Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μέχρι εκεί μπορούν - Προσομοιώσεις αντεπίθεσης των Ουκρανών στο Kharkiv

Μέχρι εκεί μπορούν - Προσομοιώσεις αντεπίθεσης των Ουκρανών στο Kharkiv
Οι Ουκρανοί προσπαθούν να δημιουργήσουν μια εικόνα έντονης δραστηριότητας για τα… μάτια των Δυτικών
Σε προσομοιώσεις αντεπίθεσης σε μια προσπάθεια να δημιουργήσουν μια εικόνα «έντονης δραστηριότητας» προχωρούν το τελευταίο διάστημα οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις σε ορισμένες περιοχές του Kharkiv.
Όπως λέει ο Andrei Marochko, Ρώσος στρατιωτικός εμπειρογνώμονας, «στις περιοχές των οικισμών Glubokoe, Liptsy, Volchansk και Tikhoe, καταγράφηκε ένας αριθμός περιπτώσεων, κατά τις οποίες Ουκρανοί στρατιώτες μιμούνται ενέργειες επιθετικής φύσης».
«Τέτοιες τακτικές, για διάφορους παράγοντες, δεν συνδέονται με την παραπλάνηση των μονάδων μας ή με άλλες ενέργειες που σκοπεύουν στο να επιτύχουν συγκεκριμένους στρατιωτικούς στόχους, αλλά κυρίως είναι στατιστικής φύσης» λέει ο Marochko, ο οποίος αναφέρει ότι με το να αυξάνουν τον αριθμό των «επιθέσεων στα χαρτιά» οι Ουκρανοί προσπαθούν να δημιουργήσουν την εικόνα μιας «έντονης δραστηριότητας» για τα μάτια των Δυτικών.
Σημειώνεται πως χθες η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας Maria Zakharova έκανε λόγο για πληροφορίες σχετικά με το σενάριο μιας ουκρανικής αντεπίθεσης, η οποία εκτιμάται ότι θα συμπέσει με την προγραμματισμένη για τις 8 και 9 Ιουλίου Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ στην Ουάσινγκτον.
Η Zakharova προειδοποίησε ότι εάν η Ουκρανία προχωρήσει σε μια τέτοια ενέργεια, τότε αυτή θα έχει πιο καταστροφικά αποτελέσματα για τον ουκρανικό στρατό από την περσινή αποτυχημένη αντεπίθεση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης