Τελευταία Νέα
Διεθνή

Λωρίδα της Γάζας: Ο ισραηλινός στρατός διέσωσε τέσσερις ομήρους ζωντανούς στην Nuseirat

Λωρίδα της Γάζας: Ο ισραηλινός στρατός διέσωσε τέσσερις ομήρους ζωντανούς στην Nuseirat
Οι όμηροι, σύμφωνα με την ίδια πηγή, "διασώθηκαν" από δύο διαφορετικά σημεία στην καρδιά της Nuseirat.
Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε το Σάββατο 8/6 ότι διέσωσε ζωντανούς τέσσερις Ισραηλινούς ομήρους (τρεις άνδρες και μία γυναίκα), σε μια "δύσκολη" στρατιωτική επιχείρηση στη Νουσέιρατ, στο κεντρικό τμήμα της Λωρίδας της Γάζας.
Σήμερα το πρωί, κατά τη διάρκεια "μιας δύσκολης ειδικής επιχείρησης στη Νουσέιρατ, τέσσερις Ισραηλινοί όμηροι απελευθερώθηκαν", αναφέρει ο στρατός σε ένα δελτίο τύπου.
Πρόκειται για τους: Noa Argamani, 25 ετών, Almongk Meir Zon, 21 ετών, Andrey Kozlov, 27 ετών και Slomi Ziv, 40 ετών.
Και οι τέσσερις "είχαν απαχθεί" από τη Hamas την 7η Οκτωβρίου από τον χώρο του μουσικού φεστιβάλ Nova, διευκρίνισε ο στρατός.
Οι όμηροι, σύμφωνα με την ίδια πηγή, "διασώθηκαν" από δύο διαφορετικά σημεία στην καρδιά της Nuseirat.
"Η κατάσταση της υγείας του είναι καλή και μεταφέρθηκαν" στο νοσοκομείο για να υποβληθούν σε περαιτέρω ιατρικές εξετάσεις.

Το ισραηλινό τηλεοπτικό δίκτυο News 12 μετέδωσε πλάνα, όπου εμφανίζεται η Argamani να συναντά και πάλι τον πατέρα της, ενώ χαμογελάει και τον αγκαλιάζει.

Αργότερα, δόθηκε στη δημοσιότητα από το γραφείο του Ισραηλινού προέδρου ένα βίντεο με την 25χρονη να δέχεται ένα τηλεφώνημα από τον Isaak Herzog.
"Είμαι τόσο χαρούμενη που βρίσκομαι εδώ.
Σας ευχαριστώ για τα πάντα, σας ευχαριστώ για αυτήν τη στιγμή", λέει η χαμογελαστή Argamani, ενώ κάθεται με τον πατέρα της σε ένα δωμάτιο νοσοκομείου.
Σε ένα άλλο βίντεο, η νεαρή γυναίκα μιλάει στο τηλέφωνο με τον πρωθυπουργό Benjamin Netanyahu και λέει, "Είμαι πολύ συγκινημένη.
Δεν έχω ακούσει εβραϊκά εδώ και καιρό".
Η Noa Argamani απήχθη με τον σύντροφό της Avinatan Or από το φεστιβάλ Supernova το πρωί της 7ης Οκτωβρίου.
Ο σύντροφός της πιστεύεται ότι παραμένει υπό ομηρία.

Η 25χρονη Ισραηλινή αναδείχθηκε σε ένα από τα πρόσωπα της κρίσης των ομήρων, όταν πλάνα από την απαγωγή της από δύο άνδρες σε μια μηχανή είχαν κυκλοφορήσει στο διαδίκτυο.
Στο βίντεο εμφανιζόταν η Argamani σε απόγνωση να φωνάζει "Μην με σκοτώσετε!".
Νωρίτερα σήμερα, ο ισραηλινός στρατός ανέφερε ότι "στοχοθετεί αυτήν την ώρα τρομοκρατικές υποδομές στη ζώνη της Nuseirat", στα βόρεια περίχωρα της πόλης Deir al Ballah, η οποία βρίσκεται στο κεντρικό τμήμα του παλαιστινιακού θύλακα.
Ένας εκπρόσωπος τύπου του νοσοκομείου Al Aqsa της Deir al Ballah, ο γιατρός Khalil al Dakran, ανακοίνωσετον θάνατο 15 ανθρώπων σε "σφοδρούς ισραηλινούς βομβαρδισμούς", οι οποίοι, σύμφωνα με τον ίδιο, είχαν ως αποτέλεσμα να τραυματιστούν δεκάδες άνθρωποι.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης