Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία: Στο στόχαστρο φιλοπαλαιστίνιων διαδηλωτών ο Olaf Scholz

Γερμανία: Στο στόχαστρο φιλοπαλαιστίνιων διαδηλωτών ο Olaf Scholz
Διαδηλωτές υπέρ των Παλαιστινίων διαδηλώνουν κατά της πολιτικής της Γερμανίας για το Ισραήλ κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης του SPD στο Ντούισμπουργκ
Στο στόχαστρο φιλοπαλαιστίνιων διαδηλωτών βρέθηκε ο Olaf Scholz.
Ο Γερμανός Καγκελάριος αποδοκιμάστηκε για την στήριξη που παρέχει η γερμανική κυβέρνηση στο Ισραήλ στην επίθεση στη Γάζα, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο Ντούισμπουργκ με την οποία έκλεισε την προεκλογική εκστρατεία των Σοσιαλδημοκρατών για τις ευρωεκλογές.
Ο Scholz αναγνώρισε το δικαίωμα των διαδηλωτών να διαμαρτύρονται λέγοντας ότι ανήκουν σε μια δημοκρατία που επιτρέπει την ελευθερία του λόγου, αλλά πρόσθεσε ότι η επίθεση της Χαμάς στο Ισραήλ τον περασμένο Οκτώβριο ήταν "απάνθρωπη".
Οι γερμανικές εξαγωγές όπλων προς το Ισραήλ έχουν δεκαπλασιαστεί από το 2022 και κυβερνητικοί αξιωματούχοι παραδέχθηκαν ότι από τις άδειες για πωλήσεις όπλων που χορηγήθηκαν πέρυσι, κατά συντριπτική πλειονότητα εγκρίθηκαν στη διάρκεια της στρατιωτικής εκστρατείας του Ισραήλ.
Η στρατιωτική επίθεση του Ισραήλ στη Γάζα έχει κοστίσει τη ζωή σε περισσότερους από 36.000 ανθρώπους, κυρίως γυναίκες και παιδιά, και οι διαδηλωτές ρωτούν πώς μπορεί η Γερμανία να συνεχίσει την αμέριστη υποστήριξή της.
Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Γερμανός καγκελάριος αντιμετωπίζει επικρίσεις επειδή υποστηρίζει το Ισραήλ.
Ο Scholz δέχτηκε φραστική επίθεση στα εγκαίνια της Έκθεσης Βιβλίου της Λειψίας τον Μάρτιο, αλλά τα χειροκροτήματα του κοινού έπνιξαν σε μεγάλο βαθμό τα συνθήματά.
Pro-Palestinian protesters demonstrate against Germany's Israel policy at an SPD rally in Duisburg, June 8, 2024
Πολιτική βία

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στη συγκέντρωση του SPD, ο Scholz δήλωσε ότι η ελευθερία του λόγου πρέπει να προστατεύεται με κάθε κόστος και καταδίκασε τη βία κατά των πολιτικών.
Η Ομοσπονδιακή Εγκληματολογική Αστυνομία της Γερμανίας αναφέρει ότι μέχρι στιγμής φέτος έχουν σημειωθεί 22 επιθέσεις εναντίον πολιτικών, σε σύγκριση με 27 περιστατικά όλο το 2023.
Πιο πρόσφατη αυτή εναντίον δύο δημοτικών συμβούλων του ακροδεξιού κόμματος «Εναλλακτική για τη Γερμανία» (AfD) το Σάββατο έξω από καφετέρια στο κέντρο της Καρλσρούης.
"Θα αναλάβουμε δράση εναντίον όλων εκείνων που ασκούν βία, που απειλούν εκλογικά περίπτερα κομμάτων, που απειλούν πολιτικούς, που απειλούν τους εθελοντές που εργάζονται για τη δημιουργία μιας καλύτερης κοινωνικής συμβίωσης", είπε.
Ο Scholz αναφέρθηκε στη δολοφονία αστυνομικού από έναν Αφγανό σε μια αντι-ισλαμική συγκέντρωση την περασμένη εβδομάδα. Έκτοτε έχει υποσχεθεί να αυστηροποιήσει τους κανόνες απέλασης, αλλά πολιτικοί αναλυτές λένε ότι το περιστατικό αυτό θα μπορούσε να δώσει ώθηση στην ακροδεξιά "Εναλλακτική για τη Γερμανία".
Ωστόσο, ο Scholz επισήμανε ότι οι μετανάστες πέφτουν επίσης συχνά θύματα βίας από επιθέσεις που διαπράττουν ακροδεξιοί εξτρεμιστές.
Την ίδια ώρα πραγματοποιούνταν μεγάλες διαδηλώσεις κατά της ακροδεξιάς σε Βερολίνο, Μόναχο και άλλες μεγάλες γερμανικές πόλεις.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης