Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ευρωεκλογές 2024 - Γερμανία: Κατάρρευση για το κεντροδεξιό CDU/CSU - Ιστορικό ρεκόρ για το ακροδεξιό AfD

Ευρωεκλογές 2024 - Γερμανία: Κατάρρευση για το κεντροδεξιό CDU/CSU - Ιστορικό ρεκόρ για το ακροδεξιό AfD
Ιστορικό ποσοστό για το ακροδεξιό AfD με 16,5%
(upd) Τα exit poll στη Γερμανία έδειξαν πολύ αδύναμα αποτελέσματα για τα κυβερνώντα κόμματα της Γερμανίας και ισχυρή άνοδο για την ακροδεξιά Εναλλακτική για τη Γερμανία στην ψηφοφορία της Κυριακής 9/6 για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ενώ η κυρίαρχη συντηρητική αντιπολίτευση έμελλε να παραμείνει η ισχυρότερη πολιτική δύναμη της χώρας στο γερμανικό Κοινοβούλιο.
Ειδικότερα, σύμφωνα με τα αποτελέσματα:
Για 6η συνεχή χρονιά, το CDU στη Γερμανία διατηρεί μεν την πρωτιά στις Ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου, σημειώνοντας σύμφωνα με το 2ο exit poll ποσοστό που αγγίζει το 29,4%, το οποίο ωστόσο πρόκειται για ιστορική κατάρρευση με βάση τα αποτελέσματα.
Στη 2η θέση, με ποσοστό ρεκόρ 16,4% το ακροδεξιό AfD (NI) αναμένεται να επιτύχει ένα ιστορικό αποτέλεσμά για το γερμανικό κόμμα.

Χαστούκι σε Scholz - Έχασε τους μισούς ψηφοφόρους από το 2021!

Το μεγαλύτερο πλήγμα υπέστη το κόμμα SPD του Καγκελάριου.
Περισσότεροι από 360 εκατομμύρια Ευρωπαίοι είχαν δικαίωμα ψήφου σε αυτές τις τρέχουσες εκλογές της ΕΕ — έναν τετραήμερο δημοκρατικό μαραθώνιο στα 27 κράτη μέλη της ΕΕ, το αποτέλεσμα του οποίου θα καθορίσει την επιρροή των πολιτικών δυνάμεων στην Ευρώπη τα επόμενα πέντε χρόνια. 

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης