Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Φινλανδία υποστηρίζει τη χρήση εφέδρων στα σύνορα σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης – Φωτογραφίζει τη Ρωσία

Η Φινλανδία υποστηρίζει τη χρήση εφέδρων στα σύνορα σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης – Φωτογραφίζει τη Ρωσία
Η σταδιακή αύξηση της ετοιμότητας των συνοριακών στρατευμάτων μπορεί να εγγυηθεί την εθνική ασφάλεια
Σχετικά Άρθρα

Στη Φινλανδία, η κοινοβουλευτική επιτροπή άμυνας υποστήριξε την τροποποίηση του νόμου για τη στρατιωτική θητεία για να επιτρέψει την ταχύτερη ανάπτυξη εφέδρων για την προστασία των συνόρων, αναφέρει το Yle.
Η τροπολογία θα επιτρέψει στους έφεδρους που έχουν τοποθετηθεί στα συνοριακά στρατεύματα να κληθούν πολύ πιο γρήγορα από πριν, για παράδειγμα, για την καταπολέμηση της ελεγχόμενης μετανάστευσης.
Την Τετάρτη 26 Ιουνίου ετοιμάστηκε η ομόφωνη απόφαση της επιτροπής Άμυνας.
Σύμφωνα με τον ισχύοντα νόμο, οι έφεδροι στρατιώτες και αξιωματικοί μπορούν να κληθούν μόνο για εκπαίδευση για την ενίσχυση της πολεμικής ετοιμότητας.
"Η κατάσταση ασφαλείας είναι πλέον απρόβλεπτη και πρέπει να προετοιμαστούμε για υβριδικές απειλές από τη Ρωσία με όλα τα δυνατά μέσα.
Το προσωπικό της συνοριακής φρουράς μπορεί να μην επαρκεί σε ξαφνικές καταστάσεις και σε τέτοιες περιπτώσεις, δεν έχουμε την πολυτέλεια να περιμένουμε τρεις μήνες για να καλέσουμε εφέδρους για εκπαίδευση.
Η σταδιακή αύξηση της ετοιμότητας των συνοριακών στρατευμάτων μπορεί να εγγυηθεί την εθνική ασφάλεια και την ασφάλεια των συνόρων μας», εξήγησε ο πρόεδρος της επιτροπής άμυνας Jukka Kopra.
Μετά την τροποποίηση του νόμου, μια σοβαρή απειλή για την ασφάλεια των συνόρων θα αποτελέσει επίσης λόγο για τη διεξαγωγή ασκήσεων.
Οι έφεδροι που καλούνται για εκπαίδευση δεν θα εκτελέσουν επικίνδυνα καθήκοντα, αλλά μπορούν να χρησιμοποιηθούν για περιπολία, προσανατολισμό και έλεγχο κυκλοφορίας, για παράδειγμα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης