Τελευταία Νέα
Διεθνή

Επίλυση Ουκρανικού σε δύο φάσεις – Orban: Προϋπόθεση η νίκη των κομμάτων ειρήνης σε ΕΕ, ΗΠΑ

Επίλυση Ουκρανικού σε δύο φάσεις – Orban: Προϋπόθεση η νίκη των κομμάτων ειρήνης σε ΕΕ, ΗΠΑ
Εάν στις εκλογές στην Ευρώπη και τις Ηνωμένες Πολιτείες η νίκη πάει στους ειρηνόφιλους ανθρώπους, τότε μπορεί να εδραιωθεί η ειρήνη στην Ουκρανία είπε ο Orban
Για επίλυση του ουκρανικού ζητήματος σε δύο φάσεις έκανε λόγο ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας, Victor Orban.
Σε δηλώσεις του στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS ο Ούγγρος πρωθυπουργός υποστήριξε ότι θα είναι δυνατό να υπολογίζουμε στην επίλυση της σύγκρουσης στην Ουκρανία εάν τα κόμματα της ειρήνης κερδίσουν τις εκλογές για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και τις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ.

Ειρήνη στην Ουκρανία

Ερωτηθείς για το πότε μπορεί να περιμένει κανείς την ειρήνη στην Ουκρανία, ο Orban είπε ότι αυτό μπορεί να επιτευχθεί σε δύο βήματα, αναφέροντας πως το κύριο θέμα των σημερινών ευρωεκλογών είναι το ζήτημα της ειρήνης και του πολέμου.
«Τον Νοέμβριο θα διεξαχθούν προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ.
Αυτό είναι το δεύτερο βήμα.
Εάν στις εκλογές στην Ευρώπη και τις Ηνωμένες Πολιτείες η νίκη πάει στους ειρηνόφιλους ανθρώπους, τότε μπορεί να εδραιωθεί η ειρήνη στην Ουκρανία» υπογράμμισε ο Ούγγρος πρωθυπουργός.

Το πρώτο καθήκον

«Το πρώτο μας καθήκον τώρα είναι να κερδίσουμε τις εκλογές για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο», σημείωσε ο επικεφαλής της κυβέρνησης.
Όπως είπε, παρακολουθεί στενά τις προεκλογικές εκστρατείες στη Γαλλία, στη Γερμανία, στην Ιταλία και σε άλλες χώρες της ΕΕ και παντού είδε ότι το ζήτημα του πολέμου και της ειρήνης έχει έρθει στο προσκήνιο.
«Αυτό είναι πλέον ένα πανευρωπαϊκό ζήτημα.
Ως εκ τούτου, μπορεί κανείς να ερμηνεύσει την προεκλογική εκστρατεία στις ευρωπαϊκές χώρες ως εκστρατεία για το ζήτημα του πολέμου και της ειρήνης» επισήμανε ο Orban.

Η Δύση θέλει τους πόρους της Ρωσίας

Οι πολιτικοί της Δύσης θέλουν να νικήσουν τη Ρωσία επειδή σχεδιάζουν να αποκτήσουν πρόσβαση στους τεράστιους πόρους, τα περιουσιακά της στοιχεία και τα χρήματά της, όπως στη δεκαετία του 1990, δήλωσε ο Ούγγρος πρωθυπουργός Viktor Orban.
«Η κατάσταση είναι στην πραγματικότητα ότι οι δυτικοί στρατιωτικοί ηγέτες θέλουν να νικήσουν τη Ρωσία στον πόλεμο.
Υπέροχο σχέδιο!
Τόσο απλό!
Αλλά για τι;
Για τα χρήματα» τονίζει ο Orban.
Όπως λέει η Ουκρανία είναι πλούσια σε πόρους, αλλά είναι και πνιγμένη στα χρέη, οι ξένες εταιρείες μπορεί ήδη να κατέχουν την εύφορη γη και άλλα οικονομικά περιουσιακά της στοιχεία.

Θέλουν επιστροφή στη δεκαετία του '90

Ο Viktor Orban τόνισε επίσης ότι πολλοί στη Δύση θέλουν να επιστρέψουν στη δεκαετία του 1990, όταν όχι μόνο η Ουκρανία ήταν προσβάσιμη, αλλά και η Ρωσία, οι πόροι, τα περιουσιακά της στοιχεία και τα χρήματά της, και μια προσπάθεια «να νικηθεί η Ρωσία σε μια σύγκρουση στα σύνορά της». πρώτο στάδιο του σχεδίου.
«Πολλοί Ευρωπαίοι και Αμερικανοί θυμούνται τη δεκαετία του 1990, την εποχή του Yeltsin, ως μια περίοδο μεγάλων οικονομικών ευκαιριών, όταν έγιναν αποδεκτοί χωρίς προβλήματα και μάλιστα πρόθυμα, εισήλθαν στη ρωσική οικονομία και άρχισαν να ανοικοδομούν και να χρησιμοποιούν τις οικονομικές ευκαιρίες της Ρωσίας σύμφωνα με τη σύγχρονη οικονομική λογική η Ρωσία αξιοποιεί μόνη της τους οικονομικούς της πόρους.
Νωρίτερα, ο Viktor Orban δήλωσε ότι οι κατασκευαστές όπλων, οι κερδοσκόποι και οι μεγάλοι δυτικοί οικονομικοί κύκλοι που θέλουν να αποκτήσουν πρόσβαση στους ρωσικούς φυσικούς πόρους ενδιαφέρονται για τη συνέχιση της σύγκρουσης στην Ουκρανία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης