Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η NTSB κυρώνει την Boeing για μη εξουσιοδοτημένη αποκάλυψη στην έρευνα του 737 Max – Έρχονται κυρώσεις για την εταιρεία

Η NTSB κυρώνει την Boeing για μη εξουσιοδοτημένη αποκάλυψη στην έρευνα του 737 Max – Έρχονται κυρώσεις για την εταιρεία
Η Boeing υποστηρίζει ότι τήρησε τους όρους της συμφωνίας και δεσμεύεται να συνεργαστεί
Σχετικά Άρθρα

Η Boeing αντιμετωπίζει κυρώσεις από το Εθνικό Συμβούλιο Ασφάλειας Μεταφορών (NTSB) για παραβίαση των κανονισμών διερεύνησης αποκαλύπτοντας μη εξουσιοδοτημένες πληροφορίες σχετικά με την έρευνα για μια έκρηξη της πόρτας στον αέρα σε ένα 737 Max 9.
Το NTSB κατηγόρησε την Boeing για «κατάφωρη παραβίαση» της συμφωνίας κατά τη διάρκεια ενημέρωσης των ΜΜΕ, όπου η εταιρεία έκανε εικασίες για την αιτία του συμβάντος.
Το περιστατικό συνέβη στις 5 Ιανουαρίου, όταν μια πτήση της Alaska Airlines έχασε μια πόρτα στα 16.000 πόδια, 10 λεπτά πριν προσγειωθεί στο Πόρτλαντ του Όρεγκον.
Αυτό το γεγονός ενέτεινε τον έλεγχο της Boeing, η οποία ήδη υπόκειται σε πολλαπλές ομοσπονδιακές έρευνες για ανησυχίες σχετικά με την ασφάλεια στα μοντέλα αεροσκαφών της.
Σε ανακοίνωσή του, το NTSB τόνισε ότι η Boeing χαρακτήρισε εσφαλμένα την εστίαση της έρευνας, η οποία στοχεύει να προσδιορίσει την πιθανή αιτία του ατυχήματος αντί να αποδώσει ευθύνες.
Το συμβούλιο δήλωσε ότι η Boeing, έχοντας μεγάλη εμπειρία σε έρευνες NTSB, θα έπρεπε να γνωρίζει καλά τους κανονισμούς.
Λόγω αυτής της παραβίασης, η Boeing θα παραμείνει συμμετέχουσα στην έρευνα, αλλά θα χάσει την πρόσβαση σε μελλοντικές πληροφορίες έρευνας.
Το NTSB ζήτησε επίσης ένα αντίγραφο της ενημέρωσης και θα κλητεύσει την Boeing σε μια ακρόαση έρευνας τον Αύγουστο, όπου τα στελέχη και οι δικηγόροι της εταιρείας δεν θα μπορούν να ανακρίνουν μάρτυρες.
Επιπλέον, το NTSB σχεδιάζει να συντονιστεί με τη Διεύθυνση Απάτης του Υπουργείου Δικαιοσύνης σχετικά με αυτήν τη μη εξουσιοδοτημένη δημοσιοποίηση πληροφοριών.
Αυτό έρχεται εν μέσω ισχυρισμών ότι η Boeing παραβίασε μια συμφωνία αναβολής δίωξης του 2021 που σχετίζεται με τη θανατηφόρα συντριβή του 737 Max.
Η Boeing υποστηρίζει ότι τήρησε τους όρους της συμφωνίας και δεσμεύεται να συνεργαστεί με διαφάνεια με το Υπουργείο Δικαιοσύνης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης