Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πυροβολισμοί με έναν νεκρό και έναν τραυματία στα σύνορα Ρουμανίας – Ουκρανίας

Πυροβολισμοί με έναν νεκρό και έναν τραυματία στα σύνορα Ρουμανίας – Ουκρανίας
Συνοριοφύλακες στη δυτική Ουκρανία πυροβόλησαν κατά δύο ενόπλων με αποτέλεσμα να σκοτώσουν τον ένα και να τραυματίσουν τον άλλo
Πυροβολισμοί με έναν νεκρό και έναν τραυματία στα σύνορα Ρουμανίας – Ουκρανίας
Συνοριοφύλακες στη δυτική Ουκρανία πυροβόλησαν κατά δύο ενόπλων με αποτέλεσμα να σκοτώσουν τον ένα και να τραυματίσουν τον άλλο, όπως έκαναν γνωστό οι αρχές της χώρας.
Η επίθεση σημειώθηκε στις 29 Ιουνίου γύρω στις 9 το βράδυ. τοπική ώρα κοντά στο Selyatyn στην περιφέρεια Chernivtsi, που συνορεύει με τη Ρουμανία.
Σύμφωνα με τις ουκρανικέ αρχές οι δράστες ήταν οπλισμένοι με ένα μαχαίρι και ένα γκάζι.
Ο Ουκρανός συνοριοφύλακας χρησιμοποίησε το όπλο του για να σώσει τη ζωή του, σύμφωνα με το Κίεβο.
Ο υπουργός Εσωτερικών Ihor Klymenko είπε σε πρόσφατη συνέντευξη στο Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL) ότι δεκάδες άνθρωποι προσπαθούν να περάσουν παράνομα τα σύνορα της Ουκρανίας στην ΕΕ κάθε μέρα. Οι άνδρες σε ηλικία στράτευσης απαγορεύεται να εγκαταλείψουν τη χώρα κατά τη διάρκεια του στρατιωτικού νόμου, εκτός από κάποιες εξαιρέσεις.
Πολλοί άνδρες προσπαθούν να φτάσουν σε γειτονικές χώρες παρά το γεγονός αυτό, ελπίζοντας να αποφύγουν την επιστράτευση.
Η ρουμανική αστυνομία είπε πως μέχρι τον Μάιο περίπου 11.000 Ουκρανοί είχαν περάσει παράνομα τα σύνορα στη Ρουμανία από την αρχή της ρωσικής επιχείρησης.
Αρκετοί άνδρες βρέθηκαν νεκροί ενώ επιχειρούσαν την επικίνδυνη διέλευση του ποταμού Tysa, που εκτείνεται κατά μήκος των συνόρων της Ουκρανίας, της Ουγγαρίας και της Ρουμανίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης