Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πεδίο δοκιμών η Ουκρανία για τα όπλα της Φινλανδίας – Ωμή παραδοχή ανώτατου αξιωματούχου για παράδοση νέου οπλισμού στον Zelensky

Πεδίο δοκιμών η Ουκρανία για τα όπλα της Φινλανδίας – Ωμή παραδοχή ανώτατου αξιωματούχου για παράδοση νέου οπλισμού στον Zelensky
Πεδίο δοκιμών η Ουκρανία
Σχετικά Άρθρα

Ενώ η Φινλανδία αποκρύπτει με συνέπεια λεπτομέρειες σχετικά με τις αποστολές όπλων στην Ουκρανία, ο αναπληρωτής αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Mikko Heiskanen παραδέχτηκε ότι όπλα τελευταίας τεχνολογίας έχουν σταλεί στο Κίεβο, ανέφερε η ουγγρική πύλη επιχειρηματικών ειδήσεων Portfolio, επικαλούμενη τη φινλανδική ειδησεογραφική ιστοσελίδα Helsingin Sanomat .
Ο Mikko παραδέχτηκε σε συνέντευξή του ότι η Φινλανδία όχι μόνο παρέδωσε παλιό εξοπλισμό στην Ουκρανία αλλά και νέα όπλα, επιμένοντας ότι «η Ουκρανία υπήρξε πεδίο δοκιμών για τις καινοτομίες της Φινλανδικής αμυντικής βιομηχανίας».
Η Φινλανδία μέχρι στιγμής κρατούσε σταθερά μυστικές λεπτομέρειες για τα πακέτα στρατιωτικής βοήθειας που είχε στείλει, αλλά ο Heiskanen, ο αναπληρωτής αρχηγός του επιτελείου της χώρας, υπεύθυνος για την επιμελητεία και την παραγωγή, είπε ότι οι τελευταίες φινλανδικές εξελίξεις, συμπεριλαμβανομένων ορισμένων που βρίσκονται ακόμη σε φάση ανάπτυξης, έχουν δοκιμαστεί στο πεδίο μάχης της Ουκρανίας.
Ωστόσο, ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας δεν έδωσε λεπτομέρειες για τους τύπους όπλων που ανέφερε.
Αποκάλυψε επίσης κατά τη διάρκεια της συνέντευξης ότι τα φινλανδικά προϊόντα τα έχουν πάει καλά στο πεδίο της μάχης και έχουν μεγάλη ζήτηση από άλλες χώρες.

Σημαντικά αποθέματα αμυντικής βιομηχανικής παραγωγής

Ο αμυντικός αξιωματούχος είπε επίσης ότι το Ελσίνκι έχει ακόμα σημαντικά αποθέματα αμυντικής βιομηχανικής παραγωγής που θα μπορούσαν να βοηθήσουν την Ουκρανία να παράγει περισσότερα πυρομαχικά, ειδικά βλήματα πυροβολικού των 155 χλστ.
Πρόσθεσε ότι οι φινλανδικές τιμές πυρομαχικών είναι απίστευτα ανταγωνιστικές, φθηνότερες από πολλούς άλλους ευρωπαίους παραγωγούς και ακόμη πιο αποτελεσματικές από τη ρωσική παραγωγή.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης