Τελευταία Νέα
Διεθνή

Marion Marechal: Δημιουργούμε νέο Συντηρητικό Κόμμα – Στόχος να ρίξουμε τον Macron και την αριστερά, ναι σε συνεργασία με την Le Pen

Marion Marechal: Δημιουργούμε νέο Συντηρητικό Κόμμα – Στόχος να ρίξουμε τον Macron και την αριστερά, ναι σε συνεργασία με την Le Pen

Θα δημιουργήσει νέο «Γαλλικό Συντηρητικό» Κόμμα η δεξιά πολιτικός και ανιψιά της Marine Le Pen

Σχετικά Άρθρα

Οι τέσσερις συντηρητικοί ευρωβουλευτές που εκδιώχθηκαν πρόσφατα από το κόμμα Reconquete του Eric Zemmour στοχεύουν να οικοδομήσουν μια νέα πολιτική δύναμη στη γαλλική Δεξιά, σύμφωνα με πληροφορίες - με την πρόθεση να παραμείνουν στην ομάδα των Ευρωπαίων Συντηρητικών και Μεταρρυθμιστών (ECR), στην οποία το πρώην κόμμα τους προσχώρησε νωρίτερα αυτήν την χρονιά.
Οι ευρωβουλευτές ενημέρωσαν την ηγεσία του ECR για την πρόθεσή τους με εσωτερική επιστολή της 14ης Ιουνίου.
Στο έγγραφο, ο ευρωβουλευτής Nicolas Bay εξηγεί τι συμβαίνει σχετικά με τη διάσπαση στη Γαλλία και καθησυχάζει το ECR ότι αυτός και οι συνάδελφοί του δεν σχεδιάζουν να πηδήξουν και να ενταχθούν στην ομάδα Identity and Democracy (ID) της Marine Le Pen.
Ο Bay, καθώς και άλλοι τρεις (Marion Maréchal, Guillaume Peltier και Laurence Trochu), εκδιώχθηκαν από το Reconquete επειδή διαφώνησαν με τον αρχηγό του κόμματος, Eric Zemmour, σχετικά με τη στρατηγική για τις επερχόμενες γαλλικές πρόωρες εκλογές. Σε αντίθεση με τον Zemmour, οι τέσσερις ευρωβουλευτές ήθελαν το κόμμα τους να ενώσει τις δυνάμεις τους με την πολύ μεγαλύτερη Εθνική Συσπείρωση (RN) της Marine Le Pen για να έχουν μεγαλύτερες πιθανότητες να νικήσουν τον Μακρόν και το αριστερό Λαϊκό Μέτωπο.
Αφού τους έδιωξε, ο Zemmour κατηγόρησε την Maréchal και τους άλλους για προδοσία και ότι ήθελαν να αυτομολήσουν στο RN — κάτι που, σε ευρωπαϊκό επίπεδο, θα σήμαινε ότι άφηναν το ECR για ID.
Σύμφωνα με την επιστολή όμως ισχύει το αντίθετο.
«Παραμένουμε ενωμένοι στην υπεράσπιση των αξιών μας, τις ίδιες αξίες που με έκαναν να ζητήσω τη συμμετοχή στην ομάδα ECR.
Δεν θα γίνουμε μέλος της Εθνικής Συσπείρωσης, με την οποία μπορούμε να συνεργαστούμε, αλλά θέλουμε να διατηρήσουμε τις διαφορές μας», έγραψε ο Bay.

Συνεχίζοντας μάλιστα, έδωσε στο νέο κόμμα και όνομα:

Θέλουμε να οικοδομήσουμε ένα λογικό, απαιτητικό, υγιές Γαλλικό Συντηρητικό Κόμμα, δεσμευμένο στην υπεράσπιση των εθνικών ταυτοτήτων και όλων των ελευθεριών, συμπεριλαμβανομένων των οικονομικών, αφιερωμένο στην προστασία της πολιτισμικής και χριστιανικής μας κληρονομιάς, χωρίς παραχωρήσεις στην Αριστερά, που θέλει να καταστρέψει παραδόσεις ή προς την Ευρωπαϊκή Ένωση, η οποία θέλει να υποδουλώσει τα έθνη μας.
Η επιστολή ενέκρινε επίσης τη δεξιά εκλογική συμμαχία μεταξύ του RN και του κεντροδεξιού Les Républicains (LR) και πυροβόλησε τον ευρωβουλευτή του LR, Bellamy François-Xavier, επειδή «εγκαταλείπει» τον αρχηγό του κόμματός του, Eric Ciotti, επειδή συμπαρατάχθηκε με τους συντηρητικούς όταν όλοι έπρεπε να έχουν τον ίδιο στόχο, «να νικήσουν τον Macron».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης