Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ο Trump έχει σχέδιο για να ωθήσει την Ουκρανία σε ειρηνευτικές συνομιλίες με τη Ρωσία

Ο Trump έχει σχέδιο για να ωθήσει την Ουκρανία σε ειρηνευτικές συνομιλίες με τη Ρωσία
«Λέμε στους Ουκρανούς: Πρέπει να έρθετε στο τραπέζι και αν δεν έρθετε στο τραπέζι, η υποστήριξη από τις Ηνωμένες Πολιτείες θα στερέψει» δήλωσε ένας από τους συμβούλους του Trump
Οι σύμβουλοι του πρώην προέδρου των ΗΠΑ Donald Trump έχουν ετοιμάσει ένα σχέδιο για τη μείωση της υποστήριξης προς την Ουκρανία, εάν το Κίεβο συνεχίσει να αρνείται τις διαπραγματεύσεις με τη Ρωσία και εάν ο δισεκατομμυριούχος κερδίσει τις προεδρικές εκλογές στις 5 Νοεμβρίου 2024.
Σύμφωνα με έναν από τους συμβούλους, είναι «ικανοποιημένοι» με την απάντηση του Trump στο σχέδιό τους.
«Λέμε στους Ουκρανούς: Πρέπει να έρθετε στο τραπέζι και αν δεν έρθετε στο τραπέζι, η υποστήριξη από τις Ηνωμένες Πολιτείες θα στερέψει», είπε.
«Και λέμε στον Putin: Πρέπει να έρθει στο τραπέζι και αν δεν έρθει στο τραπέζι, τότε θα δώσουμε στους Ουκρανούς ό,τι χρειάζονται για να σε σκοτώσουν στο χωράφι», είπε ο απόστρατος υποστράτηγος Keith. Kellogg, ο οποίος επινόησε το σχέδιο με τον Fred Fleitz.
Οι δύο σύμβουλοι, οι οποίοι ήταν επικεφαλής του προσωπικού του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας κατά την προεδρία του Trump, δήλωσαν στο Reuters στις 25 Ιουνίου ότι σχεδιαζόταν κατάπαυση του πυρός με βάση την υπάρχουσα πρώτη γραμμή.
Ξεκαθάρισαν ότι ο Trump «απάντησε θετικά».
«Δεν ισχυρίζομαι ότι συμφώνησε με αυτό ή συμφωνούσε με κάθε λέξη του, αλλά ήμασταν στην ευχάριστη θέση να δεχθεί τα σχόλια που κάναμε», είπε ο Fleitz.

Η πρόταση Putin

Στα μέσα Ιουνίου, ο Ρώσος Πρόεδρος Vladimir Putin υπέβαλε ειρηνευτικές προτάσεις για την επίλυση της σύγκρουσης αναγνωρίζοντας το καθεστώς της Κριμαίας, της Kherson, της Zaporizhia, του Donetsk και του Lugansk ως περιοχών της Ρωσίας, εδραιώνοντας το αδέσμευτο και ελεύθερο πυρηνικό καθεστώς της Ουκρανίας.
Το Κίεβο απέρριψε την πρόταση Putin.
Εν τω μεταξύ, η εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας του Λευκού Οίκου Andrienne Watson ότι ο Λευκός Οίκος δεν θα εξαναγκάσει το καθεστώς του Κιέβου σε διαπραγματεύσεις με τη Ρωσία καθώς «ο πρόεδρος Biden πιστεύει ότι οποιεσδήποτε αποφάσεις σχετικά με τις διαπραγματεύσεις εναπόκεινται στην Ουκρανία».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης