Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σε πανηγυρικό κλίμα το συνέδριο του AfD στη Γερμανία - Chrupalla και Weidel επανεξελέγησαν – Μήνυμα ενότητας και στο βάθος εθνικές εκλογές

Σε πανηγυρικό κλίμα το συνέδριο του AfD στη Γερμανία - Chrupalla και Weidel επανεξελέγησαν – Μήνυμα ενότητας και στο βάθος εθνικές εκλογές
Σε πανηγυρικό κλίμα το συνέδριο του κόμματος 
Σχετικά Άρθρα

Μέλη της ακροδεξιάς Εναλλακτικής για τη Γερμανία (AfD) επανεξέλεξαν τον Tino Chrupalla και την Alice Weidel για άλλη μια διετή θητεία ως κοινά αρχηγικά κόμματα το Σάββατο (29/6/2024).
Ο Chrupalla είπε ότι ήταν "λίγο συγκλονισμένος" αφού έλαβε υποστήριξη 82,72% από μέλη στο συνέδριο του κόμματος στη δυτική πόλη Έσσεν.
Η Alice Weidel έλαβε το 79,77% των ψήφων.
Και οι δύο ηγέτες είδαν αύξηση της υποστήριξης σε σύγκριση με το τελευταίο συνέδριο του κόμματος πριν από δύο χρόνια.

Μήνυμα ενότητας

Το ζευγάρι ήταν χωρίς εχθρότητα στην ψηφοφορία από περίπου 600 αντιπροσώπους που συγκεντρώθηκαν σε μια κλειστή αρένα.
Στην εναρκτήρια ομιλία της στο συνέδριο πριν από την ψηφοφορία, η Alice Weidel επιτέθηκε στον κυβερνητικό συνασπισμό του καγκελαρίου.
«Αγαπητή κυβέρνηση, επιτέλους φύγε από εδώ και ανοίξτε τον δρόμο για νέες εκλογές», είπε, προτού προσθέσει ότι τα τείχη προστασίας κατά του AfD δεν ήταν απαραίτητα.
Ο Chrupalla, εν τω μεταξύ, είπε ότι το AfD ήταν "πιο δυνατό από ποτέ" αφού οι δύο ηγέτες "έφεραν ειρήνη" στο άλλοτε διχασμένο κόμμα.
Όπως όλα δείχνουν μια νέα σελίδα ανοίγει για την γερμανική ακροδεξιά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης