Τελευταία Νέα
Διεθνή

Kazimir (ΕΚΤ): Μπορούμε να περιμένουμε μία ακόμη μείωση επιτοκίων το 2024, αλλά μετά το καλοκαίρι

Kazimir (ΕΚΤ): Μπορούμε να περιμένουμε μία ακόμη μείωση επιτοκίων το 2024, αλλά μετά το καλοκαίρι
Ο Σλοβάκος κεντρικός τραπεζίτης αναμένει ένα ήσυχο καλοκαίρι για την ΕΚΤ, όσον αφορά τα επιτόκια
Σχετικά Άρθρα
Σήμα για νέα μείωση επιτοκίων από την ΕΚΤ εντός του 2024 αλλά μετά το καλοκαίρι, εξέπεμψε ο Σλοβάκος κεντρικός τραπεζίτης, Peter Kazimir.
«Πιστεύω ότι μπορούσε να περιμένουμε ακόμα μία επιτοκίων φέτος» δήλωσε χαρακτηριστικά.
Παρ' όλα αυτά, ο ίδιος πρόσθεσε ότι αναμένει να είναι ένα «ήσυχο καλοκαίρι» για την ΕΚΤ όσον αφορά τα επιτόκια. «Η ΕΚΤ θα πρέπει να περιμένει το outlook του Σεπτεμβρίου για να αποφασίσει για τα επιτόκια», διευκρίνισε.

Αναθεώρηση στρατηγικής της νομισματικής πολιτικής

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα ξεκινήσει σύντομα την επόμενη αναθεώρηση της στρατηγικής της νομισματικής πολιτικής της, μια διαδικασία που θα μπορούσε να διαμορφώσει τις μελλοντικές δράσεις για τα επιτόκια και την αντίδρασή της σε κρίσεις.
Σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg, η αξιολόγηση θα διεξαχθεί από κοινού με τις 20 εθνικές κεντρικές τράπεζες της ευρωζώνης και πιθανότατα θα ξεκινήσει μετά τις θερινές διακοπές της ΕΚΤ τον Αύγουστο, δήλωσαν οι πηγές του δημοσιεύματος. Το Διοικητικό Συμβούλιο θα ήθελε να παρουσιάσει τα αποτελέσματα το δεύτερο εξάμηνο του 2025, σημειώνει το δημοσίευμα.
Η επανεξέταση θα είναι πιθανότατα συντομότερη και λιγότερο εκτεταμένη από εκείνη που έληξε το 2021 -την πρώτη μετά από σχεδόν δύο δεκαετίες. Αλλά μπορεί να περιλαμβάνει συζητήσεις σχετικά με τους μελλοντικούς παράγοντες του πληθωρισμού και τα διδάγματα από τις πρόσφατες κρίσεις και θα μπορούσε επομένως να έχει σημαντικές επιπτώσεις.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης