Τελευταία Νέα
Διεθνή

Borrell (ΕΕ): Την επόμενη εβδομάδα η 1η δόση της βοήθειας στην Ουκρανία από τα παγωμένα ρωσικά asset

Borrell (ΕΕ): Την επόμενη εβδομάδα η 1η δόση της βοήθειας στην Ουκρανία από τα παγωμένα ρωσικά asset
Πρέπει να βρούμε νομικό τρόπο να χρησιμοποιήσουμε τα έσοδα από τα παγωμένα ρωσικά κεφάλαια, αποφεύγοντας κάθε είδους εμπλοκή είπε ο Borrell
Την ανάγκη να ληφθεί άμεσα, ακόμα και την επόμενη εβδομάδα, η απόφαση για τη χρήση των εσόδων από τα ρωσικά παγωμένα κεφάλαια στην ΕΕ, προκειμένου να βοηθηθεί η Ουκρανία, επισήμανε ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ, Josep Borrell, προσερχόμενος στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων στο Λουξεμβούργο.
«Πρέπει να βρούμε νομικό τρόπο να χρησιμοποιήσουμε τα έσοδα από τα παγωμένα ρωσικά κεφάλαια, αποφεύγοντας κάθε είδους εμπλοκή.
Έχουμε μια διαδικασία για να το κάνουμε να προχωρήσει γρήγορα.
Υπάρχει η λύση που μπαίνει σήμερα στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων» υποστήριξε ο Borrell, επισημαίνοντας ότι ένα κράτος – μέλος, η Ουγγαρία, αρνείται να εφαρμοστούν οι νομικές αποφάσεις, για τη μεταφορά μέρους των εσόδων από τα παγωμένα ρωσικά περιουσιακά στοιχεία στην Ευρωπαϊκή Διευκόλυνση Ειρήνης (EPF), τονίζοντας ότι «πρέπει να αποφύγουμε να συμβεί αυτό» και ότι «υπάρχει η λύση».
Υπογράμμισε, επίσης, ότι τα χρήματα αυτά πρέπει να χρησιμοποιηθούν άμεσα και ότι η πρώτη εκταμίευση θα μπορούσε να γίνει την επόμενη εβδομάδα, ή αρχές Ιουλίου.
«Η Ουκρανία χρειάζεται περισσότερη βοήθεια τώρα, πριν το καλοκαίρι» τόνισε ο Borrell.
Οι υπουργοί Εξωτερικών της ΕΕ θα ενημερωθούν από τον Ουκρανό ομόλογό τους Dmytro Kuleba για την κατάσταση επί του πεδίου και θα χαιρετίσουν την υιοθέτηση της 14ης δέσμης κυρώσεων, η οποία καλύπτει το υγροποιημένο φυσικό αέριο, ενώ αναμένεται να συζητηθεί και η συμφωνία ασφαλείας μεταξύ της ΕΕ και της Ουκρανίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης