Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Χρηματιστήριο: Η προσοχή στις αγορές του εξωτερικού και στα μάκρο – Στο επίκεντρο η Alpha Bank

Χρηματιστήριο: Η προσοχή στις αγορές του εξωτερικού και στα μάκρο – Στο επίκεντρο η Alpha Bank
Η Alpha Bank θα βρεθεί στο επίκεντρο μετά την αναβάθμιση από τη Moody’s σε επενδυτική βαθμίδα με θετικές προοπτικές
Σχετικά Άρθρα
Η αγορά είναι το τελευταίο διάστημα αδύναμη και με διάθεση διόρθωσης από τα υψηλά 13 ετών. Χθες δοκίμασε την αντοχή της ψυχολογικής στήριξης των 1.400 μονάδων και το ίδιο αναμένεται να κάνει και σήμερα.
Η προσοχή θα είναι στραμμένη στη Γαλλία και στο αποτέλεσμα των εκλογών αλλά και στα μακροοικονομικά στοιχεία που θα ανακοινωθούν από ΗΠΑ και Ευρώπη και θα διαμορφώσουν την πολιτική των επιτοκίων.
Στις ΗΠΑ θα ανακοινωθούν στοιχεία για το προσωπικό εισόδημα και δαπάνη, καθώς και στοιχεία του δείκτη Μίσιγκαν ενώ στην Ευρώπη στοιχεία για τον πληθωρισμό Ιουνίου αλλά και ανεργία στη Γερμανία.
Δε θα μπορούσε να αποκλειστεί μία ανοδική αντίδραση μετά την πτώση των τελευταίων ημερών, σύμφωνα με κάποιους αναλυτές, αλλά η προσοχή θα είναι στραμμένη στις αγορές του εξωτερικού.
Να σημειωθεί πως σήμερα λήγει το πρώτο εξάμηνο και θα μπορούσαν να εκδηλωθούν κινήσεις "ωραιοποίησης". 
Η Alpha Bank θα βρεθεί στο επίκεντρο μετά την αναβάθμιση από τη Moody’s σε επενδυτική βαθμίδα με θετικές προοπτικές.
Οι μετοχές της Performance διαπραγματεύονται σήμερα χωρίς το δικαίωμα στο μέρισμα ύψους 0,0499 ευρώ ανά μετοχή καθαρό.

Eurobank Equities
Τα προθεσμιακά συμβόλαια των αγορών του εξωτερικού δείχνουν σήμερα ένα υποτονικό άνοιγμα, καθώς οι επενδυτές τηρούν στάση αναμονής ενόψει των σημαντικών μακροοικονομικών ανακοινώσεων από ΗΠΑ και Ε.Ε. που θα διαμορφώσουν τις προοπτικές της ετήσιας επιτοκιακής πολιτικής.

Optima Bank
Περιμένουμε από το Χ.Α. να ακολουθήσει τη τάση των διεθνών αγορών σήμερα, με το βλέμμα στις γαλλικές εκλογές της Κυριακής.

Beta
Ανάκαμψη αναμένεται σήμερα με τους επενδυτές να περιμένουν τα αποτελέσματα των γαλλικών εκλογών αυτό το Σαββατοκύριακο. Στο εγχώριο μέτωπο αρκετές εταιρικές συμφωνίες που εκκρεμούν θα τραβήξουν το επενδυτικό ενδιαφέρον όπως η συμφωνία πώλησης της Nova.

Κύκλος
Η ομηρεία των ευρωπαϊκών εκλογών ενόψει των αποτελεσμάτων στους δύο γύρους των γαλλικών εκλογές με δυσμενείς επιπτώσεις για την οικονομική σταθερότητα, συνεχίζεται με το ελληνικό χρηματιστήριο να επηρεάζεται δυσμενώς. Στις 1395 μονάδες η εγγύτερη τιμή στήριξης για το Γ.∆. με την προσπάθεια για διατήρηση των 1400 μονάδων να είναι σε πλήρη εξέλιξη.

Δεπόλας
Στα χαμηλά ημέρας έκλεισε χθες ο ΓΔΧΑ εν μέσω μικρού εύρους διακυμάνσεων, ενώ ομοίως κινήθηκαν και οι βασικοί διεθνείς μετοχικοί σε Ευρώπη και ΗΠΑ. Σήμερα τελειώνει το Α΄εξάμηνο του έτους και το ’’window dressing’’ είναι εντός προγράμματος για τις αγορές. Στο εσωτερικό, σημαντική εκτιμούμε ότι είναι η αναβάθμιση της ΑΛΦΑ από την Moody’s σε επενδυτική βαθμίδα (Βaa3) για το μακροπρόθεσμο χρέος υψηλής εξασφάλισης (Senior Unsecured) και τις καταθέσεις. Ο τίτλος εκτιμούμε ότι δικαιολογεί υψηλότερες αποτιμήσεις από εκείνες που του δίνει η αγορά έναντι των υπολοίπων τραπεζών. Βαρύτητα θα δοθεί σήμερα στα μεγέθη του πληθωρισμού προσωπικής κατανάλωσης Μαΐου (Core PCE) στις ΗΠΑ, καθώς η προηγούμενη μέτρηση ήταν η χαμηλότερη των τελευταίων 3 ετών, αλλά ακόμα παραμένει στο 2,76% που είναι αρκετά πάνω από τον στόχο του 2% της FED. Αξίζει να αναφέρουμε ότι η συνολική αποκλιμάκωση από αρχές του έτους ήταν μόλις 0.2%. Επιθετικότερη αποκλιμάκωση (από την εκτίμηση του 2,6%) ενδεχομένως να πιέσει την κεντρική τράπεζα για μείωση επιτοκίων από τον Σεπτέμβρη. Πέραν αυτού, στις ΗΠΑ αναμένουμε και τα στοιχεία προσωπικής κατανάλωσης και εισοδήματος Μαΐου καθώς και την καταναλωτική εμπιστοσύνη του Πανεπιστημίου του Μίσιγκαν. Η σημερινή Ευρωπαϊκή ατζέντα περιλαμβάνει τον πληθωρισμό Ιουνίου για Ιταλία και Ισπανία καθώς και τις εγχώριες λιανικές πωλήσεις.

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης