Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Το καλό και το κακό σενάριο για πέντε βαριά χαρτιά – Τι δεν πρέπει να συμβεί στο άμεσο μέλλον

Το καλό και το κακό σενάριο για πέντε βαριά χαρτιά – Τι δεν πρέπει να συμβεί στο άμεσο μέλλον
Ελλείψει καταλυτών και με το βλέμμα στη Γαλλία αλλά και στην πορεία των διεθνών αγορών το Χ.Α. προσπαθεί να κρατηθεί πάνω από τις 1.400 μονάδες
Σχετικά Άρθρα
Με το βλέμμα να παραμένει στις αγορές του εξωτερικού και μετά την πρόσφατη αξιόλογη διόρθωση σε δείκτες και μετοχές, οι στηρίξεις που υπάρχει πρέπει να κρατήσουν για να αποφύγουμε περαιτέρω πτώση.
Πολλές μετοχές έχουν καθίσει σε κρίσιμα επίπεδα και πολλοί επενδυτές αλλά και επαγγελματίες είναι με τους χάρακες ανά χείρας και κοιτάζουν ποιο μπορεί να είναι εκείνο το σημείο που θα κρατήσει τη μετοχή και θα δώσει την αντίδραση.
Ελλείψει καταλυτών και με το βλέμμα στη Γαλλία αλλά και στην πορεία των διεθνών αγορών το Χ.Α. προσπαθεί να κρατηθεί πάνω από τις 1.400 μονάδες.

Εκεί που συγκεντρώνονται τα βλέμματα είναι στη μετοχή της Τράπεζας Πειραιώς η οποία στις τελευταίες συνεδριάσεις δίνει μάχη για να κρατηθεί στη μακροχρόνια στήριξη και να μην υποχωρήσει κάτω από τον εκθετικό κινητό μέσο των 200 ημερών.
Το καλό σενάριο είναι να μην κάνει την πτωτική διάσπαση και να βρει δύναμη ώστε να κινηθεί εκ νέου προς τα 3,55-3,60 ευρώ και στη συνέχεια προς τα 3,80 ευρώ.
Αν δεν βρει τις απαραίτητες δυνάμεις και κάνει την πτωτική διάσπαση τα 3,20 ευρώ είναι ένας κοντινός στόχος, χωρίς να αποκλείεται και ακόμα μεγαλύτερη υποχώρηση.
ΠΕΙΡ_1.jpg

Η Aegean Airlines
αν και πολλοί αναλυτές εντοπίζουν μεγάλο περιθώριο ανόδου, η πορεία των ομοειδών και το discount που έχουν αρκετές έναντι της ελληνικής την κρατούν χαμηλά.
Τα 11 ευρώ δεν πρέπει να χαθούν, ενώ να σημειωθεί πως η μετοχή διαπραγματεύεται εδώ και μερικές μέρες κάτω από τον εκθετικό κινητό μέσο των 200 ημερών.
Το καλό σενάριο είναι να επανέλθει στα 12 ευρώ και να ξεπεράσει τον 200άρη και στη συνέχεια να πάει προς τα 13 ευρώ κλείνοντας ένα χάσμα τιμών που έχει αφήσει.
Το κακό σενάριο, είναι η διάσπαση της στήριξης κοντά στα 11 ευρώ με στόχο τα 9,80 ευρώ.
ΑΡΑΙΓ_3.jpg

Μάχη με τον εκθετικό των 200 ημερών και για τη ΔΕΗ στα 10,9 ευρώ και στις τελευταίες συνεδριάσεις δοκιμάζει τις αντοχές της στήριξης.
Αν δεν τα καταφέρει η επόμενη μεγάλη είναι στα 10,30 ευρώ.
Αν πάλι βρει δυνάμεις μπορεί να κινηθεί προς τα 11,50 ευρώ και μετά προς τα 12 ευρώ.
ΔΕΗ_2_1.jpg

Ο ΟΤΕ εδώ και μήνες έχει άσχημη συμπεριφορά και είναι υπό δοκιμασία ο εκθετικός των 200 ημερών.
Πτωτική διάσπαση οδηγεί τη μετοχή στα 13,30 ευρώ και μετά στα 13 ευρώ.
Το θετικό σενάριο θέλει αντίδραση προς τα 14,50 ευρώ με επόμενο στόχο τα 16 ευρώ περίπου.
ΟΤΕ_5.jpg

Τέλος η ΕΥΔΑΠ δεν μπορεί να ξεφύγει από τη μιζέρια και κινείται εντός ενός καθοδικού καναλιού με το κακό σενάριο να δείχνει τα 5 ευρώ που είναι το κάτω μέρος του καναλιού και το θετικό τα 6 ευρώ που είναι το πάνω μέρος.
Για να αλλάξει προς το καλύτερο η εικόνα πρέπει να ξεπεράσει τα 6,60 ευρώ.
ΕΥΔΑΠ_1.jpg

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης