Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οι Παλαιστίνιοι στη Γάζα αγωνίζονται να ταΐσουν τα παιδιά τους, την ώρα που το Ισραήλ σφυροκοπά γειτονιές αμάχων

Οι Παλαιστίνιοι στη Γάζα αγωνίζονται να ταΐσουν τα παιδιά τους, την ώρα που το Ισραήλ σφυροκοπά γειτονιές αμάχων

Οι ανθρωπιστικές οργανώσεις τονίζουν ότι το Ισραήλ πρέπει να κάνει περισσότερα για να αφήσει τις προμήθειες

Σχετικά Άρθρα
Ο λιμός πλησιάζει γοργά τους Παλαιστίνιους στη Γάζα, οι οποίοι περνούν ώρες σε ουρές για μερικές κουτάλες μαγειρεμένου φαγητού και την ευκαιρία να γεμίσουν πλαστικά δοχεία με πόσιμο νερό μετά από σχεδόν εννέα μήνες στρατιωτικής επίθεσης του Ισραήλ στον θύλακα.

Μερικές φορές δεν υπάρχει τίποτα για να περιμένει κανείς στους κατεστραμμένους δρόμους και τα πολυσύχναστα σχολεία που έχουν μετατραπεί σε καταφύγια για τη συντριπτική πλειονότητα των Παλαιστινίων που εκτοπίστηκαν από τους βομβαρδισμούς.
εν βρήκαμε νερό, φαγητό ή ποτό όπως μπορείτε να δείτε.
Περπατάμε μεγάλες αποστάσεις για να ψάξουμε για νερό που δεν είναι καν διαθέσιμο", είπε ο Abdel Rahman Khadourah, αναζητώντας κάπου για να βρει νερό στο Khan Younis στη νότια Γάζα.
Παρά τις συντονισμένες διεθνείς προσπάθειες η Γάζα παραμένει σε υψηλό κίνδυνο λιμού, με περίπου το ένα πέμπτο του πληθυσμού της περιοχής να αντιμετωπίζει ακόμα «καταστροφική» επισιτιστική ανασφάλεια.
Την Τετάρτη (26/6/2024), το νοσοκομείο Kamal Adwan στη βόρεια Γάζα ανέφερε ότι ένα παιδί πέθανε από υποσιτισμό και αφυδάτωση.
Σε ένα σχολείο του ΟΗΕ στο Khan Younis που έχει μετατραπεί σε καταφύγιο εκτοπισμένων ανθρώπων, η Umm Feisal Abu Nqera καθόταν σταυροπόδι στο πάτωμα ανάμεσα σε στρώματα, ετοιμάζοντας ένα μικρό γεύμα για την ίδια και τα έξι παιδιά της.
Έκοψε τις ντομάτες σε ένα μπολ, ανακάτεψε ένα μικρό τηγάνι με φασόλια και θρυμμάτισε τα υλικά σε ένα γουδί και γουδοχέρι.
Οι μικρές κόρες της ξάπλωναν εκεί κοντά, παίζοντας άτονα.
Ο σύζυγός της τάισε ένα μωρό με υγρές φακές από ένα μπιμπερό.
«Αν η φιλανθρωπική κουζίνα δεν ερχόταν εδώ για μια μέρα, θα αναρωτιόμασταν τι θα φάμε εκείνη την ημέρα», είπε.
Τα φασόλια ήρθαν από την κουζίνα.
Οι τιμές των τροφίμων στη Γάζα είναι πολύ υψηλές και η οικογένειά της δεν είχε εισόδημα από τότε που ξεκίνησε ο πόλεμος.
«Ζούμε τις χειρότερες μέρες της ζωής μας όσον αφορά την πείνα και τις στερήσεις», είπε, συγκρίνοντας την ύπαρξη της οικογένειας πριν από τη σύγκρουση, όταν μπορούσαν να ταΐσουν καλά τα παιδιά τους και ακόμη και να τους δώσουν χαρτζιλίκι.
«Σήμερα ο γιος σου σε κοιτάζει και αιμορραγείς από μέσα, γιατί δεν μπορείς να του παρέχεις τα πιο βασικά του δικαιώματα και τις πιο απλές ανάγκες για τη ζωή του», είπε κλείνοντας.

Λειψυδρία

Εργαζόμενοι από την φιλανθρωπική κουζίνα αυτή την εβδομάδα οδήγησαν το καροτσάκι με το γαϊδουράκι τους μέσα από τα ερείπια μιας κατεστραμμένης οδού Khan Younis γεμάτο κόσμο στο δρόμο τους προς ένα σχολικό καταφύγιο του ΟΗΕ.

Χρησιμοποίησαν ένα κουπί για να ανακατέψουν δύο μεγάλες δεξαμενές με φαγητό πριν ρίξουν κίτρινες φακές σε μια σειρά από παιδιά που έκαναν ουρά με τηγάνια για να τα πάνε στις οικογένειές τους.
Η ισραηλινή στρατιωτική εκστρατεία έχει σκοτώσει τουλάχιστον 37.765 Παλαιστίνιους στη Γάζα, σύμφωνα με τις υγειονομικές αρχές στον θύλακα, και εκδίωξε τους περισσότερους ανθρώπους από τα σπίτια τους.
Οι ανθρωπιστικές οργανώσεις έχουν πει ότι το Ισραήλ πρέπει να κάνει περισσότερα για να αφήσει τις προμήθειες.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης