Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Aπίστευτο, ακόμη και Εβραίοι στηρίζουν Le Pen - Η «ντρίπλα» της που έκανε τους Γαλλοεβραίους να... «αλληθωρίσουν»

Aπίστευτο, ακόμη και Εβραίοι στηρίζουν Le Pen - Η «ντρίπλα» της που έκανε τους Γαλλοεβραίους να... «αλληθωρίσουν»
Πολλοί Γαλλοεβραίοι στρέφονται στην άκρα δεξιά της Le Pen, επειδή η αριστερά δεν δικαιώνει το Ισραήλ
Πολλοί είναι εκείνοι οι Εβραίοι που στρέφονται στην ακροδεξιά Εθνική Συσπείρωση της Le Pen, φαινόμενο απίστευτο αλλά αληθινό!
ΤΔύο επιφανείς Γαλλοεβραίοι εξηγούν στις γαλλικές εφημερίδες Le Figaro και Le Monde το γιατί: γιατί στηρίζουν την Εθνική Συσπείρωση, την εξέλιξη του Εθνικού Μετώπου, του κόμματος που ίδρυσαν την δεκαετία του 1980 ο αρνητής του Ολοκαυτώματος και αντισημίτης πατέρας της Marine Le Pen, Jean-Marie Le Pen και ο αξιωματικός της εξαιρετικά σκληροπυρηνικής γαλλικής 33η Μεραρχίας Γρεναδιέρων SS «Καρλομάγνος», Pierre Bousquet, στην οποία για να γίνει κάποιος δεκτός έπρεπε να είναι «καθαρόαιμος», δηλαδή να μην έχει καθόλου εβραϊκό αίμα!

Η στροφή της εβραϊκής κοινότητας στη Γαλλία

Ο πάλαι ποτέ κυνηγός των Ναζί Serge Klarsfeld, το 2022 δεν ήθελε να ακούσει για την Le Pen, έλεγε «όχι στην κόρη του ρατσισμού και του αντισημιτισμού»,
Το φθινόπωρο του 2023 χαρακτήριζε την «πορεία της Εθνικής Συσπείρωσης κατά του αντισημιτισμού, αξιοσέβαστη» και σήμερα, εξηγεί στην Le Monde ότι η Εθνική Συσπείρωση της Le Pen, έχει «εξελιχθεί και τώρα υποστηρίζει τους Εβραίους». 
Από πλευράς του ο Γάλλοεβραίος διανοούμενος Alain Finkielkraut, παραδέχεται στην  Le Figaro ότι, «για να αποτραπεί η εξάπλωση του αντισημιτισμού, θα «αναγκαστεί» να ψηφίσει υπέρ της Εθνικής Συσπείρωσης, γιατί η κατάσταση που αντιμετωπίζουν οι Γάλλοι Εβραίοι είναι «σπαρακτική», ανέφερε.
Σε ποια κατάσταση αναφέρεται και οδηγούνται οι Εβραίοι να ψηφίσουν ακροδεξιά;

Ο λόγος που οι Γαλλοεβραίοι του σήμερα, προτιμούν την ακροδεξιά είναι η αντίθεση τη γαλλικής αριστεράς στα εγκλήματα του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας.

Σε πρόσφατη δημοσκόπηση,
- το γαλλικό ακροδεξιό κόμμα «Εθνική Συσπείρωση» αύξησε το ποσοστό του συγκεντρώνοντας σχεδόν το 37% των ψήφων, ενώ,
- το Νέο Λαϊκό Μέτωπο, ο αριστερός συνασπισμός της Ανυπότακτης Γαλλίας, του Γαλλικού Κομμουνιστικού Κόμματος, των Οικολόγων και του Σοσιαλιστικού Κόμματος, βρίσκεται στο 30%.
Πολλοί εβραίοι πριμοδοτούν την ακροδεξιά, επειδή η αριστερά δεν δικαιώνει το Ισραήλ.
Για παράδειγμα, όταν η βουλευτής της Ανυπότακτης Γαλλίας, Daniele Obono χαρακτήρισε τη Hamas «κίνημα αντίστασης», προκάλεσε την οργή πολλών Eβραίων.
Τον Νοέμβριο ο Jean-Luc Melenchon, ηγέτης της Λαϊκής Συσπείρωσης, εκνεύρισε τους ψηφοφόρους επειδή αρνήθηκε να συμμετάσχει σε πορεία υπέρ του Ισραήλ στην οποία παρέστη η Le Pen.
Πρόσφατα μια γαλλοεβραία, επιτέθηκε στον Γάλλο ευρωβουλευτή, στέλεχος του Νέου Λαϊκού Μετώπου και απόγονο σιωνιστικής οικογένειας Rafael Klungsman στη διάρκεια εκστρατείας στη Μασσαλία επειδή συμμετέχει στον αριστερό συνασπισμό: «Ως Εβραίος, θα έπρεπε να ντρέπεσαι για τον εαυτό σου!», σημειώνοντας την τραγική ειρωνία, οι Εβραίοι να κάνουν τώρα αυτό που έκαναν πάντα οι αντισημίτες: «Μου έβλαψαν το όνομα και την καταγωγή μου».

Η «ντρίπλα» της Le Pen που έκανε την φιλοεβραϊκή... ακροδεξιά, αποδεκτή

Πολλοί Γαλλοεβραίοι γοητεύτηκαν και πείστηκαν από το γύρισμα της κόρης Le Pen μετά το 2011, να υποστηρίξει εμφατικά την αναγνώριση του Ολοκαυτώματος, υποστηρίζοντας τους Εβραίους και το Ισραήλ και μετονομάζοντας το κόμμα.
Ακόμα και ο Serge Klarsfeld πείστηκε θεωρώντας μάλιστα ο ίδιος την Ανυπόκτακτη Γαλλία ένα «αποφασιστικά αντιεβραϊκό κόμμα», προτρέποντας τους Γαλλοεβραίους να ψηφίσουν Le Pen.
Η επίθεση της Hamas και η άγρια απάντηση του Ισραήλ έχουν αντίκτυπο στην πολιτική σκηνή της Γαλλίας με την Marine Le Pen να χρησιμοποιεί τα τραγικά γεγονότα για να φέρει πιο κοντά το ακροδεξιό κόμμα της στη mainstream δυτική θέση, την οποία στηρίζουν εβραϊκές κοινότητες ταυτισμένες με την ισραηλινή πολιτική.
Έτσι, οι φιλοπαλαιστινιακές στάσεις μεγάλου μέρους της γαλλικής αριστεράς ήταν αρκετές για να σπρώξουν στην αγκαλιά της ακροδεξιάς πολλούς Eβραίους.

Κρίσιμο ερώτημα

Το ερώτημα όμως που αρνούνται να δουν / θέσουν / απαντήσουν ακόμα και άνθρωποι σαν τον Klarsfeld είναι, αν η αναγνώριση του Ολοκαυτώματος από τη Le Pen, σημαίνει ότι έχει εξοστρακίσει τον ευρύτερο ρατσισμό που διαπνέει το κόμμα της
Η αποδοχή  των Εβραίων από τη γαλλική ακροδεξιά, δεν σημαίνει ότι η τελευταία σέβεται όλες τις ομάδες και κοινότητες.
Όποιος είναι Εβραίος δεν σημαίνει ότι καλός, γιατί στην πραγματικότητα δικαιώνει τη ναζιστική νοοτροπία, πως όλοι οι Εβραίοι ήταν τρωκτικά και επικίνδυνοι.
«Είναι επίσης αποκαρδιωτικό το γεγονός ότι εξέχουσες προσωπικότητες όπως ο Klarsfeld και ο Finkielkraut είναι τώρα πρόθυμοι να ψηφίσουν ένα κόμμα του οποίου οι ιδεολογικές ρίζες είναι θαμμένες σε μολυσμένο από ρατσισμό και αντισημιτισμό χώμα» παρατηρεί εύστοχα στο περιοδικό Foreign Policy ο καθηγητή Ιστορίας στο Πανεπιστήμιο του Χιόυστον, Robert Zaretsky.

Iστορικός αλληθωρισμός

Συνεπώς, ο Zaretsky πιστεύει ότι η προοπτική μιας κυβέρνησης του Νέου Λαϊκού Μετώπου που θα κυριαρχείται από την Ανυπότακτη Γαλλία έχει κάνει το αδύνατο δυνατό, να ακολουθήσουν οι Γαλλοεβραίοι την Εθνική Συσπείρωση.
Όμως το πρόβλημα για πολλά μέλη της εβραϊκής κοινότητας έχει πολύ βαθύτερες ρίζες... στα τραγικά γεγονότα της υπόθεσης Dreyfus.
Ενώ ο Γαλλοεβραίος λοχαγός Alfred Dreyfus είχε καταδικαστεί άδικα για προδοσία το 1894, η εβραϊκή κοινότητα κάλυψε τον πραγματικό προδότη, τον Εβραίο Ferdinand Esterhazy, που διατηρούσε άριστες σχέσεις την… αντισημιτική εφημερίδα La Libre Parole, στην οποία διοχέτευε πληροφορίες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης