Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Αλέξανδρος Λυκουρέζος: Κακώς ασκήθηκε δίωξη για κακούργημα στον Λύτρα

Αλέξανδρος Λυκουρέζος: Κακώς ασκήθηκε δίωξη για κακούργημα στον Λύτρα
Ο γνωστός ποινικολόγος καταδίκασε την πράξη αλλά εκτίμησε ότι η δίωξη που έπρεπε να ασκηθεί είναι αυτή της επικίνδυνης σωματικής βλάβης και όχι της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης
Τη διαφωνία του με τη δίωξη για κακούργημα που ασκήθηκε στον Απόστολο Λύτρα για τον ξυλοδαρμό της συζύγου του, εξέφρασε ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος.
Ο γνωστός ποινικολόγος καταδίκασε την πράξη αλλά εκτίμησε ότι η δίωξη που έπρεπε να ασκηθεί είναι αυτή της επικίνδυνης σωματικής βλάβης και όχι της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης.
"Η βαριά σωματική βλάβη, σύμφωνα με το 310 του ποινικού κώδικα, υπάρχει ιδίως αν η πράξη προξένησε στον παθόντα κίνδυνο ζωής ή βαριά και μακρόχρονη αρρώστια ή σοβαρό ακρωτηριασμό ή αναπηρία ή μόνιμη παραμόρφωση ή αν τον εμπόδισε σημαντικά και για πολύ χρόνο να χρησιμοποιεί το σώμα ή τη διάνοιά του. Αυτές είναι οι προϋποθέσεις της βαριάς κακουργηματικής σκοπούμενης σωματικής βλάβης. Αλλιώς έχουμε τη λεγόμενη επικίνδυνη σωματική βλάβη" πρόσθεσε.
"Έχω την εντύπωση ότι ήταν εσφαλμένη η δίωξη για κακούργημα" συνέχισε ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος, διευκρινίζοντας ότι δεν γνωρίζει γιατί η δίωξη έγινε για κακούργημα.
"Αναμφισβήτητα καταδικάζω τον άγριο ξυλοδαρμό απερίφραστα. Υπήρχε έντονη δυσαρέσκεια της κοινής γνώμης αλλά όπως ξέρεις, καμία δικαστική κρίση εισαγγελέως ή ανακριτή δε θα έπρεπε να επηρεάζεται από την κοινή γνώμη" κατέληξε ο ποινικολόγος και χαρακτήρισε άστοχη την παρέμβαση της ηγεσίας του Αρείου Πάγου.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης