Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Aegean Baltic Bank: Ο δισεκατομμυριούχος Μυστακίδης αγόρασε το 5%

Aegean Baltic Bank: Ο δισεκατομμυριούχος Μυστακίδης αγόρασε το 5%
Η μεγαλύτερη συναλλαγή, κατά την οποία ο κ. Μυστακίδης θα αυξήσει το μετοχικό του κεφάλαιο στο 48%, βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη
Σχετικά Άρθρα
Μερίδιο 5% στην Aegean Baltic Bank (ABBank) απέκτησε ο δισεκατομμυριούχος Έλληνας επενδυτής, Τέλης Μυστακίδης, σύμφωνα με όσα δήλωσαν πηγές της αγοράς στο TradeWinds.
Πρόκειται για το πρώτο βήμα από τη σχεδιαζόμενη εξαγορά του πλειοψηφικού πακέτου της ABBank. Η μεγαλύτερη συναλλαγή, κατά την οποία ο κ. Μυστακίδης θα αυξήσει το μετοχικό του κεφάλαιο στο 48% και έπειτα το ποσοστό θα γίνει πλειοψηφικό μέσω Αύξησης Μετοχικού Κεφαλαίου, βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη εν αναμονή της έγκρισης από την αρμόδια εποπτική αρχή.
Ο κορυφαίος πρώην έμπορος χαλκού της Glencore θα αγοράσει μετοχές από την ιδρυτική οικογένεια Αφθονίδη και τον Έλληνα εφοπλιστή Τζον Κούστα.
Η οικογένεια Τσάκου, η οποία κατέχει σήμερα το 24% της τράπεζας, δεν πουλά το μερίδιό της και η οικογένεια Αφθονίδη θα διατηρήσει επίσης ποσοστό 28%.
Τα καθαρά κέρδη της ABBank διαμορφώθηκαν σε 7,3 εκατ. ευρώ το α τρίμηνο 2024, αυξημένα κατά 4% σε ετήσια βάση, υπενθυμίζεται.
Τα επίπεδα ρευστότητας παρέμειναν ωστόσο σε εύρωστα επίπεδα, με τον δείκτη δανείων προς καταθέσεις να σκαρφαλώνει στο 50% και τον δείκτη δανείων-κάλυψης να ξεπερνά το 490%. Ο δείκτης CET1 διαμορφώθηκε στο 26,5%, ενώ ο δείκτης μη εξυπηρετούμενων δανείων σε μόλις 0,9%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης