Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μήνυμα Le Pen: Οι Γάλλοι μας έδωσαν την πρωτιά, εξαφάνισαν τον Macron - Χρειαζόμαστε απόλυτη πλειοψηφία

Μήνυμα Le Pen: Οι Γάλλοι μας έδωσαν την πρωτιά, εξαφάνισαν τον Macron - Χρειαζόμαστε απόλυτη πλειοψηφία
Η Le Pen ζήτησε την απόλυτη πλειοψηφία στον δεύτερο γύρο των εκλογών στις 7 Ιουλίου
«Ο γαλλικός λαός έδωσε το προβάδισμα στην Εθνική Συσπείρωση και εξαφάνισε το στρατόπεδο του Macron», δήλωσε η πρόεδρος του κόμματος και θριαμβεύτρια των εκλογών Marine Le Pen, σχολιάζοντας τα αποτελέσματα του πρώτου γύρου των βουλευτικών εκλογών.
Η Le Pen ζήτησε την απόλυτη πλειοψηφία στον δεύτερο γύρο των εκλογών στις 7 Ιουλίου, ώστε το κόμμα της να μπορέσει να διορθώσει τη Γαλλία και να αποκαταστήσει την ενότητα.
«Ο γαλλικός λαός έδειξε χωρίς αμφισημία τη βούλησή του να γυρίσει σελίδα μετά από επτά χρόνια διαβρωτικής εξουσίας... Ωστόσο, τίποτα δεν έχει κερδηθεί.
Ο δεύτερος γύρος θα είναι καθοριστικός», ανέφερε η Le Pen.
Τόνισε ότι το κόμμα της χρειάζεται την απόλυτη πλειοψηφία, ώστε σε οκτώ ημέρες ο Jordan Bardella να διοριστεί πρωθυπουργός από τον Emmanuel Macron.

Bardella: Θα είμαι ο πρωθυπουργός όλων των Γάλλων - Θα σεβαστώ τη «συμβίωση» με τον Macron

«Ο γαλλικός λαός ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα της ψήφου, με το υψηλότερο επίπεδο συμμετοχής στην ψηφοφορία τα τελευταία 40 χρόνια», τόνισε ο Jordan Bardella, υποψήφιος πρωθυπουργός της Εθνικής Συσπείρωσης της Marine Le Pen, απευθυνόμενος στους υποστηρικτές του μετά τα αποτελέσματα των πρόωρων βουλευτικών εκλογών στη Γαλλία
«Η απάντηση είναι ξεκάθαρη και η απάντηση είναι σαφής - ψήφισαν για αλλαγή ... Είναι σαφές ότι η προεδρική πλειοψηφία έχει εγκαταλειφθεί», τόνισε.
Σημείωσε ότι θέλει να είναι ο πρωθυπουργός όλων των Γάλλων, που σέβεται το σύνταγμα σε μια ενδεχόμενη «συμβίωση» με τον πρόεδρο Emmanuel Macron.

Θρίαμβος για τον Εθνική Συσπείρωση

Το κόμμα της Marine Le Pen σημείωσε μεγάλα κέρδη στον πρώτο γύρο των πρόωρων βουλευτικών εκλογών που θα μπορούσαν να οδηγήσουν την ακροδεξιά να αναλάβει για πρώτη φορά την εξουσία στη Γαλλία.
Η Εθνική Συσπείρωση κερδίζει το 34% των ψήφων.
Η κεντρώα συμμαχία του Γάλλου προέδρου Macron εν τω μεταξύ, υπέστη συγκλονιστικές απώλειες και ήρθε τρίτη με 20,3% των ψήφων.
Η αριστερή συμμαχία σημείωσε ισχυρή εμφάνιση με 28,1% των ψήφων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης