Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οι ΗΠΑ βλέπουν παντού εχθρούς - «Δούρειος ίππος» του Putin το λογισμικό Kaspersky - Θα απαγορευτεί

Οι ΗΠΑ βλέπουν παντού εχθρούς - «Δούρειος ίππος» του Putin το λογισμικό Kaspersky - Θα απαγορευτεί
Η επιρροή της Μόσχας στην εταιρεία αποτελεί σημαντικό κίνδυνο για τις υποδομές και τις υπηρεσίες των ΗΠΑ, προειδοποιεί η αμερικανική κυβέρνηση.

Στην απαγόρευση της πώλησης του λογισμικού Kaspersky σχεδιάζουν να προχωρήσουν οι ΗΠΑ, λόγω των φερόμενων δεσμών της με το Κρεμλίνο.
Σύμφωνα με την υπουργό Εμπορίου Gina Raimondo διαπιστώθηκε ότι η επιρροή της Μόσχας στην εταιρεία αποτελεί σημαντικό κίνδυνο για τις υποδομές και τις υπηρεσίες των ΗΠΑ.
Η ίδια δήλωσε ότι οι ΗΠΑ αναγκάστηκαν να αναλάβουν δράση λόγω της «ικανότητας και... πρόθεσης της Ρωσίας να συλλέξει και να θέσει ως όπλο τις προσωπικές πληροφορίες των Αμερικανών».
«Η Kaspersky γενικά δεν θα είναι πλέον σε θέση, μεταξύ άλλων δραστηριοτήτων, να πωλεί το λογισμικό της εντός των Ηνωμένων Πολιτειών ή να παρέχει ενημερώσεις σε λογισμικό που είναι ήδη σε χρήση», δήλωσε το Υπουργείο Εμπορίου.
Η Kaspersky ανακοίνωσε ότι προτίθεται να ακολουθήσει «όλες τις νομικά διαθέσιμες επιλογές» για να καταπολεμήσει την απαγόρευση και αρνήθηκε ότι συμμετείχε σε οποιαδήποτε δραστηριότητα που απειλούσε την ασφάλεια των ΗΠΑ.
Το σχέδιο θα απαγορεύσει ουσιαστικά τη λήψη ενημερώσεων λογισμικού, τη μεταπώληση και την αδειοδότηση του προϊόντος από τις 29 Σεπτεμβρίου και οι νέες επιχειρήσεις θα περιοριστούν εντός 30 ημερών από την ανακοίνωση.

Στο στόχαστρο

Η εταιρεία αποτελεί εδώ και καιρό στόχο των ρυθμιστικών αρχών των ΗΠΑ.
Το 2017, το Υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας απαγόρευσε το κορυφαίο προϊόν antivirus της από τα ομοσπονδιακά δίκτυα, ισχυριζόμενο δεσμούς με τις ρωσικές μυστικές υπηρεσίες.
Ενώ η πολυεθνική εταιρεία έχει την έδρα της στη Μόσχα, διαθέτει γραφεία σε 31 χώρες σε όλο τον κόσμο, εξυπηρετώντας περισσότερους από 400 εκατομμύρια χρήστες και 270.000 εταιρικούς πελάτες σε περισσότερες από 200 χώρες, ανέφερε το Υπουργείο Εμπορίου.
Ο αριθμός των πελατών που επηρεάζονται στις ΗΠΑ δεν είναι γνωστός

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης