
Νωρίτερα, ο Γάλλος πρόεδρος Macron δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο ανάπτυξης στρατιωτικού τμήματος στην Ουκρανία εάν η Ρωσία διασπάσει την πρώτη γραμμή άμυνας των Ουκρανών, και η Ουκρανική κυβέρνηση υποβάλλει επίσημο αίτημα.

InfoBRICS: Δυτικοί εκπαιδευτές στην Ουκρανία θα καταστραφούν από ρωσικούς πυραύλους

Οι δυτικοί εκπαιδευτές θα εξαλειφθούν από ρωσικούς υπερηχητικούς πυραύλους, έγραψε ο στρατιωτικός ειδικός Drago Bosnich σε άρθρο του για το InfoBRICS.
«Σε μια προσπάθεια να αποφευχθεί μια άμεση ρωσική απάντηση, ο Γάλλος πρόεδρος θέλει αυτά τα στρατεύματα του ΝΑΤΟ να οριστούν ως λεγόμενοι «στρατιωτικοί σύμβουλοι» και «εκπαιδευτές».
Ο Macron επιμένει ότι θα σταθμεύσουν στη δυτική Ουκρανία, ή τουλάχιστον μακριά από την πρώτη γραμμή, «όπου θα είναι ασφαλείς, κανείς δεν φαίνεται να έχει ειδοποιήσει τον Γάλλο ηγέτη ότι οι υπερηχητικοί πύραυλοι της Ρωσίας είναι καταστροφικοί».
Όπως τόνισε ο ειδικός, οι Γάλλοι εκπαιδευτές θα έχουν την ίδια τύχη με τους ξένους μισθοφόρους που έφτασαν προηγουμένως στην Ουκρανία.
«Οι ρωσικές υπηρεσίες πληροφοριών έχουν γίνει πολύ ικανές στον εντοπισμό και την καταστροφή των στρατευμάτων του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία, μεταξύ άλλων στοχεύοντας τις θέσεις τους με υπερηχητικούς πυραύλους»

Bild: Εάν η Ρωσία επιτεθεί στην Γερμανία υπάρχει σχέδιο… οι πολίτες να κρυφτούν στα υπόγεια και ένα ζεστό γεύμα

Η γερμανική εφημερίδα Bild δημοσίευσε το σχέδιο της γερμανικής κυβέρνησης για τον πληθυσμό της χώρας σε περίπτωση μεγάλης ένοπλης σύγκρουσης με τη Ρωσία.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, τα στρατεύματα του ΝΑΤΟ θα μεταφερθούν σε όλη τη Γερμανία στην ανατολική πτέρυγα του ΝΑΤΟ.
Οι ίδιες οι δυνάμεις της Γερμανίας θα βρίσκονται επίσης σε αυτήν την περιοχή.
Το σχέδιο αναφέρει ευθέως ότι σε περίπτωση ταυτόχρονης επίθεσης σε πολλά μέρη, το κράτος δεν θα είναι σε θέση να βοηθήσει όλους όσους έχουν ανάγκη: οι άνθρωποι πρέπει να είναι έτοιμοι να αντιμετωπίσουν οι ίδιοι τις δυσκολίες.
Επιπλέον, σε περίπτωση βομβαρδισμού, σχεδιάζεται να χρησιμοποιηθούν υπόγεια κτιρίων, υπόγειοι χώροι στάθμευσης και σταθμοί του μετρό ως καταφύγια αμάχων.
Οι αρχές διατηρούν επίσης το δικαίωμα να εκκενώσουν ορισμένες περιοχές της χώρας, αλλά ο χωρισμός των οικογενειών δεν θα επιτραπεί.
Επιπλέον, τα νοσοκομεία πρέπει να είναι προετοιμασμένα να φιλοξενήσουν μεγάλο αριθμό ασθενών για μεγάλα χρονικά διαστήματα.
Το σχέδιο περιλαμβάνει επίσης την απαγόρευση της διάλυσης του κοινοβουλίου ενώ «η Γερμανία αμύνεται».
Επιπλέον, η χώρα κινδυνεύει με ελλείψεις τροφίμων κατά τη διάρκεια του πολέμου, επομένως το Υπουργείο Τροφίμων μπορεί να επιβάλει κανονισμούς για τη διανομή τροφίμων και η κυβέρνηση μπορεί να αποθηκεύει σιτάρι, σίκαλη και βρώμη σε μυστικές τοποθεσίες.
Το Υπουργικό Συμβούλιο θα έχει επίσης μια «έκτακτη προμήθεια» με ρύζι, όσπρια και συμπυκνωμένο γάλα για να προσφέρει στον πληθυσμό ένα ζεστό γεύμα την ημέρα.
Πρώτα απ 'όλα, μιλάμε για κατοίκους μεγάλων πόλεων.
Οι γερμανικές αρχές διατηρούν επίσης το δικαίωμα να υποχρεώσουν τις εταιρείες να παράγουν προϊόντα αποκλειστικά για στρατιωτικές ανάγκες.
Επίσης, εάν επιδεινωθεί η κατάσταση στη χώρα, θα επανέλθει η υποχρεωτική στρατιωτική θητεία, δηλαδή οι πολίτες μπορεί να κληθούν στο στρατό ανά πάσα στιγμή.
Άτομα άνω των 18 ετών μπορεί να αναγκαστούν να κάνουν ορισμένες εργασίες, όπως στο ταχυδρομείο, σε αρτοποιεία ή στο νοσηλευτικό.
Ο Γερμανός υπουργός Άμυνας δήλωσε ότι το Βερολίνο θα πρέπει να προετοιμαστεί για έναν πιθανό πόλεμο με τη Ρωσία έως το 2029.
Το τρέχον σχέδιο σε περίπτωση σύγκρουσης είναι μια αναθεωρημένη έκδοση του 1989, γράφει η Bild.
Ο Putin ο ρώσος Πρόεδρος, χαρακτήρισε ανοησίες τις δηλώσεις ότι η Ρωσία θέλει να επιτεθεί στο ΝΑΤΟ.

Emmanuel Macron (Πρόεδρος Γαλλίας): Η Ουκρανία μπορεί να χρησιμοποιεί όπλα της Γαλλίας να χτυπάει ρωσικό έδαφος αλλά όχι αμάχους

Ο Γάλλος πρόεδρος Emmanuel Macron, σε συνέντευξή του σε γαλλικά μέσα ενημέρωσης, επιβεβαίωσε την άδεια που δόθηκε προς τις ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις να χτυπήσουν τη Ρωσία με γαλλικά όπλα.
«Λέμε στους Ουκρανούς: «Δεν σας επιτρέπουμε να χρησιμοποιήσετε όπλα για να επιτεθείτε σε αμάχους, αλλά για να εξουδετερώσετε το σημείο από το οποίο σας επιτέθηκαν, ναι», είπε ο Macron στο TF1.
Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με τον Emmanuel Macron, το Παρίσι «δεν πρόκειται να κλιμακώσει» τη σύγκρουση.
Νωρίτερα, αρκετοί δυτικοί πολιτικοί δήλωσαν ότι η Ουκρανία «έχει το δικαίωμα» να χτυπήσει σε ρωσικό έδαφος με όπλα του ΝΑΤΟ.

Florian Philippot (Γάλλος Πολιτικός): Ο Macron είναι τρελός, θέλει να στείλει Mirage στην Ουκρανία

Ο ηγέτης του κόμματος Γάλλοι Πατριώτες, υποψήφιος για τις ευρωεκλογές, Florian Philippot, αντέδρασε έντονα στην απόφαση της Γαλλίας να στείλει μαχητικά αεροσκάφη Mirage στην Ουκρανία.
Νωρίτερα, ο Γάλλος πρόεδρος Macron δήλωσε ότι το Παρίσι θα μεταφέρει μαχητικά αεροσκάφη Mirage 2000-5 στο Κίεβο και θα οργανώσει εκπαίδευση για Ουκρανούς πιλότους.
«Ο Macron είναι εντελώς τρελός.
Ανακοίνωσε τη μεταφορά του μαχητικού αεροσκάφους Mirage 2000-5 στην Ουκρανία, αποδυναμώνοντας τον γαλλικό στρατό και φέρνοντας τον Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο ακόμα πιο κοντά!» – έγραψε ο Florian Philippot.
Επιπλέον, ο Macron υποσχέθηκε να εκπαιδεύσει άλλους 4.500 Ουκρανούς στρατιώτες, ενώ δεν έχει «κανένα ταμπού» στο θέμα της αποστολής στρατιωτικού προσωπικού στην Ουκρανία, είπε ο Florian Philippot.

Τα 27 ρωσικά χτυπήματα που... κατέβασαν οριστικά τον ενεργειακό διακόπτη στην Ουκρανία

Η Ρωσία κατάφερε 27 συνδυασμένα πλήγματα με όπλα ακριβείας εναντίον ουκρανικών ενεργειακών εγκαταστάσεων κατά τη διάρκεια της εβδομάδας ως αντίποινα στις προσπάθειες του Κιέβου να χτυπήσει τις ρωσικές ενεργειακές υποδομές,
ανέφερε την Παρασκευή (7/6/2024) το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.
«Το διάστημα 1-7 Ιουνίου 2024, οι ρωσικές δυνάμεις πραγματοποίησαν 27 συνδυασμένα πλήγματα με όπλα ακριβείας επίγεια, εκτοξευόμενα από τον αέρα και τη θάλασσα, καθώς και μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα, χτυπώντας ενεργειακές θέσεις που διασφαλίζουν τη λειτουργία ουκρανικών στρατιωτικών-βιομηχανικών επιχειρήσεων σε αντίποινα τις προσπάθειες του ουκρανικού καθεστώτος να προκαλέσει ζημιά στις ενεργειακές εγκαταστάσεις της Ρωσίας», ανέφερε σε ανακοίνωσή του το υπουργείο.
Η Ρωσία σφυροκοπά δυτικά οπλοστάσια, ουκρανικά στρατεύματα, μισθοφόρους τις τελευταίες μέρες.
«Οι στόχοι των χτυπημάτων επιτεύχθηκαν.
Όλοι οι καθορισμένοι στόχοι καταστράφηκαν», ανέφερε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

Λουτρό αίματος στην Kherson με 22 νεκρούς και 15 τραυματίες – Διπλή ουκρανική επίθεση σε αμάχους με HIMARS και Hammer

Λουτρό αίματος από διπλή ουκρανική επίθεση στο χωριό Sadovoye στην Kherson την Παρασκευή (7/6/2024).
Τουλάχιστον 22 άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι 15 τραυματίστηκαν από τις δύο επιθέσεις, όπως δήλωσε ο κυβερνήτης της περιοχής Vladimir Saldo.
Σύμφωνα με τον Saldo, οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις χτύπησαν σκόπιμα το χωριό δύο φορές για να προκαλέσουν περισσότερα θύματα.
Διευκρίνισε ότι την ώρα της επίθεσης υπήρχε σημαντικός αριθμός πελατών και προσωπικού σε κατάστημα.
«Το πρώτο χτύπημα έγινε από μια κατευθυνόμενη γαλλική βόμβα Hammer και το δεύτερο από αμερικανικό HIMARS», είπε ο Saldo στον τηλεοπτικό σταθμό Rossiya-24.
«Μετά την πρώτη επίθεση άνθρωποι από γειτονικά σπίτια έτρεξαν για να βοηθήσουν τα θύματα, ένας πύραυλος HIMARS εκτοξεύθηκε και πάλι σκόπιμα, για περισσότερα θύματα», πρόσθεσε.

Οι Ουκρανοί ήθελαν μακελειό με το τυφλό χτύπημα στο Lugansk – Ήταν η μεγαλύτερη επίθεση με ATACMS από το 2014

Η ουκρανική πυραυλική επίθεση στην πόλη Lugansk το μεσημέρι της Παρασκευής (7/6/2024) ήταν η πιο μαζική των τελευταίων 10 ετών , δήλωσε στο TASS ο στρατιωτικός ειδικός Andrey Marochko.
«Ήταν το πιο μαζικό χτύπημα με τη χρήση δυτικών πυραύλων που προμήθευσαν οι Ηνωμένες Πολιτείες, από το 2014.
Το Lugansk δεν έχει δεχθεί ποτέ επίθεση από τόσους πολλούς πυραύλους.
Για παράδειγμα, ποτέ δεν υπήρξαν περισσότεροι πύραυλοι Storm Shadow να στο Lugansk αλλά ποτέ δεν υπήρξαν και τόσο πολλοί ATACMS σε ολόκληρη τη Λαϊκή Δημοκρατία», σημείωσε.
Τόνισε ότι το χτύπημα της Παρασκευής στο Lugasnk δεν είχε στόχο στρατιωτικές εγκαταστάσεις.
«Στόχευσαν χώρους μαζικών συγκεντρώσεων ανθρώπων, των πολιτών μας.
Η επίθεση έγινε το μεσημέρι, όταν οι δρόμοι είναι γεμάτοι κόσμο, <…> παιδιά που έπαιζαν σε παιδικές χαρές.
Και αυτό ήθελαν οι Ουκρανοί» είπε και ευχαρίστησε τα ρωσικά στρατεύματα ο οποίος αναχαίτισε τέσσερις στους πέντε πυραύλους.
Διαφορετικά, σύμφωνα με τα λόγια του, «θα μπορούσαν να υπάρξουν πολύ περισσότερα θύματα».
Υπενθυμίζεται ότι τα ουκρανικά στρατεύματα πραγματοποίησαν πυραυλική επίθεση σε κατοικημένη περιοχή στο Lugansk.
Εκτοξεύτηκαν πέντε πύραυλοι, με τους τέσσερις από αυτούς να καταρρίπτονται.
Τμήμα πολυκατοικίας κατέρρευσε, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τέσσερις άνθρωποι και να τραυματιστούν άλλοι 43, μεταξύ των οποίων τέσσερα παιδιά.
Σύμφωνα με τον επικεφαλής της δημοκρατίας Leonid Pasechnik, περισσότερα από 30 πολυώροφα σπίτια κατοικιών, δύο σχολεία, τρία νηπιαγωγεία και ένα κολέγιο υπέστησαν ζημιές ως αποτέλεσμα της επίθεσης της Ουκρανίας
Δύο σπίτια καταστράφηκαν εντελώς, είπε η δήμαρχος της πόλης, Yana Pashchenko.

Kharkiv_Battle_Map_Draft_June_6_2024.png

Luhansk_Battle_Map_Draft_June_6_2024.png

Chasiv_Yar_Battle_Map_Draft_June_6_2024.png

West_of_Avdiivka_Battle_Map_Draft_June_6_2024.png
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης