Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Γερμανία στέλνει πάνω από 4.600 Ουκρανούς μετανάστες στην Πολωνία – Έντονος προβληματισμός στην κυβέρνηση Tusk

Η Γερμανία στέλνει πάνω από 4.600 Ουκρανούς μετανάστες στην Πολωνία – Έντονος προβληματισμός στην κυβέρνηση Tusk

Άρχισαν να πρώτα παρατράγουδα με αφορμή τους Ουκρανούς πρόσφυγες που φτάνουν στην Γερμανία

Σχετικά Άρθρα

Η Γερμανία επέστρεψε φέτος στην Πολωνία πάνω από 4.600 άτομα που επιχείρησαν να εισέλθουν παράνομα στη χώρα, με περίπου τους μισούς από αυτούς να είναι Ουκρανοί υπήκοοι.
Τα στοιχεία δόθηκαν στη δημοσιότητα από τη γερμανική ομοσπονδιακή αστυνομία στον πολωνικό ειδησεογραφικό ιστότοπο Interia.

Οι επιστροφές χωρίζονται σε τρεις κατηγορίες:

αυτές βάσει του Κανονισμού του Δουβλίνου της ΕΕ, ο οποίος απαιτεί από τους αιτούντες άσυλο να παραμείνουν στη χώρα όπου έφτασαν για πρώτη φορά.
Όσοι επέστρεψαν στο πλαίσιο Πολωνο-Γερμανικής συμφωνίας για την επανεισδοχή.
Και εκείνων που επιστρέφουν στα σύνορα κατά τη διάρκεια τακτικών συνοριακών ελέγχων.
Ενώ η Γερμανία υποχρεούται να ενημερώσει την Πολωνία για επιστροφές στις δύο πρώτες κατηγορίες, δεν είναι υποχρεωμένη να το πράξει για όσους επιστρέφουν στα σύνορα.
Αυτή η τρίτη κατηγορία έχει δει τον μεγαλύτερο αριθμό επιστροφών, με 2.292 Ουκρανούς μεταξύ αυτών που στάλθηκαν πίσω στην Πολωνία.
Η πολωνική κυβέρνηση εξέφρασε ανησυχίες για τις επιστροφές, ιδίως μετά από ένα πρόσφατο περιστατικό όπου έξι Αφγανοί αιτούντες άσυλο μεταφέρθηκαν στα πολωνικά σύνορα από τη γερμανική αστυνομία και αφέθηκαν εκεί χωρίς να τους υποβληθεί σε επεξεργασία.
Οι γερμανικές αρχές ζήτησαν συγγνώμη για το περιστατικό και δημιούργησαν ειδική ομάδα με την Πολωνία για να αποτρέψουν παρόμοια περιστατικά στο μέλλον.
Ωστόσο, εάν συνεχίσουν να συμβαίνουν τέτοια περιστατικά, ο υπουργός Εσωτερικών της Πολωνίας απείλησε να εισαγάγει ελέγχους στην πλευρά της στα γερμανικά σύνορα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης