Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Απέλπιδα προσπάθεια Biden να κερδίσει ψήφους - Δίνει υπηκοότητα σε 500.000 μετανάστες χωρίς χαρτιά

ΗΠΑ: Απέλπιδα προσπάθεια Biden να κερδίσει ψήφους - Δίνει υπηκοότητα σε 500.000 μετανάστες χωρίς χαρτιά
Μένει να δούμε αν αυτή η κίνηση, εξοργίσει ακόμη περισσότερο τους Αμερικάνους
Σχετικά Άρθρα
Σχεδόν 500.000 μετανάστες μπορούν να αποκτήσουν την αμερικανική υπηκοότητα σύμφωνα με ένα νέο νόμο που ετοιμάζει η κυβέρνηση του Joe Biden, σε μία απέλπιδα προσπάθεια να κερδίσει ψήφους ενόψει των κρίσιμων προεδρικών εκλογών του Νοεμβρίου 2024 στις ΗΠΑ.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με δημοσίευμα του AP, ο Αμερικανός πρόεδρος θα προβεί σε αυτή την κίνηση για να προσφέρει ανακούφιση σε δυνητικά εκατοντάδες χιλιάδες μετανάστες χωρίς νόμιμο καθεστώς στις ΗΠΑ.
Για να πληροί τις προϋποθέσεις, ένας μετανάστης πρέπει να ζει στις Ηνωμένες Πολιτείες για 10 χρόνια και να είναι παντρεμένος με Αμερικανό πολίτη. Εάν η αίτηση ενός μετανάστη που πληροί τις προϋποθέσεις εγκριθεί, θα έχει τρία χρόνια για να υποβάλει αίτηση για πράσινη κάρτα και να λάβει προσωρινή άδεια εργασίας και να προστατευθεί από την απέλαση στο μεταξύ. Περίπου 50.000 παιδιά μη υπηκόων με γονέα που είναι παντρεμένος με πολίτη των ΗΠΑ θα μπορούσαν επίσης να τύχουν της ίδιας διαδικασίας, σύμφωνα με ανώτερους αξιωματούχους της κυβέρνησης που ενημέρωσαν τους δημοσιογράφους για την πρόταση υπό τον όρο της ανωνυμίας.
Η ανακοίνωση των μέτρων θα πραγματοποιηθεί σήμερα 18/6, κατά τη διάρκεια τελετής στον Λευκό Οίκο με αφορμή τη συμπλήρωση 12 χρόνων από την έναρξη της Αναβαλλόμενης Δράσης για τις Αφίξεις Παιδιών (Deferred Action for Childhood Arrivals, DACA), η οποία προστατεύει από την απέλαση άτομα που ήρθαν στις Ηνωμένες Πολιτείες ως παιδιά.

Το μείζον ζήτημα της μετανάστευσης ενδέχεται να κρίνει το αποτέλεσμα των εκλογών του Νοεμβρίου 2024 στις ΗΠΑ, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, με τους υποψήφιους Donald Trump και Joe Biden να ρίχνουν εκεί το βάρος τους με σκληρή ρητορική.
Ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων Donald Trump επανέκαμψε με εξαιρετικά επιθετική ρητορική εναντίον της μετανάστευσης στην πρώτη του προεκλογική ομιλία του μετά την καταδίκη του στην ποινική δίκη του στη Νέα Υόρκη, καταφερόμενος εναντίον της πολιτικής υπέρ της «εισβολής» που κατ’ αυτόν εφαρμόζει ο διάδοχός του στην προεδρία Joe Biden —παρά το πρόσφατο κλείσιμο των συνόρων που αποφάσισε με εκτελεστικό διάταγμα ο Δημοκρατικός πρόεδρο - και απειλώντας να επιβάλει εξοντωτικούς δασμούς στις χώρες από όπου φεύγουν οι μετανάστες που προσπαθούν να εισέλθουν παράτυπα στις ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένης της Κίνας, αν επικρατήσει τον Νοέμβριο.
Ο Trump έκανε λόγο για πολιτική «ανοίγματος» των συνόρων που ασκεί, όπως υποστήριξε, ο Biden κατά τη διάρκεια εμφάνισής του στην Αριζόνα, πολιτεία που συγκαταλέγεται σε αυτές που ίσως κρίνουν το αποτέλεσμα.
Το 2020, ο Δημοκρατικός κέρδισε εκεί με διαφορά μόλις 10.000 ψήφων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης