Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ισραήλ: O Netanyahu καλεί τον Gantz «να μην εγκαταλείψει τη μάχη» - Δεσμεύεται για την απελευθέρωση των ομήρων

Ισραήλ: O Netanyahu καλεί τον Gantz «να μην εγκαταλείψει τη μάχη» - Δεσμεύεται για την απελευθέρωση των ομήρων
Για μια ακόμη φορά, ο Netanyahu υποστήριξε ότι το μέλλον του Ισραήλ εξαρτάται από τη συνέχιση του πολέμου
Στον απόηχο της αποχώρησης του κεντρώου κόμματος από την κυβέρνηση συνασπισμού του Ισραήλ, ο πρωθυπουργός Benjamin Netanyahu εξέδωσε μια σύντομη δήλωση καλώντας τον αρχηγό του πρώην κυβερνητικού του εταίρου, Benny Gantz να μην «εγκαταλείψει το μέτωπο».
«Benny, δεν είναι η ώρα να εγκαταλείψουμε τη μάχη – είναι η ώρα να ενώσουμε τις δυνάμεις μας», τόνισε σχετικά ο ισραηλινός πρωθυπουργός στο μήνυμά του.
Η αποχώρησή του δεν αναμένεται να ρίξει την κυβέρνηση, έναν συνασπισμό που περιλαμβάνει θρησκευτικά και υπερεθνικιστικά κόμματα, αλλά σηματοδοτεί το πρώτο πολιτικό πλήγμα για τον Netanyahu οκτώ μήνες μετά τον πόλεμο της Γάζας.
Ειδικότερα, η αποχώρηση του Gantz δεν αναμένεται να θέσει σε κίνδυνο την κοινοβουλευτική πλειοψηφία των 64 εδρών στην Κνεσέτ (των 120 εδρών) που έχει διασφαλισμένη ο κυβερνώντος δεξιός συνασπισμός υπό το Λικούντ.
Για μια ακόμη φορά, δε, ο Netanyahu υποστήριξε ότι το μέλλον του Ισραήλ εξαρτάται από τη συνέχιση αυτού του πολέμου [με τη Hamas].
«Είμαστε δεσμευμένοι στην απόλυτη νίκη και δεν θέλουμε, ούτε έχουμε την πολυτέλεια, να φύγουμε από την αρένα γιατί το μέλλον του κράτους εξαρτάται από αυτό και δεν έχουμε άλλη επιλογή από το να το κάνουμε. Δεσμευόμαστε επίσης για την απελευθέρωση ομήρων με διάφορα μέσα, δεν θα εμβαθύνω σε λεπτομέρειες», κατέληξε ο πιεζόμενος πρωθυπουργός.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης