Τελευταία Νέα
Διεθνή

Εισβολή του Ισραήλ στον Λίβανο φοβούνται οι ΗΠΑ - Σε ετοιμότητα για απομάκρυνση πολιτών

Εισβολή του Ισραήλ στον Λίβανο φοβούνται οι ΗΠΑ - Σε ετοιμότητα για απομάκρυνση πολιτών
Η Ουάσινγκτον φοβάται ότι το Ισραήλ μπορεί να ξεκινήσει χερσαία επιχείρηση στο Λίβανο τις επόμενες εβδομάδες.
Το υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ μετακινεί τις δυνάμεις του πιο κοντά στα σύνορα Ισραήλ-Λιβάνου για να εκκενώσει αμέσως τους πολίτες του από τον Λίβανο, αν χρειαστεί, μετέδωσε το NBC επικαλούμενο πηγές.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η Ουάσινγκτον φοβάται ότι το Ισραήλ μπορεί να ξεκινήσει χερσαία επιχείρηση στον Λίβανο τις επόμενες εβδομάδες.
Την Τετάρτη, το αμφίβιο πλοίο πολλαπλών χρήσεων USS Wasp του αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού και η 24η εκστρατευτική μονάδα πεζοναυτών μεταστάθμευσαν στη Μεσόγειο. Επιπλέον, το αποβατικό πλοίο USS Oak Hill βρίσκεται επίσης στην περιοχή.
Εξάλλου, οι αξιωματούχοι των ΗΠΑ παραμένουν σε επαφή με τους συμμάχους για να συντονίσουν από κοινού την εκκένωση, εάν χρειαστεί.

Επιχειρησιακό σχέδιο για επίθεση εντός του Ιουνίου

Νωρίτερα είχε αναφερθεί ότι ο ισραηλινός στρατός ενέκρινε επιχειρησιακό σχέδιο για επίθεση στον Λίβανο στα μέσα Ιουνίου.
Μετά την επιχείρηση κατά της Hamas στη Λωρίδα της Γάζας, οι αρχές της χώρας αναμένουν να επιτεθούν ταυτόχρονα και κατά της λιβανέζικης σιιτικής οργάνωσης Hezbollah.
Ο στρατός του Ισραήλ
δημοσίευσε πλάνα από τις στρατιωτικές του ασκήσεις στο πλαίσιο της προετοιμασίας για έναν πιθανό πόλεμο με την οργάνωση Hezbollah.
Μια στρατιωτική δήλωση ανέφερε ότι η 12η Ταξιαρχία Golani πραγματοποίησε άσκηση προσομοίωσης μαχών σε πολύπλοκο έδαφος.
Η 55η Ταξιαρχία Εφέδρων Αλεξιπτωτιστών του στρατού πραγματοποίησε επίσης στρατιωτική άσκηση που περιελάμβανε διάφορα σενάρια μάχης, συμπεριλαμβανομένης της κίνησης σε επικίνδυνο έδαφος και της προέλασης κατά μήκος μιας «ορεινής διαδρομής», ανέφερε ο στρατός.
Το Channel 12 του Ισραήλ ανέφερε ότι ο στρατός άρχισε να μετακινεί τις δυνάμεις του προς τα βόρεια κοντά στα σύνορα με τον Λίβανο εν μέσω κλιμάκωσης της έντασης κατά μήκος των συνόρων Ισραήλ - Λιβάνου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης