Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

To Μπαϊράµ καθυστέρησε λίγο το deal της ΤΕΝΕΡΓ που έχει κλείσει – Πως θα τα βρουν Thrivest και ΤΧΣ για την Attica bank

To Μπαϊράµ καθυστέρησε λίγο το deal της ΤΕΝΕΡΓ που έχει κλείσει – Πως θα τα βρουν Thrivest και ΤΧΣ για την Attica bank
Πως θα τα βρουν Thrivest και ΤΧΣ για την Attica bank; - Το deal της ΤΕΡΝΑ Ενεργειακής με τους Άραβες θα κλείσει 21 Ιουνίου ή 25 Ιουνίου 2024
Ημέρα γιορτής για τους μουσουλμάνους, αφού ξεκίνησε ο τριήµερος εορτασµός του Κουρµπάν Μπαϊράµ και η εξέλιξη αυτή επέδρασε λίγο στο χρονοδιάγραμμα του deal της ΤΕΡΝΑ Ενεργειακής.
Οι άραβες έχουν συμφωνήσει, ο Περιστέρης ο βασικός μέτοχος έχει συμφωνήσει, θα έχουμε deal στα 20 ευρώ πολύ – πολύ σύντομα.
Στις 20 Ιουνίου 2024 πραγματοποιείται η Γενική Συνέλευση της ΤΕΡΝΑ Ενεργειακής και εκεί ο Περιστέρης ίσως κάτι να αποκαλύψει…
Το deal της ΤΕΡΝΑ Ενεργειακής με τους Άραβες θα κλείσει 21 Ιουνίου ή 25 Ιουνίου 2024.


Πως θα τα βρουν Thrivest και ΤΧΣ για την Attica bank

Είναι προφανές ότι τόσο το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας με ποσοστό 72% στην Attica bank όσο και η Thrivest μέτοχος μειοψηφίας συμφωνούν στο εξής.
Η νέα αύξηση κεφαλαίου πρέπει να οδηγήσει στην πλήρη εξυγίανση της Attica bank και ταυτόχρονα να διαθέτει και αναπτυξιακά κεφάλαια.
Μια αύξηση 600 εκατ ευρώ θεωρείται φυσιολογική…
Όμως υπάρχει διαφωνία για το πόσα κεφάλαια θα επενδύσει το ΤΧΣ που θα καταστεί μέτοχος μειοψηφίας και η Thrivest που μετά την συγχώνευση Attica bank, Παγκρήτιας και HSBC θα καταστεί μέτοχος πλειοψηφίας πάνω από 51%.
Εάν π.χ. η Thrivest είναι 51% και το ΤΧΣ 32% η αναλογία των κεφαλαίων στα 600 εκατ είναι προφανής.
Να όμως που υπάρχει διαφωνία αφού το ΤΧΣ δεν θέλει να πριμοδοτήσει τόσο την Thrivest…
Πιστεύουμε ότι το ΤΧΣ πρέπει να κατανοήσει ότι δεν μπορεί η Attica bank να μείνει πίσω στον ανταγωνισμό και επίσης η Thrivest θα επενδύσει τα 300 εκατ…
Οπότε και οι δύο πλευρές πρέπει να κάνουν ένα βήμα πίσω και να κατανοήσουν ότι προέχει η επάνοδος στην κανονικότητα της νέας Attica bank αυτής της πολύπαθης τράπεζας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης