Τελευταία Νέα
Διεθνή

Εκτός ελέγχου - Οι ΗΠΑ επανεξοπλίζουν τις ουκρανικές ομάδες των Azov

Εκτός ελέγχου - Οι ΗΠΑ επανεξοπλίζουν τις ουκρανικές ομάδες των Azov
Πράσινο φως για την χορήγηση αμερικανικών όπλων στις στρατιωτικές μονάδες των Azov
Στον επανεξοπλισμό με αμερικανικά όπλα των ουκρανικών στρατιωτικών μονάδων των Azov προχωρά η κυβέρνηση Biden, όπως αναφέρει δημοσίευμα της Washington Post.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι Azov «πέρασαν τον έλεγχο» που συνεπάγεται ο νόμος Leahy, βάσει του οποίου δεν επιτρέπεται η στρατιωτική βοήθεια σε ξένες μονάδες που έχει διαπιστωθεί ότι έχουν διαπράξει σοβαρές παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
Όπως αναφέρεται, το State Department δεν εντόπισε κάποιο στοιχείο για τέτοιου είδους παραβιάσεις από τις εθνικιστκές μονάδες των Azov.
Υπενθυμίζεται πως το 2017 ο τότε πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump είχε υπογράψει νόμο βάσει του οποίου απαγορευόταν στο Πεντάγωνο να δαπανά κεφάλαια από τον ομοσπονδιακό προϋπολογισμό για τη στρατιωτική βοήθεια της Ουκρανίας, για παροχή βοήθειας στους Azov.
Έκτοτε η απαγόρευση αυτή είχε παραταθεί επανειλημμένα, αν και ο Ρώσος ΥΠΕΞ, Sergei Lavrov υποστήριζε πως το Πεντάγωνο αναζητούσε τρόπους για να επιτύχει την άρση της απαγόρευσης για την χρηματοδότηση των Azov.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης