Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ευρωπαϊκό Συμβούλιο: Να ενταθεί η στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία

Ευρωπαϊκό Συμβούλιο: Να ενταθεί η στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία
Απαιτούνται επειγόντως συστήματα αεράμυνας, πυρομαχικά και πύραυλοι για την προστασία του πληθυσμού της Ουκρανίας και των ζωτικών ενεργειακών της υποδομών αναφέρει το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο
Να ενταθεί η στρατιωτική βοήθεια της ΕΕ προς την Ουκρανία ζητούν οι αρχηγοί των ευρωπαϊκών κρατών και κυβερνήσεων σύμφωνα με το τελικό ανακοινωθέν του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.
«Καθώς η Ουκρανία ασκεί το δικαίωμά της στην αυτοάμυνα, το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο ζητά να ενταθεί η παροχή στρατιωτικής υποστήριξης στην Ουκρανία.
Ειδικότερα, απαιτούνται επειγόντως συστήματα αεράμυνας, πυρομαχικά και πύραυλοι για την προστασία του πληθυσμού της Ουκρανίας και των ζωτικών ενεργειακών της υποδομών» αναφέρει το ανακοινωθέν.
Επιπλέον, τονίζεται ότι «χρειάζονται περαιτέρω προσπάθειες» όσον αφορά τη στρατιωτική υποστήριξη στην Ουκρανία ενώ επισημαίνεται ότι πρέπει να ολοκληρωθούν το ταχύτερο δυνατό οι διαδικασίες σχετικά με τα μέτρα βοήθειας από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Ειρήνης για την παροχή περαιτέρω κινήτρων για την στρατιωτική υποστήριξη της Ουκρανίας.
Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο χαιρετίζει την πρόοδο που καταγράφουν οι πρωτοβουλίες ορισμένων κρατών όσον αφορά την παράδοση πυρομαχικών, πυραύλων, μαχητικών αεροσκαφών και συστημάτων αεράμυνας στην Ουκρανία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης