Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Γιος Φρέντη Μπελέρη: Αυτά που νόμιζε ο Rama ότι μπορεί να κάνει στη Χειμάρρα, δεν περνούν στις Βρυξέλλες

Γιος Φρέντη Μπελέρη: Αυτά που νόμιζε ο Rama ότι μπορεί να κάνει στη Χειμάρρα, δεν περνούν στις Βρυξέλλες
Αναφορικά με τον τρόπο που έμαθε τα αποτελέσματα ο Φρέντη Μπελέρης, ο γιος του τόνισε: «Δυστυχώς δεν ήταν έξω να δει ούτε την περιοδεία που μας γέμισε κουράγιο και δύναμη. Είδα ανθρώπους να κλαίνε όπου πηγαίνω, στην Κρήτη για παράδειγμα. Ο πατέρας μου τα είδε από μία μικρή τηλεόραση σε ένα κελί»
Υπερήφανος δήλωσε ο γιος του Φρέντη Μπελέρη, Πέτρος για την εκλογή του πατέρα του στις Ευρωεκλογές 2024 στο OPEN και ευχαρίστησε τους πολίτες για το αίσθημα δικαίωσης που τους προσέφερε η επιλογή τους.
Σχολιάζοντας του πανηγυρισμούς στη Χειμάρρα με την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της σταυροδοσίας και την εκλογή του Φρέντη Μπελέρη τη 4η θέση στο ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας είπε, «Ήταν ημέρα δικαίωσης. Οι άνθρωποι αυτοί επί 13 μήνες βιώνουν το εξής οξύμωρο. Δεν υφίσταται η δημοκρατία στον τόπο μας. Δεν έχει γίνει σεβαστό ένα αποτέλεσμα εκλογών, ο δήμαρχος είναι φυλακή και όλη αυτή την καταπίεση και την αδικία την εξέφρασαν με αυτές τις εικόνες» τόνισε ο Πέτρος Μπελέρης.

“Είδε τα αποτελέσματα μέσα από ένα κελί”

Αναφορικά με τον τρόπο που έμαθε τα αποτελέσματα ο Φρέντη Μπελέρης, ο γιος του τόνισε: «Δυστυχώς δεν ήταν έξω να δει ούτε την περιοδεία που μας γέμισε κουράγιο και δύναμη. Είδα ανθρώπους να κλαίνε όπου πηγαίνω, στην Κρήτη για παράδειγμα. Ο πατέρας μου τα είδε από μία μικρή τηλεόραση σε ένα κελί».
Στη συνέχεια αναφέρθηκε στην επικοινωνία με τον πρωθυπουργό, με τον Πέτρο Μπελέρη να εξηγεί: «Εχθές, ο πρωθυπουργός ζήτησε να μιλήσει με τον πατέρα μου. Νομίζω του επετράπη και επικοινώνησαν. Ήταν κίνηση υψηλού συμβολισμού. Τον πατέρα μου τον γέμισε δύναμη και κουράγιο. Νομίζω ο πρωθυπουργός, δημοκρατικά και θεσμικά, έδωσε τη μεγαλύτερη δυνατή απάντηση σε αυτή την παράνοια που έχουμε βιώσει. Είμαστε ευγνώμονες, όχι μόνο οι Χειμαρριώτες αλλά οι απανταχού Έλληνες. Άλλωστε το μαρτυρούν και τα αποτελέσματα των Ελλήνων του εξωτερικού».

“Την Παρασκευή ξεκινά το Εφετείο”

Ενόψει της εκδίκασης της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό, ο Πέτρος Μπελέρης τόνισε: «Στο διαδικαστικό κομμάτι, την Παρασκευή ξεκινάει το Εφετείο, ενδεχομένως να ολοκληρωθεί την ίδια ημέρα, ενδεχομένως να ολοκληρωθεί σε μία εβδομάδα-10 μέρες. Εν πάση περιπτώσει μέσα στον Ιουνίου αναμένεται να έχουμε μία τελεσίδικη απόφαση στο Εφετείο. Προσωπικά δεν πιστεύω στην αλβανική δικαιοσύνη, εύχομαι να δει τη δικογραφία, να δει αυτό το κατηγορητήριο. Θα είναι ένας κύκλος να αναδείξουμε τι πραγματικά έχει συμβεί σε αυτή την σκευωρία. Αν το Εφετείο μειώσει την ποινή του πατέρα μου θα αποφυλακιστεί άμεσα. Εάν δεν το κάνει θα αποφυλακιστεί τον Σεπτέμβριο».

Η ορκωμοσία στο Ευρωκοινοβούλιο

Αναφορικά με την ορκωμοσία του Φρέντη Μπελέρη στο ευρωκοινοβούλιο, ο γιος του δήλωσε: «Δεν τίθεται θέμα. Είτε θα πάει ο πατέρας μου να ορκιστεί όπως όρισε ο λαός και οι δημοκρατικές αρχές, είτε θα πάνε άνθρωποι από το Στρασβούργο και τις Βρυξέλλες μες στην Αλβανία και τις φυλακές για να τον ορκίσουν. Αυτά που νόμιζε ότι ο Ράμα ότι μπορεί να κάνει στη Χειμάρρα με έναν εκλεγμένο δήμαρχο, δεν περνούν στις Βρυξέλλες».

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης