Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οριακές μεταβολές και νέο ρεκόρ για τον S&P 500 στη Wall, μετά την έκθεση για τις λιανικές πωλήσεις

Οριακές μεταβολές και νέο ρεκόρ για τον S&P 500 στη Wall, μετά την έκθεση για τις λιανικές πωλήσεις
Θετικά πρόσημα... στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης
Οριακές μεταβολές και νέο ρεκόρ για τον S&P 500 σημειώθηκαν στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης την Τρίτη 18 Ιουνίου, με τους επενδυτές να σταθμίζουν την έκθεση για τις λιανικές πωλήσεις στις ΗΠΑ.
Πιο αναλυτικά, ο δείκτης Dow Jones σημείωσε αύξηση +0,15% στις 38.834 μον., ο δείκτης S&P 500 ενισχύθηκε +0,25% στις 5.487 μον. ενώ ο δείκτης Nasdaq κατέγραψε άνοδο +0,03% στις 17.862 μον.
δσ_12.JPG
Στο ταμπλό, η μετοχή της Νvidia κατέγραψε άλμα 3,51% και έχει ξεπεράσει σε κεφαλαιοποίηση τη Microsoft
Επί του παρόντος, η χρηματιστηριακή αξία ξεπερνά τα 3,3 τρισεκ. δολάρια (ξεπέρασε το ορόσημο του ενός τρισεκατομμυρίου δολαρίων στις 30/5/2023), όταν οι Microsoft και Apple υπολείπονται κάτι λιγότερο από 100 δισεκ..
Η Nvidia είναι πλέον η πολυτιμότερη εταιρεία στη Wall Street, «τρώγωντας» και την Microsoft, αφότου ξεπέρασε τις Apple και Amazon.
Μόνο το τελευταίο 12μηνο, η μετοχή της Nvidia στις χρηματιστηριακές αγορές της Νέας Υόρκης έχει ενισχυθεί άνω του 300%, με στέρεα βάση στα οικονομικά αποτελέσματα που εκτοξεύθηκαν χάρη στις δυνατότητες του τεχνολογικού κολοσσού στην Τεχνητή Νοημοσύνη.
Η μετοχή της Qualcomm και της Taiwan Semiconductor εισχύθηκε 2,2% και 1,4% αντίστοιχα, ενώ η Micron Technology κατέγραψε κέρδη 3,8%.

Στο μεταξύ, χαμηλότερα του αναμενομένου κινήθηκαν οι λιανικές πωλήσεις στις ΗΠΑ, τον Μάιο, καθώς οι καταναλωτές συνέχισαν να παλεύουν με τα πεισματικά υψηλότερα επίπεδα πληθωρισμού.
Ειδικότερα, οι πωλήσεις αυξήθηκαν μόλις 0,1% σε επίπεδο μήνα, ένα δέκατο της ποσοστιαίας μονάδας κάτω από την εκτίμηση του Dow Jones, σύμφωνα με έκθεση του Υπουργείου Ηλεκτρονικού Εμπορίου, η οποία είναι προσαρμοσμένη για την εποχικότητα αλλά όχι για τον πληθωρισμό.
Ωστόσο, η επίδοση ήταν ελαφρώς καλύτερο από την προς τα κάτω αναθεωρημένη πτώση 0,2% τον Απρίλιο.
Σε ετήσια βάση, οι λιανικές πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 2,3% σε σχέση με τον Μάιο του 2023.
Την ίδια στιγμή, η μεταποιητική παραγωγή αυξήθηκε κατά 0,9% τον προηγούμενο μήνα, μετά την καθοδικά αναθεωρημένη πτώση του Απριλίου κατά 0,4%, όπως ανακοίνωσε σήμερα η Federal Reserve.
Σε αυτό το πλαίσιο, οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων υποχώρησαν, καθώς οι επενδυτές ελπίζουν πως τώρα που η αμερικανική οικονομία ψυχραίνεται η Federal Reserve θα χαλαρώσει τους όρους πολιτικής της, περικόπτοντας τα επιτόκια.
«Οι επενδυτές αισθάνονται ότι η τάση είναι φίλος τους» δήλωσε ο Sam Stovall, επικεφαλής στρατηγικός επενδύσεων στην CFRA Research.
«Δεν βλέπουν τίποτα που μπορεί να δώσει τέλος σε αυτή την ανοδική κίνηση».
Ξεχωριστά, έκθεση της BofA έδειξε ότι οι διεθνείς επενδυτές θα συνεχίσουν να διοχετεύουν χρήματα στις χρηματιστηριακές αγορές.
Το 32% των διαχειριστών κεφαλαίου δείχνει προτίμηση στις αμερικανικές μετοχές, ενώ 19% στις διεθνείς μετοχές και ένα 25% προτιμά τα κρατικά ομόλογα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης