Τελευταία Νέα
Διεθνή

Προς ανάπτυξη πολυεθνικής δύναμης στη Φινλανδία το ΝΑΤΟ - Τακτική περικύκλωσης των ρωσικών συνόρων

Προς ανάπτυξη πολυεθνικής δύναμης στη Φινλανδία το ΝΑΤΟ - Τακτική περικύκλωσης των ρωσικών συνόρων
Οι υπουργοί του ΝΑΤΟ προανήγγειλαν τη μετακίνηση της Φινλανδίας και της Σουηδίας υπό τη σκέπη της Διοίκησης Κοινής Δύναμης Norfolk
Οι υπουργοί Άμυνας του ΝΑΤΟ έδωσαν το «πράσινο φως» για δημιουργία πολυεθνικής ομάδας μάχης στη Φινλανδία, υπεύθυνης για τη φύλαξη των μακρύτερων συνόρων της στρατιωτικής συμμαχίας με τη Ρωσία.
Η Φινλανδία θα καταστεί, έτσι, η ένατη χώρα που θα φιλοξενήσει χερσαίο απόσπασμα εμπροσθοφυλακής, ύστερα από σχετική έγκριση των υπουργών που δόθηκε στις Βρυξέλλες.
Η απόφαση περιλαμβάνει τη δημιουργία μονάδας διοίκησης για χερσαίες δυνάμεις, σύμφωνα με δήλωση της φινλανδικής κυβέρνησης.
«Η διοίκηση χερσαίων σωμάτων του ΝΑΤΟ και η παρουσία στρατευμάτων στη Φινλανδία δημιουργεί πολύ ισχυρή αποτροπή και άμυνα στη Βόρεια Ευρώπη, τη Βαλτική Θάλασσα και ολόκληρη τη Συμμαχία», τόνισε σχετικά ο υπουργός Άμυνας Antti Hakanen.
Επιπλέον, οι υπουργοί του ΝΑΤΟ προανήγγειλαν τη μετακίνηση της Φινλανδίας και της Σουηδίας υπό τη σκέπη της Διοίκησης Κοινής Δύναμης Norfolk.
Η Φινλανδία, η οποία βρισκόταν υπό τη διοίκηση του Brunssum με έδρα την Ολλανδία, επιδίωξε να συνδεθεί με το Norfolk της Βιρτζίνια, για να ενισχύσει τις αμυντικές σχέσεις με τις ΗΠΑ.
Επισημαίνεται ότι το Ελσίνκι εντάχθηκε στο ΝΑΤΟ τον Απρίλιο του 2023, επιμηκύνοντας τα σύνορα της συμμαχίας με τη Ρωσία κατά περισσότερα από 1.300 χιλιόμετρα.
Διαθέτει έναν από τους ισχυρότερους στρατούς στην Ευρώπη.
Οι άλλες οκτώ πολυεθνικές ομάδες μάχης του ΝΑΤΟ βρίσκονται σε χώρες της Ανατολικής Ευρώπης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης