Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Σρι Λάνκα ζητά αποζημιώσεις από τη Ρωσία για μισθοφόρους που σκοτώθηκαν στον πόλεμο της Ουκρανίας

Η Σρι Λάνκα ζητά αποζημιώσεις από τη Ρωσία για μισθοφόρους που σκοτώθηκαν στον πόλεμο της Ουκρανίας
Το ΥΠΕΞ της Σρι Λάνκα ανέφερε ότι οι πολίτες εξαπατήθηκαν για να πάνε στον πόλεμο
Σχετικά Άρθρα
Αποζημιώσεις από την Ρωσία για τους μισθοφόρους που έχασαν τη ζωή τους στον πόλεμο της Ουκρανίας, ζητά η Σρι Λάνκα, σύμφωνα με το υπουργείο Εξωτερικών της ασιατικής χώρας.
Συγκεκριμένα, σε συνομιλίες με τη Μόσχα καρά τη διάρκεια επίσκεψης αντιπροσωπείας στη Σρι Λάνκα, τέθηκε το θέμα των αποζημιώσεων στις οικογένειες των νεκρών και των τραυματιών.
Αξιωματούχοι της ασιατικής χώρας συναντήθηκαν με τον υφυπουργό Εξωτερικών της Ρωσίας Andrey Rudenko και τον υφυπουργό Άμυνας Alexander Fomin. Οι συνομιλίες επικεντρώθηκαν στις αποζημιώσεις των οικογενειών των 17 νεκρών και τραυματιών του πολέμου, στην πρόωρη ακύρωση των συμβάσεων όσων έχουν στρατολογηθεί και την καταβολή αμοιβών -o αριθμός των τραυματιών δεν αναφέρεται στην ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών της Λάνκα.
Συνολικά, σύμφωνα με δημοσιεύματα, τουλάχιστον από δύο χιλιάδες Σριλανκέζοι συμμετέχουν στον πόλεμο Ρωσίας - Ουκρανίας σε κάθε πλευρά.
Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών δεν κοινοποίησε λεπτομέρειες από τη συνάντηση.
Σε ανακοίνωσή του σημειώνει ότι κατά τη συνάντηση με τον Andrey Rudenko οι πλευρές συζήτησαν «επίκαιρα θέματα της ρωσο-σριλανκινής ατζέντας». Τα ρωσικά κρατικά μέσα μαζικής ενημέρωσης δεν αναφέρθηκαν στη συνάντηση.
Νωρίτερα, το Υπουργείο Εξωτερικών της Σρι Λάνκα ανέφερε ότι πολίτες της χώρας εξαπατήθηκαν για να πάνε στον πόλεμο. Η ρωσική πλευρά φέρεται να υποσχέθηκε στους μισθοφόρους υψηλούς μισθούς, θέσεις εργασίας στο εσωτερικό μέτωπο και υπηκοότητα.
Στα τέλη του 2023, οι αρχές της Λάνκα έκλεισαν ένα πρακτορείο στη χώρα που στρατολογούσε πολίτες για να πολεμήσουν στο πλευρό της Ουκρανίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης