Τελευταία Νέα
Διεθνή

Διπλό χτύπημα από εξτρεμιστές του κλίματος: Βανδάλισαν το κορυφαίο μνημείο Stonehenge και επιτέθηκαν σε αεροδρόμιο του Λονδίνου

Διπλό χτύπημα από εξτρεμιστές του κλίματος: Βανδάλισαν το κορυφαίο μνημείο Stonehenge και επιτέθηκαν σε αεροδρόμιο του Λονδίνου

Εξτρεμιστές του κλίματος σπιλώνουν το κορυφαίο μνημείο της χώρας, το Stonehenge

Σχετικά Άρθρα

Μέλη της ομάδας «Just Stop Oil» λέρωσαν με μπογιά το πέτρινο μνημείο Stonehenge στη νότια Αγγλία την Τετάρτη (20/6/2024).
Η ριζοσπαστική περιβαλλοντική οργάνωση δημοσίευσε ένα βίντεο στην πλατφόρμα X που δείχνει δύο άτομα να τρέχουν προς τον παγκοσμίου φήμης πέτρινο κύκλο και να ψεκάζουν μια πορτοκαλί μπογιά.
Το βίντεο δείχνει επίσης επισκέπτες του μνημείου να προσπαθούν να εμποδίσουν τους δράστες με τη μπογιά να πραγματοποιήσουν την επίθεσή τους.
Στο κείμενο της ανάρτησης το «Just Stop Oil» κάλεσε τη μελλοντική βρετανική κυβέρνηση να υπογράψει συνθήκη για τη σταδιακή κατάργηση των ορυκτών καυσίμων μέχρι το 2030. Οι εκλογές στη βρετανική Βουλή των Κοινοτήτων θα διεξαχθούν στις 4 Ιουλίου.
Η ομάδα υποστήριξε επίσης ότι η μπογιά που χρησιμοποιήθηκε ήταν φτιαγμένη από άμυλο καλαμποκιού και θα ξεπλυθεί με την επόμενη βροχή.
Ο εκτελών χρέη πρωθυπουργού Sunak καταδίκασε την πράξη ως βανδαλισμό.
Η τοπική αστυνομία ανακοίνωσε ότι συνέλαβε δύο άτομα.
Ο πέτρινος κύκλος είναι ένα από τα σημαντικότερα ορόσημα της Αγγλίας.
Οι πέτρινοι σχηματισμοί είναι ακριβώς ευθυγραμμισμένοι με τη θέση του ήλιου στα θερινά και χειμερινά ηλιοστάσια.
Το Stonehenge φέρεται να χρησιμοποιείται για τον εορτασμό των ηλιοστασίων εδώ και χιλιάδες χρόνια.
Το θερινό ηλιοστάσιο λέγεται επίσης ότι γιορτάζεται εκεί.

Αλλά δεν έφτανε μόνο αυτό στους καταστροφείς και είπαν να επεκταθούν και σε αεροδρόμιο του Λονδίνου

Έτσι, το περιστατικό σημειώθηκε νωρίς το πρωί στο αεροδρόμιο Στάνστεντ.
Δύο γυναίκες, ηλικίας 22 και 28 ετών, μπήκαν στον χώρο του αεροδρομίου και ψέκασαν πολλά ιδιωτικά αεροσκάφη με πορτοκαλί χρώμα προτού σταματήσουν.
Σχεδόν αμέσως, η πρωτοβουλία Just Stop Oil ανέλαβε την ευθύνη, δηλώνοντας ότι οι εξτρεμιστές  ήταν δικοί τους και δημοσίευσε ένα βίντεο από το πώς μπήκαν στο αεροδρόμιο.
Η ενέργεια εξηγήθηκε από την ίδια απαίτηση – να σταματήσει η χρήση ορυκτών καυσίμων έως το 2030.
Το αεροδρόμιο επιλέχθηκε επειδή το αεροπλάνο της διάσημης Αμερικανίδας τραγουδίστριας Taylor Swift, που επρόκειτο να εμφανιστεί στο Λονδίνο, είχε προσγειωθεί εκεί.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης