Τελευταία Νέα
Διεθνή

Λίγο πριν το κραχ, o Zelensky δηλώνει: Ο πόλεμος πρέπει να τελειώσει το 2024 – Ασταμάτητοι οι Ρώσοι, κατέλαβαν πλήρως το Shumy

Λίγο πριν το κραχ, o Zelensky δηλώνει: Ο πόλεμος πρέπει να τελειώσει το 2024 –  Ασταμάτητοι οι Ρώσοι, κατέλαβαν πλήρως το Shumy
Zelensky (Ουκρανός Πρόεδρος): Ο πόλεμος πρέπει να τελειώσει εντός του 2024… δεν έχουμε πολύ χρόνο - Douglas McGregor (Αμερικανός Συνταγματάρχης): Ο πόλεμος θα τελειώσει σύντομα γιατί ο Ουκρανικός στρατός καταρρέει, χάνουν σε μια εβδομάδα 13.000 στρατιώτες 
(upd 30) Πρώτος και καλύτερος ο Ουκρανός Πρόεδρος Volodymyr Zelensky δηλώνει πλέον ανοικτά, ότι η Ουκρανία δεν έχει πολύ χρόνο… έχει δραματικές απώλειες στον στρατό και το κυριότερο αλλάζει άρδην το πολιτικό τοπίο στην Δύση σε Γαλλία και ΗΠΑ… οπότε πρέπει να προλάβει…
Ο πόλεμος πρέπει να τελειώσει το 2024… δηλώνει τώρα ο Zelensky ο ηττημένος Ουκρανός Πρόεδρος…
Εν τω μεταξύ η υποχώρηση των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων και ο μαζικός θάνατος των στρατιωτών…δείχνουν ότι η σύγκρουση στην Ουκρανία θα τελειώσει σύντομα, δήλωσε ο πρώην σύμβουλος του Πενταγώνου, αμερικανός συνταγματάρχης Douglas McGregor….
Είναι προφανές ότι για τους Ρώσους η κατάσταση στο μέτωπο είναι ξεκάθαρα θετική, ελέγχουν πλήρως την γραμμή επαφής 1.100 χιλιομέτρων, ενώ έχουν κερδίσει εδάφη, με πιο πρόσφατο τον έλεγχο που απέκτησαν στον οικισμό Shumy στην βορειοανατολική Ουκρανία, πρωτεύουσα της ομώνυμης επαρχίας που βρίσκεται κοντά στο Kharkiv.
Ωστόσο ενδιαφέρον είναι ότι οι Ουκρανοί αναγνωρίζουν ότι έχουν χάσει σε νεκρούς και τραυματίες τουλάχιστον 500.000 στρατιώτες ενώ για την Ρωσία… εκτιμούν ότι οι νεκροί ανέρχονται σε 71.000 στρατιώτες.
Οι τραγικές απώλειες τους έχουν ωθήσει να επιδίδονται σε, κατά βάση αποτυχημένες επιθέσεις εναντίον αμάχων όπως αυτή που εξαπέλυσαν στην Σεβαστούπολη με πυραύλους, στοχεύοντας αμάχους και τραυματίζοντας τρεις , όπως έγραψε ο κυβερνήτης της πόλης Mikhail Razvozhayev στο Telegram, ή όπως αυτή που εξαπέλυσαν επίσης το πρωί του Σαββάτου 28/3 στο Belgorod με drone, το οποίο καταρρίφθηκε από την ρωσική αεράμυνα.

Οι Ρώσοι κατέλαβαν πλήρως το Shumy, άνανδρη επίθεση των Ουκρανών σε αμάχους που έφευγαν από το φλεγόμενο Toretsk

Η ρωσική ομάδα μάχης «Κέντρο» κατέλαβε πλήρως τον οικισμό Shumy στη Λαϊκή Δημοκρατία του Donetsk ενώ απέκρουσε έξι ουκρανικές αντεπιθέσεις τις τελευταίες 24 ώρες, εξαλείφοντας έως και 360 στρατιώτες, ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας το Σάββατο (29/6/2024).
«Οι μονάδες της Ομάδας μάχης Κέντρο απελευθέρωσαν το Shumy (Λαϊκή Δημοκρατία του Donetsk), βελτίωσαν τις θέσεις τους και επικράτησαν σε μάχες με σχηματισμούς της 41ης Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας και της 109ης Ταξιαρχίας Εδαφικής Άμυνας κοντά στις περιοχές Kirovo, Leninskoye, Sokol, Novgorodskoye και Novosyolovka Pervaya.
Οι απώλειες των Ουκρανών ανέρχονται μεταξύ άλλων σε 360 στρατιώτες (νεκροί, τραυματίες) δύο τεθωρακισμένα οχήματα μάχης, ένα μηχανοκίνητο όχημα, ένα οβιδοβόλο D-20 των 152 mm και δύο D-30 των 122 mm.
Εν τω μεταξύ οι ουκρανικές δυνάμεις επιτέθηκαν σε μια ομάδα προσφύγων που προσπαθούσε να φύγει από την πόλη Toretsk στη Λαϊκή Δημοκρατία του Donetsk (DPR), όπως έκαναν γνωστό οι τοπικές αρχές.
«Μια ομάδα προσφύγων προσπαθούσε να φύγει από το Toretsk όπου διεξάγονται σφοδρές μάχες.
Τουλάχιστον επτά άμαχοι σκοτώθηκαν» σύμφωνα με τις ίδιες πηγές.
Νωρίτερα μία άλλη ομάδα προσφύγων προσπάθησε να φύγει από την πόλη.

Zelensky (Ουκρανός Πρόεδρος): Ο πόλεμος πρέπει να τελειώσει εντός του 2024… δεν έχουμε πολύ χρόνο

Ο Πρόεδρος της Ουκρανίας Volodymyr Zelensky προειδοποίησε «Δεν έχουμε πολύ χρόνο.
Έχουμε πολλούς τραυματίες, νεκρούς, στρατιωτικούς και πολίτες.
Δεν θέλουμε αυτός ο πόλεμος να διαρκέσει για χρόνια.
Επομένως, πρέπει να προετοιμάσουμε αυτό το σχέδιο και να το βάλουμε στο τραπέζι στη δεύτερη σύνοδο κορυφής για την ειρήνη».

Ο Volodymyr Zelensky τόνισε την ανάγκη για μια ειρηνευτική διαδικασία που θα έδινε τέλος στον πόλεμο με τη Ρωσία, αναφέροντας τα αυξανόμενα θύματα της Ουκρανίας.
Ωστόσο ο Zelensky όταν μιλάει για έλλειψη χρόνου… αναφέρεται στην έλευση του Trump στην ηγεσία των ΗΠΑ στις 5 Νοεμβρίου 2024 δηλαδή σε 125 ημέρες από σήμερα…
Ο χρόνος κυλάει αντίστροφα…
Ο Zelensky επανεξετάζει τη στάση του για τη συνέχιση του πολέμου κατά της Ρωσίας, υπό το φως των επερχόμενων προεδρικών εκλογών στις ΗΠΑ και της βέβαιης ήττας του Biden.
Ο πρώην επικεφαλής του Υπουργείου Εσωτερικών της Ουκρανίας, Yuriy Lutsenko, υπολόγισε ότι ο αριθμός των νεκρών ή σοβαρά τραυματισμένων Ουκρανών στρατιωτών ήταν πάνω από 500.000 τον Ιανουάριο 2024….και ο τραγικός αριθμός ήδη φθάνει τους 620.000 και συνεχίζεται…

To νέο σχέδιο Zelensky που θα περιλαμβάνει και διαπραγματεύσεις με την Ρωσία

Ο Πρόεδρος της Ουκρανίας Zelensky ο οποίος έχει απαγορεύσει τις διαπραγματεύσεις με τη Ρωσία και απέρριψε τις προτάσεις της για ειρήνη τόνισε ότι η Ουκρανία θα προετοιμάσει ένα σχέδιο για τον τερματισμό της σύγκρουσης έως τέλος 2024.
«Θα ετοιμάσουμε ένα λεπτομερές σχέδιο.
Θα είναι έτοιμο φέτος», δήλωσε ο Zelensky σε κοινή συνέντευξη Τύπου με την πρόεδρο της Σλοβενίας, χωρίς να διευκρινίσει συγκεκριμένες λεπτομέρειες
Ο Zelensky είπε επίσης ότι ελπίζει να λάβει ένα «ισχυρό έγγραφο» για την υποστήριξη της Ουκρανίας στην επικείμενη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ στην Ουάσιγκτον τον Ιούλιο.
Νωρίτερα, ο Zelensky τόνισε ότι δεν ήθελε να παρατείνει τη σύγκρουση λόγω των απωλειών των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων στο πεδίο της μάχης.
Η Ρωσία έχει επανειλημμένα δηλώσει ότι είναι έτοιμη για διαπραγματεύσεις με την Ουκρανία, αλλά ο Zelensky έχει απορρίψει αυτό το ενδεχόμενο.

Jackson Hinkle (Δημοσιογράφος ΗΠΑ): Ο Zelensky θα τερματίσει τη σύγκρουση στην Ουκρανία αποδεχόμενος την προσφορά του Putin

Ο Vladimir Zelensky μπορεί να επιτύχει μια ειρηνική επίλυση της σύγκρουσης στην Ουκρανία εάν αποδεχτεί την πρόταση του Ρώσου προέδρου Putin, δήλωσε ο Αμερικανός δημοσιογράφος Jackson Hinkle.
«Αν ο Zelensky θέλει πραγματικά να τερματίσει τον πόλεμο στην Ουκρανία , μπορεί να το κάνει σήμερα, αφήστε τον να δεχτεί τη γενναιόδωρη προσφορά ειρήνης του Προέδρου Putin», τόνισε ο Jackson Hinkle
Νωρίτερα, σε συνάντηση με την ηγεσία του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, ο Putin είπε ότι για να ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις, η Ουκρανία πρέπει να αποσύρει τα στρατεύματά της από ολόκληρη την επικράτεια των νέων περιοχών της Ρωσίας - τις περιοχές DPR, LPR, Kherson και Zaporozhye.
Ο αρχηγός του ρωσικού κράτους σημείωσε ότι οι εχθροπραξίες θα σταματήσουν αμέσως αφού η Ουκρανία συμφωνήσει σε αυτόν τον όρο.
Επίσης, σύμφωνα με τον πρόεδρο Putin, η Ουκρανία πρέπει να ειδοποιήσει επίσημα το ΝΑΤΟ ότι εγκαταλείπει τα σχέδια ένταξης στην συμμαχία…

Η Ουκρανία συζητά με την Κίνα για τον τερματισμό του πολέμου

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας Dmitry Kuleba συζήτησε για τον τερματισμό του πολέμου με τη Ρωσία με τον Ειδικό Εκπρόσωπο της κινεζικής κυβέρνησης για ευρωπαϊκές υποθέσεις Wu Hongbo σε συνάντηση που είχαν στην Κροατία.
Σύμφωνα με τον Kuleba, η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο περιθώριο του forum του Dubrovnik.
Οι δύο άνδρες αντάλλαξαν απόψεις σχετικά περαιτέρω προσπάθειες« για μια δίκαιη και μακροχρόνια ειρήνη στην Ουκρανία».

Ο Zelensky ζήτησε εξπρές παραδόσεις όπλων από τη Δύση για να χτυπηθούν οι εκτοξευτήρες ρωσικών πυραύλων

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Volodymyr Zelensky ζήτησε από τους δυτικούς συμμάχους του να «επιταχύνουν» τις παραδόσεις όπλων στις ουκρανικές δυνάμεις, μετά από νέα φονικά ρωσικά πλήγματα.
«Οι αποφάσεις που έχουμε ανάγκη να ληφθούν πρέπει να επιταχυνθούν. Οποιαδήποτε καθυστέρηση στη λήψη αποφάσεων σε αυτόν τον πόλεμο σημαίνει απώλεια ανθρώπινων ζωών», τόνισε ο Zelensky, ζητώντας την παράδοση όπλων για την «καταστροφή των εκτοξευτήρων ρωσικών πυραύλων».
Έντεκα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, σύμφωνα με τις ουκρανικές αρχές, από ρωσικά πλήγματα κατά μιας πόλης στην επαρχία Zaporizhia και σε χωριά στην επαρχία Donetsk, στη νότια και ανατολική Ουκρανία.
Επίσης, 10 άνθρωποι τραυματίστηκαν και πολλά κτίρια, συμπεριλαμβανομένων πολυκατοικιών, υπέστησαν ζημιές, στους ρωσικούς βομβαρδισμούς.

Alexander Dubinsky (Βουλευτής Ουκρανίας): Θα πρέπει να προκηρυχθούν Προεδρικές εκλογές στην Ουκρανία

Ένας βουλευτής της ουκρανικής αντιπολίτευσης προσέφυγε στο Ανώτατο Δικαστήριο της Ουκρανίας απαιτώντας να δεσμεύσει το κοινοβούλιο για τη διεξαγωγή προεδρικών εκλογών.
Σύμφωνα με τον Alexander Dubinsky, μέλος της Verkhovna Rada της Ουκρανίας, ή του εθνικού κοινοβουλίου της Ουκρανίας, πολλά σκάνδαλα διαφθοράς δείχνουν ότι οι «αρχές μένουν στάσιμες» και η απουσία εκλογών απλώς επιδεινώνει την κατάσταση.
«Οι τελευταίες δημοσκοπήσεις αποκαλύπτουν επίσης ότι ο κόσμος θέλει αλλαγές.
Και στην πολιτική της κυβέρνησης επίσης»
Μπορούμε και πρέπει να κάνουμε κάτι γι' αυτό.
Γι' αυτό υπέβαλα αίτηση στο Ανώτατο Δικαστήριο απαιτώντας, σύμφωνα με το σύνταγμα και τους εκλογικούς νόμους, να δεσμεύσει την προκήρυξη προεδρικών εκλογών στην Ουκρανία»
Η θητεία του Zelensky ως προέδρου της Ουκρανίας έληξε μετά τις 20 Μαΐου, πυροδοτώντας συζητήσεις στη χώρα για τη νομιμότητα των αρχών εν μέσω απουσίας βουλευτικών και προεδρικών εκλογών που δεν μπορούν να διοργανωθούν σε συνθήκες στρατιωτικού νόμου.
Ο Dubinsky έχει ήδη θέσει το ζήτημα της παρανομίας των αρχών της Ουκρανίας.
Εν τω μεταξύ, ο πρώην πρεσβευτής της Ουκρανίας στο Ηνωμένο Βασίλειο, Vadim Pristaiko, παραδέχτηκε ότι οι δυτικοί εταίροι του Κιέβου ανησυχούν επίσης για τη λήξη της θητείας του Zelensky.
Ο Yaroslav Yeremin, μέλος της ρωσικής αντιπροσωπείας στην 56η σύνοδο του Συμβουλίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων των Ηνωμένων Εθνών, δήλωσε ότι η εξουσία στην Ουκρανία σφετερίζεται και κρατείται παράνομα.

Putin (Πρόεδρος Ρωσίας): Ο ρωσικός στρατός ξεκινάει την παραγωγή πυραύλων μικρού και μέσου βεληνεκούς με πυρηνικά

Ο Ρώσος Πρόεδρος Putin διέταξε στις 28 Ιουνίου την παραγωγή και ανάπτυξη πυραύλων μικρού και μέσου βεληνεκούς με πυρηνική ικανότητα μετά την αποχώρηση των ΗΠΑ από τη συνθήκη για τις πυρηνικές δυνάμεις μέσου βεληνεκούς (INF) το 2019.
Ο Putin παρευρέθηκε σε μια συνεδρίαση του Ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας στην οποία ισχυρίστηκε ότι η Ρωσία είχε δεσμευτεί να τηρήσει τις διατάξεις του INF κατά της παραγωγής ή ανάπτυξης πυραύλων εδάφους μέσου βεληνεκούς έως ότου οι Ηνωμένες Πολιτείες παραβιάσουν αυτές τις διατάξεις και ότι η Ρωσία πρέπει τώρα επίσης να παράγει και να αναπτύξει τέτοια συστήματα.
Οι Ηνωμένες Πολιτείες ανέστειλαν τη συμμετοχή τους στο INF την 1η Φεβρουαρίου 2019 και αποχώρησαν από τη συνθήκη στις 2 Αυγούστου 2019, λόγω ρωσικών παραβιάσεων της συνθήκης με την ανάπτυξη, τη δοκιμή και την ανάπτυξη του μέσου βεληνεκούς 9M729 (SSC-8) πυραύλου και η Ρωσία ανέστειλε τη συμμετοχή της στο INF ως απάντηση στις 2 Φεβρουαρίου 2019.
O Putin ανέφερε συγκεκριμένα δύο διμερείς στρατιωτικές ασκήσεις των ΗΠΑ το 2024, μια με τις Φιλιππίνες στη Βόρεια Λουζόν των Φιλιππίνων στις 11 Απριλίου και μια δεύτερη με τη Δανία κοντά στο νησί Bornholm της Δανίας στις 3-5 Μαΐου.
Και οι δύο αυτές ασκήσεις των ΗΠΑ περιελάμβαναν έναν εκτοξευτή Typhon Medium Range Capability (MRC), για τον οποίο οι ΗΠΑ καθορίζουν ότι μπορεί να εκτοξεύσει πυραύλους SM-6 και Tomahawk.
Οι πύραυλοι SM-6 έχουν μέγιστο βεληνεκές 370 χιλιόμετρα, ενώ οι Tomahawks έχουν μέγιστο βεληνεκές περίπου 2.500 χιλιόμετρα
Το νησί Bornholm απέχει περίπου 300 χιλιόμετρα από τη δυτικότερη ακτή της περιφέρειας του Καλίνινγκραντ και περίπου 1.400 χιλιόμετρα από τη Ρωσία.
Ο Έκτος Στόλος των ΗΠΑ διευκρίνισε ότι η άσκηση του νησιού Bornholm περιλάμβανε τη μεταφορά του εκτοξευτήρα Typhon από ξηρά σε ακτή ως μέρος των προβών προστασίας συνοδείας, υποδηλώνοντας ότι αυτές οι ασκήσεις πιθανότατα περιλάμβαναν όπλα μικρότερης εμβέλειας.
Η περιοχή των ρωσικών συνόρων που βρίσκεται πιο κοντά στις Φιλιππίνες –η περιοχή νοτιοδυτικά του Βλαδιβοστόκ– απέχει περίπου 2.800 χιλιόμετρα από τη Βόρεια Λουζόν, εκτός εμβέλειας των πυραύλων Tomahawk.

Orban (Πρωθυπουργός Ουγγαρίας): Η γραφειοκρατία των Βρυξελλών μας παρασέρνει στον πόλεμο της Ουκρανίας όπου η Ευρώπη θα χάσει τα πάντα

Η ηγεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης προσπαθεί να παρασύρει την Ένωση σε πόλεμο στην Ουκρανία για να νικήσει τη Ρωσία, ακόμη κι αν δεν έχει ούτε δυνάμεις ούτε μέσα γι' αυτό, σημειώνει ο Ούγγρος πρωθυπουργός Viktor Orban σε άρθρο του για την εφημερίδα Magyar Nemzet.
Σύμφωνα με τον ίδιο, οι άνθρωποι στην Ευρώπη βλέπουν «πόλεμο, μετανάστευση και στασιμότητα αντί για ειρήνη, τάξη και ανάπτυξη.
«Για να κάνει τα πράγματα χειρότερα, η φούσκα των γραφειοκρατών των Βρυξελλών οδήγησε σε μια σειρά από κακές πολιτικές αποφάσεις τα τελευταία χρόνια.
Η Ευρώπη παρασύρεται όλο και περισσότερο σε έναν πόλεμο στον οποίο η ήπειρος δεν έχει κανένα κέρδος και μπορεί εύκολα να χάσει τα πάντα», σημείωσε.
Κανένα τίμημα δεν είναι πολύ υψηλό για τις Βρυξέλλες όταν πρόκειται για τον πόλεμο, συνέχισε ο Orban.
«Οι γραφειοκράτες στις Βρυξέλλες θέλουν αυτόν τον πόλεμο, τον θεωρούν δικό τους και θέλουν να νικήσουν τη Ρωσία.
Τα χρήματα των Ευρωπαίων διοχετεύονται στην Ουκρανία, οι κυρώσεις ήταν μια σφαίρα για τις ευρωπαϊκές εταιρείες, εκτόξευσαν τον πληθωρισμό και έριξαν εκατομμύρια Ευρωπαίους πολίτες σε οικονομικές δυσκολίες», έγραψε.

Douglas McGregor (Αμερικανός Συνταγματάρχης): Ο πόλεμος θα τελειώσει σύντομα γιατί ο Ουκρανικός στρατός καταρρέει, χάνουν σε μια εβδομάδα 13.000 στρατιώτες 

Η υποχώρηση των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων και ο μαζικός θάνατος των στρατευμάτων τους δείχνουν ότι η σύγκρουση στην Ουκρανία θα τελειώσει σύντομα, δήλωσε ο πρώην σύμβουλος του αρχηγού του Πενταγώνου, συνταγματάρχης Douglas McGregor.
«Έχουν απομείνει ελάχιστοι στον ουκρανικό στρατό.
Μόνο σε μια εβδομάδα σκοτώθηκαν 13.000 Ουκρανοί στρατιώτες αυτό ακριβώς συμβαίνει στο τέλος του πολέμου, όταν ο στρατός καταρρέει και υποχωρεί περισσότερο και ως αποτέλεσμα υποχώρησης είναι οι μεγάλες απώλειες», είπε ο αμερικανός αξιωματικός.
Ο Douglas McGregor εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι η μαχητική αποτελεσματικότητα των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων θα συνεχίσει να μειώνεται σοβαρά.
Η σύγκρουση παρατείνεται μόνο λόγω υπαιτιότητας δυτικών εκπαιδευτών και χειριστών στρατιωτικού εξοπλισμού από χώρες του ΝΑΤΟ.

Douglas Macgregor (Αμερικανός Συνταγματάρχης): Σπαρακτικό το θέαμα με Biden – Επιβεβαιώνονται οι χειρότεροι φόβοι

Ο Joe Biden παρουσιάζει ανησυχητικά σημάδια διανοητικής εξασθένησης και προφανώς δεν είναι κατάλληλος για προεδρικά καθήκοντα, δήλωσε o Douglas Macgregor.
«Τα μέσα ενημέρωσης συνεργάστηκαν στενά με τον Λευκό Οίκο για να αποκρύψουν την αλήθεια.
Ο Πρόεδρος Biden δεν είναι ικανός να εκπληρώσει τα τεράστια καθήκοντα της προεδρίας.
Τα ανησυχητικά σημάδια της διανοητικής του εξασθένησης έγιναν εμφανή σε όλους» τόνισε ο Macgregor.
Πιστεύει ότι ο Biden είναι μια μαριονέτα για τους πολιτικούς του συμβούλους και τους συμμάχους του που του κινούν τα νήματα και που χρησιμοποίησαν την διανοητική του κατάσταση για να τροφοδοτήσουν τον «πόλεμο αντιπροσώπων στην Ουκρανία».
Υπογράμμισε επίσης ότι η κυβέρνηση Biden «διάβρωσε»την αξιοπιστία των ΗΠΑ υποστηρίζοντας το Ισραήλ στις «δυσανάλογες ενέργειές του στη Γάζα».
«Αυτές οι ενέργειες εξάντλησαν τους αμυντικούς μας πόρους και έθεσαν σε κίνδυνο την ηθική μας υπόσταση στον κόσμο.
Δυστυχώς, η εύθραυστη διανοητική κατάσταση του Προέδρου Biden αποκαλύφθηκε σε όλους στο debate.
Οι απαντήσεις του ήταν συχνά ασυνάρτητες.
Φαινόταν χαμένος, ακόμη και μπερδεμένος.
Ήταν σπαραχτικό, ένα θέαμα που επιβεβαίωσε τους χειρότερους φόβους μας για την επιδείνωση της κατάστασής του», κατέληξε.

CNN: Ξένοι διπλωμάτες σοκαρισμένοι από την απόδοση του Biden στο Debate....

Οι ξένοι διπλωμάτες είναι σοκαρισμένοι και ανήσυχοι από την απόδοση του προέδρου των ΗΠΑ Biden στις πρόσφατες εκλογικές συζητήσεις, αναφέρει το CNN, επικαλούμενο ανώνυμους αξιωματούχους διπλωματικών αποστολών από την Ευρώπη, την Ασία και τη Μέση Ανατολή.
Το CNN σημειώνει ότι η ομιλία του Biden είχε απήχηση σε όλο τον κόσμο.
«Ξένοι διπλωμάτες εκφράζουν σοκ και ανησυχία και εγείρουν ερωτήματα σχετικά με τις επιπτώσεις μιας βασικής αμερικανικής εκλογής που θα μπορούσε να αλλάξει το status quo της εξωτερικής πολιτικής εάν επανεκλεγεί ο Trump», ανέφερε το CNN
Ένας Ευρωπαίος διπλωμάτης είπε ότι ήταν «μια κακή νύχτα για τον Biden».
Ένας άλλος συνομιλητής του CNN σημείωσε ότι του ήταν δύσκολο να αντιληφθεί την ομιλία του Αμερικανού ηγέτη, παρά το γεγονός ότι μιλάει αρκετά καλά αγγλικά.
«Ο Trump τον έφαγε ζωντανό», είπε ένας Άραβας διπλωμάτης στο CNN.
«Έμεινα άναυδος, δεν πίστευα στα μάτια μου», ανέφερε Ασιάτης διπλωμάτης.
Όπως μετέδωσε το CNN, επικαλούμενο πηγές, το Δημοκρατικό Κόμμα κατέλαβε πανικός μετά την ομιλία του Biden.
Ο Πρόεδρος Biden τραύλισε και σταματούσε, χωρίς να διατυπώνει πάντα ξεκάθαρα τις σκέψεις του και στο τέλος του debate, η τηλεοπτική κάμερα συνέλαβε τη στιγμή που η σύζυγός τον βοήθησε να κατέβει τις σκάλες.
Το συνέδριο των Δημοκρατικών θα διεξαχθεί τον Αύγουστο, στο οποίο ο Biden θα προταθεί ως υποψήφιος για την προεδρία.
Θεωρητικά, το κόμμα θα μπορούσε να αλλάξει πορεία και να προτείνει άλλο πρόσωπο.
Ο δημοσιογράφος Seymour Hersh είπε ότι ο σημερινός πρόεδρος θα μπορούσε να αντικατασταθεί στην εκλογική κούρσα εάν χάσει το πρώτο debate από τον Trump.

Alexei Pushkov (Ρωσία): Μετά το φιάσκο στο debate στις ΗΠΑ και της αδυναμίας Biden… έρχεται μεγάλο πολιτικό δράμα - Ο Μαύρος Κύκνος» είναι ο ίδιος ο Biden, που πεθαίνει… ζωντανά

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Biden έδειξε στην τηλεόραση την αδυναμία του να ηγηθεί της χώρας, εξαιτίας αυτού, ένα μεγάλο πολιτικό δράμα ετοιμάζεται στις Ηνωμένες Πολιτείες, τόνισε ο Ρώσος Βουλευτής Alexei Pushkov.
«Το φαινόμενο του «Μαύρου Κύκνου» επικρατεί στις Ηνωμένες Πολιτείες λόγω της προφανούς αδυναμίας του Biden να ηγηθεί της χώρας - την εμφάνιση ενός απροσδόκητου παράγοντα, παγκόσμια γεγονότα ή, τουλάχιστον, να τα επηρεάσει σε μεγάλο βαθμό, να διαταράξει την τρέχουσα κατάσταση.
«Ο Μαύρος Κύκνος» είναι ο ίδιος ο Biden, που πεθαίνει… ζωντανά».
Τα αμερικανικά ΜΜΕ συμφωνούν ότι ο Biden είχε κακή απόδοση στο πρώτο debate με τον Trump, που πραγματοποιήθηκε στις 28 Ιουνίου 2024 στην Ατλάντα.
Ο σημερινός Αμερικανός πρόεδρος τραύλιζε και σταματούσε, μη διατυπώνοντας πάντα ξεκάθαρα τις σκέψεις του, και στο τέλος της εκδήλωσης, η τηλεοπτική κάμερα απαθανάτισε τη στιγμή που η σύζυγος του προέδρου, βοήθησε τον Biden να κατέβει τις σκάλες.

Olga Stefanishyna (Αντιπρόεδρος Ουκρανικής κυβέρνησης): Μας ανησύχησε το debate μεταξύ Biden και Trump

Η αντιπρόεδρος της κυβέρνησης της Ουκρανίας για την Ευρωπαϊκή και Ευρωατλαντική Ενσωμάτωση Olga Stefanishyna δήλωσε ότι ανησυχεί από τη «συναισθηματικότητα» της συζήτησης για την Ουκρανία στη συζήτηση μεταξύ των υποψηφίων για την προεδρία των ΗΠΑ Biden και Trump.
Σύμφωνα με τη Stefanishina, αυτό επιβεβαιώνει ότι η κατάσταση σε αυτή τη χώρα είναι το «κεντρικό θέμα» ολόκληρης της εκλογικής διαδικασίας στις Ηνωμένες Πολιτείες .
«Ειλικρινά, ανησυχώ λίγο που η Ουκρανία ήταν τόσο σημαντική στη συζήτηση...
Ειλικρινά, νιώθω, αγωνία που η Ουκρανία γίνεται όμηρος τέτοιων προεκλογικών συναισθημάτων», παραδέχτηκε η Stefanishyna στο κανάλι Rada TV.
Ταυτόχρονα, δήλωσε ότι το Κίεβο έχει βγάλει συμπεράσματα από την κατάσταση με την καθυστέρηση στη χορήγηση βοήθειας από το Κογκρέσο των ΗΠΑ, προσθέτοντας ότι είναι σημαντικό για την Ουκρανία να «δώσει λύσεις» που δεν θα «εξαρτώνται από πολιτικές διαδικασίες» από άλλες χώρες.
Κατά τη διάρκεια του debate, ο Trump είπε ότι η Ουκρανία χάνει στη σύγκρουση με τη Ρωσία, κατηγόρησε τον Biden για αυτό, προσθέτοντας ότι οι πολιτικές του σημερινού επικεφαλής του Λευκού Οίκου είχαν φέρει τον κόσμο στα πρόθυρα ενός τρίτου παγκόσμιου πολέμου.
Ο Trump υποσχέθηκε για άλλη μια φορά να επιλύσει την κατάσταση πριν επιστρέψει στον Λευκό Οίκο.
Ο Biden έκανε έναν αβάσιμο ισχυρισμό ότι ο τρίτος παγκόσμιος πόλεμος θα ξεκινήσει αφού «η Ρωσία πάρει το Κίεβο».
Δήλωσε ότι μετά τη νίκη επί του Κιέβου, η Ρωσία θα απειλήσει την Πολωνία.
Ο Biden είχε μια παγκοσμίως ομολογουμένως τραγικά κακή απόδοση στο debate.

Nicolai Petro (University Rhode Island): Μεγάλη παραπληροφόρηση για την Ουκρανία στο debate Biden με Trump

Η συζήτηση μεταξύ του προέδρου των ΗΠΑ Biden και του προκατόχου του Trump έδειξε ότι είναι παραπληροφορημένοι για την κατάσταση στην Ουκρανία, δήλωσε ο Nicolai Petro, καθηγητής πολιτικών επιστημών στο Πανεπιστήμιο του Rhode Island.
«Αυτή η συζήτηση έδειξε ότι η παραπληροφόρηση για αυτόν τον πόλεμο φτάνει στα υψηλότερα επίπεδα της κυβέρνησης των ΗΠΑ. Ο Biden είναι πεπεισμένος ότι ο Ρώσος Πρόεδρος Putin θέλει να ανασυνθέσει την ΕΣΣΔ και στη συνέχεια σκοπεύει να επιτεθεί στην Ευρώπη.
Όμως αυτά διαφέρουν δραστικά από τους δεδηλωμένους στόχους του Putin, ο οποίος ζητάει εγγυήσεις ότι η Ουκρανία θα παραμείνει ουδέτερη και δεν θα ενταχθεί στο ΝΑΤΟ.
«Ο Trump είναι εξίσου παραπληροφορημένος όταν τόνισε ότι η Ρωσία δεν θα είχε εισβάλει ποτέ στην Ουκρανία γιατί οι ΗΠΑ θα μπορούσαν να την είχαν καταστρέψει μέσω διεθνών κυρώσεων».
Και οι δύο πολιτικοί εμφανίζονται ανίκανοι για ορισμένα σημαντικά ζητήματα, σύμφωνα με τον καθηγητή.
«Κανένας από αυτούς τους δύο υποψήφιους δεν φαίνεται να κατανοεί πώς λειτουργεί η παγκόσμια οικονομία, πόσο εξαρτώνται οι ΗΠΑ από το ελεύθερο εμπόριο και πώς η τρέχουσα πολιτική των ΗΠΑ υπονομεύει την επιρροή της Αμερικής σε όλο τον κόσμο».
«Με απλά λόγια, δεν κατανοούν τους περιορισμούς στην εξουσία των ΗΠΑ και αυτό θα πρέπει να τους αποκλείσει και τους δύο από δημόσια αξιώματα».

Jim Rogers (Αμερικανός επενδυτής): Οι κυρώσεις των ΗΠΑ κατά της Ρωσίας έχουν βραχυπρόθεσμο αποτέλεσμα και θα αρθούν

Οι κυρώσεις κατά της Ρωσίας, συμπεριλαμβανομένων των περιορισμών που εισήγαγαν πρόσφατα οι αμερικανικές αρχές κατά του Χρηματιστηρίου της Μόσχας, έχουν μόνο βραχυπρόθεσμο αποτέλεσμα και αργότερα θα αρθούν, δήλωσε ο διάσημος Αμερικανός επενδυτής Jim Rogers.
«Έχω μάθει από την ιστορία ότι οι κυρώσεις συνήθως δεν έχουν σημαντικό αποτέλεσμα παρά μόνο σε σύντομο χρονικό διάστημα»,, σχολιάζοντας τις νέες κυρώσεις της Ουάσιγκτον κατά της Ρωσίας
Όπως εξήγησε ο Rogers, η θέσπιση διεθνών κυρώσεων περιορίζει τις επενδύσεις στη χώρα, αλλά τέτοιοι περιορισμοί δεν κράτησαν ποτέ για πάντα.
«Οι κυρώσεις θα αρθούν και τα πράγματα στη Ρωσία θα επανέλθουν στην κανονικότητα», κατέληξε.
Οι Ηνωμένες Πολιτείες επέβαλαν κυρώσεις τον Ιούνιο κατά της ρωσικής χρηματοοικονομικής υποδομής, συμπεριλαμβανομένου του Χρηματιστηρίου της Μόσχας, του Εθνικού Κέντρου Εκκαθάρισης και του Εθνικού Αποθετηρίου Διακανονισμού.
Μετά από αυτό, από τις 13 Ιουνίου, το Χρηματιστήριο της Μόσχας ανέστειλε τις συναλλαγές σε δολάριο ΗΠΑ, ευρώ και δολάριο Χονγκ Κονγκ.
Στη συνέχεια, στις 14 Ιουνίου, το Ηνωμένο Βασίλειο ανακοίνωσε νέες κυρώσεις.
Περιέλαβε επίσης αυτές τις τρεις χρηματοοικονομικές δομές στον κατάλογο κυρώσεων.

Συναγερμός στη Λευκορωσία, ένταση στα σύνορα με την Ουκρανία

Η ένταση αυξάνεται στα σύνορα Λευκορωσίας-Ουκρανίας, δήλωσε ο Vadim Lukashevich, αναπληρωτής επικεφαλής στη Διοίκηση Ειδικών Επιχειρήσεων των Ενόπλων Δυνάμεων του Μινσκ.
«Λάβαμε αναφορές ότι η Ουκρανία συγκεντρώνει στρατεύματα, όπλα και στρατιωτικό εξοπλισμό κατά μήκος των συνόρων μας.
Ειδικότερα, αμερικανικά οχήματα μάχης πεζικού, πολλαπλοί εκτοξευτές πυραύλων και συστήματα βαρέως πυροβολικού έχουν αναπτυχθεί στην περιοχή Zhitomir», επεσήμανε, όπως αναφέρεται στο κανάλι Telegram του υπουργείου Άμυνας της Λευκορωσίας.
Ο ουκρανικός στρατός έχει επίσης αναπτύξει συστήματα ηλεκτρονικής επιτήρησης κοντά στα σύνορα με τη Λευκορωσία και χρησιμοποιεί ευρέως μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα, πρόσθεσε ο Lukashevich.

Vazhnye Istorii (ΜΜΕ Ρωσίας): Ποιες είναι οι απώλειες του Ρωσικού στρατού; - Υπολογίζονται σε 71.000 στρατιώτες

Το ρωσικό αντιπολιτευόμενο πρακτορείο Vazhnye Istorii χρησιμοποίησε δεδομένα της Ομοσπονδιακής Στατιστικής Υπηρεσίας (Rosstat) για να υπολογίσει ότι πάνω από 71.000 Ρώσοι άνδρες σκοτώθηκαν στον πόλεμο στην Ουκρανία το 2022 και το 2023.
Το Vazhnye Istorii χρησιμοποίησε δεδομένα της Rosstat για να συγκρίνει την προπολεμική αναλογία των ποσοστών θνησιμότητας ανδρών και γυναικών για να υπολογίσει ποιο θα ήταν πιθανότατα το ποσοστό θνησιμότητας των ανδρών το 2022 και το 2023 αν δεν υπήρχε πόλεμος στην Ουκρανία.
Το Vazhnye Istorii υπολόγισε τη διαφορά μεταξύ των δεδομένων θνησιμότητας του Rosstat και της εκτίμησης για ένα κανονικό αναμενόμενο ποσοστό θνησιμότητας για να υπολογίσει τους ελάχιστους πιθανούς θανάτους από τον πόλεμο.
Το ρωσικό αντιπολιτευόμενο πρακτορείο Meduza χρησιμοποίησε παρομοίως τα δεδομένα της Rosstat για να συγκρίνει την προπολεμική αναλογία των ποσοστών θνησιμότητας ανδρών και γυναικών για να υπολογίσει μια εκτίμηση για τη θνησιμότητα των ανδρών το 2022 και το 2023 αν δεν υπήρχε πόλεμος στην Ουκρανία.
Στη συνέχεια, το Meduza συνέκρινε τη διαφορά στα ποσοστά θνησιμότητας των ανδρών για να υπολογίσει ότι τουλάχιστον 64.000 Ρώσοι άνδρες πέθαναν στον πόλεμο στην Ουκρανία το 2022 και το 2023.

Suddeutsche Zeitung (Γερμανικό ΜΜΕ): Πόσα άρματα μάχης έχουν χάσει οι Ρώσοι;

Οι δορυφορικές εικόνες αναφέρουν ότι οι ρωσικές δυνάμεις έχουν χάσει σημαντικό αριθμό αρμάτων μάχης και τεθωρακισμένων οχημάτων στον πόλεμο στην Ουκρανία.
Το γερμανικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Suddeutsche Zeitung (SZ) χρησιμοποίησε τεχνητή νοημοσύνη (AI) για να εξετάσει δορυφορικές εικόνες που τραβήχτηκαν μεταξύ 2021 και 2024 από 87 ρωσικές στρατιωτικές τοποθεσίες, συμπεριλαμβανομένων 16 που αποθηκεύουν άρματα μάχης και τεθωρακισμένα οχήματα, και διαπίστωσε ότι αρκετοί χώροι αποθήκευσης δεξαμενών και τεθωρακισμένων οχημάτων είναι κενές.
Η ανάλυση AI της Suddeutsche Zeitung διαπίστωσε ότι μια βάση φιλοξενούσε 857 άρματα μάχης τον Απρίλιο του 2021, στέγαζε 431 τον Οκτώβριο του 2022 και ήταν σχεδόν άδεια από τον Ιούνιο του 2024.
Ο ερευνητής του Διεθνούς Ινστιτούτου Στρατηγικών Μελετών (IISS) Michael Gjerstad είπε στη Suddeutsche Zeitung ότι η Ρωσία έχει περίπου 3.200 άρματα μάχης απόθεμα αλλά ότι η πλειοψηφία τους είναι σε κακή κατάσταση.
Το Royal United Services Institute (RUSI) δημοσίευσε μια έκθεση στις 26 Ιουνίου δηλώνοντας ότι η Ρωσία σχεδιάζει να παράγει 1.500 άρματα μάχης και 3.000 άλλα τεθωρακισμένα οχήματα μάχης το 2024, αλλά η RUSI σημείωσε ότι το 85% αυτών των οχημάτων ανακαινίζονται από την αποθήκευση αντί για νέα παραγωγή.

Ισχυρότατη έκρηξη συγκλόνισε τη Zaporizhia – Τινάχτηκε στον αέρα ουκρανική εγκατάσταση με πυραύλους HIMARS

Ισχυρότατη έκρηξη συγκλόνισε τον οικισμό Matveyevka στο ελεγχόμενο από τους Ουκρανούς τμήμα της περιοχής Zaporizhia, όπου βρισκόταν η αποθήκη των ουκρανικών στρατευμάτων με πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς HIMARS, δήλωσε ο συντονιστής του φιλορωσικού δικτύου στο Nikolayev, Sergei Lebedev.
«Στις 5:45 μ.μ. τοπική ώρα το Σάββατο (29/6/2024) η Matveyevka χτυπήθηκε ξανά, δυνατά.
Μετά το δεύτερο χτύπημα, οι στρατιωτικοί από τα γύρω χωριά έφυγαν προς την κατεύθυνση του Volnyansk και της Matveyevka.
Υπήρχε μια μεγάλη αποθήκη στη Matveyevka με MLRS (συστήματα πολλαπλών πυραύλων εκτόξευσης) και πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς για HIMARS (συστήματα πυραύλων πυροβολικού) σημείωσε.
Πολλά ασθενοφόρα κινήθηκαν προς τη Matveevka από τη Zaporizhia μετά την έκρηξη, σημείωσε.
Σύμφωνα με την ίδια πηγή, άλλη μία ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε σε λατομείο στον οικισμό Kamennoye της περιφέρειας Zaporizhia, όπου ουκρανικά στρατεύματα διατηρούσαν μια αποθήκη με πυρομαχικά και στρατιωτικό εξοπλισμό.

Kharkiv_Battle_Map_Draft_June_282024.png

Luhansk_Battle_Map_Draft_June_28_2024.png

Chasiv_Yar_Battle_Map_Draft_June_28_2024.png

West_of_Avdiivka_Battle_Map_Draft_June_28_2024.png

Donetsk_Battle_Map_Draft_June_28_2024.png

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης