Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Ουγγαρία επιτρέπει στους Ουκρανούς να αποκτούν άδειες παραμονής με ληγμένα διαβατήρια

Η Ουγγαρία επιτρέπει στους Ουκρανούς να αποκτούν άδειες παραμονής με ληγμένα διαβατήρια

Δεν ισχύει το ίδιο για την ουγγρική υπηκοότητα

Σχετικά Άρθρα

Οι πολίτες της Ουκρανίας μπορούν πλέον να λαμβάνουν άδειες παραμονής στην Ουγγαρία ακόμη και με ληγμένα διαβατήρια, ενώ η κατάσταση έκτακτης ανάγκης, που κηρύχθηκε λόγω του πολέμου στην Ουκρανία, είναι σε ισχύ και για έξι μήνες μετά τη λήξη της.
Σύμφωνα με διάταγμα που εκδόθηκε στις 14 Ιουνίου 2024, σε αυτήν την κατάσταση έκτακτης ανάγκης θεωρείται έγκυρη η ταυτότητα στο εξωτερικό.
Αυτό σημαίνει ότι κατά την υποβολή αίτησης για άδεια διαμονής, ένα ξένο διαβατήριο Ουκρανού πολίτη που έχει χάσει την ισχύ του εξακολουθεί να γίνεται δεκτό και η άδεια διαμονής μπορεί να εκδοθεί εντός έξι μηνών από τη λήξη της κατάστασης έκτακτης ανάγκης στην Ουγγαρία.
Ωστόσο, αυτή η διάταξη δεν ισχύει για τις διαδικασίες απόκτησης ουγγρικής υπηκοότητας.
Η Ουγγαρία κήρυξε για πρώτη φορά κατάσταση έκτακτης ανάγκης στις 11 Μαρτίου 2020, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, η οποία παρέμεινε σε ισχύ με μικρές αλλαγές μέχρι τον Ιούνιο του 2022.
Τον Μάιο του 2022, η ουγγρική κυβέρνηση ξεκίνησε μια νέα κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω του πολέμου στην Ουκρανία, η οποία παρατείνεται τακτικά, πιο πρόσφατα τον Απρίλιο του τρέχοντος έτους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης