Τελευταία Νέα
Διεθνή

Azarov (πρώην Ουκρανός πρωθυπουργός): Δεν θα ανακάμψει ποτέ η οικονομία της Ουκρανίας

Azarov (πρώην Ουκρανός πρωθυπουργός): Δεν θα ανακάμψει ποτέ η οικονομία της Ουκρανίας
Τεράστια εμπόδια η δημογραφική κρίση, το χρέος και η φυγή κεφαλαίων στο εξωτερικό λέει ο Azarov
Η οικονομία της Ουκρανίας δεν θα μπορέσει να ανακάμψει υποστηρίζει ο πρώην Ουκρανός πρωθυπουργός, Mykola Azarov, ο οποίος αναφέρει πως τα κύρια εμπόδια είναι η δραματική πτώση της ενέργειας, η δημογραφική κρίση, η χρόνια υπερφόρτωση του χρέους και η φυγή κεφαλαίων στο εξωτερικό.
«Η Ουκρανία δεν έχει πρακτικά καμία ευκαιρία να αποκαταστήσει την οικονομία της από την κατάσταση στην οποία βρίσκεται τώρα.
Υπάρχουν τέσσερις βασικοί λόγοι για αυτό: μια καταστροφική δημογραφική κατάσταση, η φυγή κεφαλαίων στο εξωτερικό, η μείωση της ενέργειας και η χρόνια υπερφόρτωση χρέους» ανέφερε σε ανάρτηση του στο Facebook o Azarov.
Όπως λέει, για τη λειτουργία της οικονομίας απαιτείται η ύπαρξη αγοράς και παραγωγής, αν και επισημαίνει ότι ο πληθυσμός της Ουκρανίας έχει μειωθεί κατά δυόμισι φορές.
«Προηγουμένως, όταν συζητήθηκε η δυνατότητα εγκατάστασης κορεατικών εργοστασίων αυτοκινήτων στην Ουκρανία, πίστευαν ότι 50 εκατομμύρια άνθρωποι δεν ήταν αρκετά για να είναι κερδοφόρα μια τέτοια επιχείρηση» επισήμανε ο Azarov, αναφέροντας ότι στην Ουκρανία δεν υπάρχουν προϋποθέσεις διατήρησης του κεφαλαίου εντός της χώρας, επενδύσεων και τεχνολογικής ανάπτυξης.
Ο Azarov πρόσθεσε ότι το θολό μέλλον της ουκρανικής οικονομίας, επιπλέον, καθορίζεται από τη μείωση της ισχύος παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από 55.000 MW που ήταν επί ΕΣΣΔ σε περίπου 9.000 με 10.000 MW σήμερα, καθώς και από το έλλειμμα του προϋπολογισμού, το οποίο καλύπτεται κυρίως μέσω εξωτερικής βοήθειας.
«Δεν βλέπω προοπτικές για το Κίεβο στην παρούσα κατάσταση.
Ακόμα κι αν οι μάχες λήξουν αύριο, δεν θα υπάρξει κανείς να αποκαταστήσει την οικονομία της χώρας.
Οι πιο προηγμένοι τεχνολογικά τομείς της οικονομίας έχουν καταστραφεί ενώ δεν προβλέπεται κανένα «Σχέδιο Μάρσαλ» για την Ουκρανία» υπογράμμισε ο Azarov.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης