Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βόμβα Meloni: Πολύ νωρίς να μιλήσει κανείς για δεύτερη θητεία της von der Leyen

Βόμβα Meloni: Πολύ νωρίς να μιλήσει κανείς για δεύτερη θητεία της von der Leyen
Η Ευρώπη πρέπει να εφαρμόσει πιο ρεαλιστικές πολιτικές στο μέλλον λέει η πρωθυπουργός της Ιταλίας
Είναι πολύ νωρίς να μιλήσει κανείς για μια δεύτερη θητεία της Ursula von der Leyen στο τιμόνι της Κομισιόν υποστήριξε η πρωθυπουργός της Ιταλίας, Georgia Meloni λίγες ώρες μετά τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών που αν και διατήρησαν πρώτη δύναμη το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, ανέδειξαν την ισχυρή πολιτική δύναμη των ακροδεξιών δυνάμεων.
Σε δηλώσεις της στο ραδιόφωνο RTL και σχολιάζοντας τα εκλογικά αποτελέσματα, η Meloni υποστήριξε πως αυτά δείχνουν πως η Ευρώπη χρειάζεται να εφαρμόσει πιο ρεαλιστικές πολιτικές, επισημαίνοντας ότι η Ιταλία θα έχει σημαντικό ρόλο σε αυτό.
Με το κόμμα της, Fratelli d’ Italia να ενισχύουν τα ποσοστά τους και να αποτελούν πρώτη δύναμη στην Ιταλία με 28,8% - τέσσερις φορές πάνω από το ποσοστό του 2019 – η Meloni αναμένεται να διαδραματίσει καθοριστικό παράγοντα για τις ισορροπίες στην Ευρώπη, δεδομένου ότι η Ιταλία διαθέτει 76 από τις 720 έδρες του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.
Με λίγα λόγια η Meloni είναι ανάμεσα σε εκείνους που θα κρίνουν την πολιτική τύχη της Ursula von der Leyen, μια και η στήριξη της είναι απαραίτητη για μια δεύτερη θητεία της νυν επικεφαλής της Κομισιόν.
Σημειώνεται πως για να εξασφαλίσει η von der Leyen μια δεύτερη θητεία, θα πρέπει να διασφαλίσει αφενός μια «ειδική πλειοψηφία» από τους 27 ηγέτες των κρατών – μελών της ΕΕ και αφετέρου την πλειοψηφία στο ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.
Το 2019 η von der Leyen κατάφερε να οριστεί επικεφαλής της Κομισιόν με μόλις 9 ψήφους περισσότερες από τις απαιτούμενες.
Τότε είχε τη στήριξη των Σοσιαλιστών και των Φιλελεύθερων, πέραν του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης