Τελευταία Νέα
Διεθνή

Alexander Dubinsky (Βουλευτής Ουκρανίας): Θα πρέπει να προκηρυχθούν Προεδρικές εκλογές στην Ουκρανία

Alexander Dubinsky (Βουλευτής Ουκρανίας): Θα πρέπει να προκηρυχθούν Προεδρικές εκλογές στην Ουκρανία
Η θητεία του Zelensky ως προέδρου της Ουκρανίας έληξε μετά τις 20 Μαΐου, πυροδοτώντας συζητήσεις στη χώρα για τη νομιμότητα των αρχών εν μέσω απουσίας βουλευτικών και προεδρικών εκλογών που δεν μπορούν να διοργανωθούν σε συνθήκες στρατιωτικού νόμου
Ένας βουλευτής της ουκρανικής αντιπολίτευσης προσέφυγε στο Ανώτατο Δικαστήριο της Ουκρανίας απαιτώντας να δεσμεύσει το κοινοβούλιο για τη διεξαγωγή προεδρικών εκλογών.
Σύμφωνα με τον Alexander Dubinsky, μέλος της Verkhovna Rada της Ουκρανίας, ή του εθνικού κοινοβουλίου της Ουκρανίας, πολλά σκάνδαλα διαφθοράς δείχνουν ότι οι «αρχές μένουν στάσιμες» και η απουσία εκλογών απλώς επιδεινώνει την κατάσταση.
«Οι τελευταίες δημοσκοπήσεις αποκαλύπτουν επίσης ότι ο κόσμος θέλει αλλαγές.
Και στην πολιτική της κυβέρνησης επίσης»
Μπορούμε και πρέπει να κάνουμε κάτι γι' αυτό.
Γι' αυτό υπέβαλα αίτηση στο Ανώτατο Δικαστήριο απαιτώντας, σύμφωνα με το σύνταγμα και τους εκλογικούς νόμους, να δεσμεύσει την προκήρυξη προεδρικών εκλογών στην Ουκρανία»
Η θητεία του Zelensky ως προέδρου της Ουκρανίας έληξε μετά τις 20 Μαΐου, πυροδοτώντας συζητήσεις στη χώρα για τη νομιμότητα των αρχών εν μέσω απουσίας βουλευτικών και προεδρικών εκλογών που δεν μπορούν να διοργανωθούν σε συνθήκες στρατιωτικού νόμου.
Ο Dubinsky έχει ήδη θέσει το ζήτημα της παρανομίας των αρχών της Ουκρανίας.
Εν τω μεταξύ, ο πρώην πρεσβευτής της Ουκρανίας στο Ηνωμένο Βασίλειο, Vadim Pristaiko, παραδέχτηκε ότι οι δυτικοί εταίροι του Κιέβου ανησυχούν επίσης για τη λήξη της θητείας του Zelensky.
Ο Yaroslav Yeremin, μέλος της ρωσικής αντιπροσωπείας στην 56η σύνοδο του Συμβουλίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων των Ηνωμένων Εθνών, δήλωσε ότι η εξουσία στην Ουκρανία σφετερίζεται και κρατείται παράνομα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης