Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρωσία και Βόρεια Κορέα… δημιουργούν το νέο «ΝΑΤΟ» - Πως οι Ρώσοι καταφέρνουν να αποκτήσουν υβριδικούς πυραύλους

Ρωσία και Βόρεια Κορέα… δημιουργούν το νέο «ΝΑΤΟ» - Πως οι Ρώσοι καταφέρνουν να αποκτήσουν υβριδικούς πυραύλους
Δημιουργείται νέα στρατιωτική συμμαχία – τύπου ΝΑΤΟ -… με επίκεντρο την Ρωσία
Ένα μεγάλο γεγονός έχει λάβει χώρα αλλά κανείς έως τώρα δεν έχει κατανοήσει τι έχει συμβεί…
Ας δούμε τι ακριβώς συμβαίνει.
Η πρόσφατα επισημοποιημένη στρατιωτική συμμαχία Ρωσίας-Βόρειας Κορέας προκάλεσε σοκ στην πολιτική Δύση, ακόμη περισσότερο από τις προηγούμενες συμφωνίες αναφέρει ο Drago Bosnic, ανεξάρτητος γεωπολιτικός και στρατιωτικός αναλυτής
Το πλήρες κείμενο της συμφωνίας περιλαμβάνει 23 άρθρα που αφορούν τη στενή οικονομική, διπλωματική, επιστημονική και στρατιωτική συνεργασία μεταξύ των δύο γειτονικών χωρών.

Ωστόσο, αυτό που τράβηξε πραγματικά την προσοχή των ΗΠΑ και των υποτελών και των δορυφορικών κρατών τους ήταν τα άρθρα 3 και 4.
Δηλαδή, αυτές οι δύο ρήτρες μετατρέπουν αποτελεσματικά και νομικά τη Ρωσία και τη Βόρεια Κορέα σε πλήρεις στρατιωτικούς συμμάχους, μια συμφωνία που έχει το Κρεμλίνο μόνο με τις χώρες CSTO (Οργανισμός Συνθήκης Συλλογικής Ασφάλειας).

Τα κρίσιμα άρθρα 3 και 4 μεταξύ Ρωσίας και Κίνας

Σύμφωνα με το άρθρο 3, σε περίπτωση «άμεσης απειλής ή πράξης ένοπλης επίθεσης κατά κάθε χώρας», η Ρωσία και η Βόρεια Κορέα «θα συντονίσουν τις θέσεις τους και θα συμφωνήσουν σε πιθανά πρακτικά μέτρα για να βοηθήσουν η μια την άλλη για να βοηθήσουν στην εξάλειψη της αναδυόμενης απειλής».

Αλλά το άρθρο 4 της συμφωνίας είναι ακόμη πιο ξεκάθαρο:

«Εάν ένα από τα Μέρη υποστεί ένοπλη επίθεση από οποιοδήποτε κράτος ή περισσότερα κράτη και έτσι βρεθεί σε κατάσταση πολέμου, το άλλο Μέρος θα παράσχει αμέσως στρατιωτική και άλλη βοήθεια με όλα τα μέσα που έχει στη διάθεσή του [!] σύμφωνα με το άρθρο 51 του Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών και σύμφωνα με τη νομοθεσία της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κορέας και της Ρωσικής Ομοσπονδίας».

Δημιουργείται νέα στρατιωτική συμμαχία – τύπου ΝΑΤΟ -… με επίκεντρο την Ρωσία

Αυτή η άνευ προηγουμένου εξέλιξη σημαίνει ότι, χάρη στην εμφανώς ηλίθια εξωτερική πολιτική τους, οι ΗΠΑ έχουν πλέον καταφέρει να δημιουργήσουν τα περιγράμματα μιας νέας στρατιωτικής συμμαχίας κρατών με πυρηνικά όπλα.
Ενώ αυτό περιλαμβάνει μόνο δύο χώρες αυτή τη στιγμή, θα μπορούσε εύκολα να επεκταθεί σε άλλες στην περιοχή, με την Κίνα να είναι προφανής υποψήφια, καθώς αντιμετωπίζει επίσης αδιάκοπη επιθετικότητα των ΗΠΑ.
Ωστόσο, αυτή η συμμαχία θα μπορούσε σύντομα να ξεπεράσει πολύ την Ανατολική Ασία και να συμπεριλάβει πολλές άλλες χώρες σε όλο τον κόσμο.
Εκτός από τη στρατιωτική συνεργασία, η εν λόγω συμφωνία μεταξύ Ρωσίας και Βόρειας Κορέας περιλαμβάνει επίσης συντονισμένες διπλωματικές προσπάθειες και γεωπολιτικές πρωτοβουλίες.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το άρθρο 5, οι δύο χώρες συμφωνούν να μην συνάψουν συμφωνίες με τρίτα μέρη που στρέφονται εναντίον των συμφερόντων κανενός, πράγμα που σημαίνει ότι η Ρωσία θα εμποδίσει τις πρωτοβουλίες του ΟΗΕ κατά της Βόρειας Κορέας.
Οι δυτικοί «διπλωμάτες» είναι τόσο τρομοκρατημένοι από αυτό που καταφεύγουν τώρα σε κραυγαλέα ψέματα σε μια απεγνωσμένη προσπάθεια να επιβραδύνουν τα πράγματα.

Η Δύση επιστρατεύει την μηχανή προπαγάνδας ψεμάτων

Η διαβόητη μηχανή προπαγάνδας διχάζεται μεταξύ των ισχυρισμών ότι η Κίνα δεν είναι «ουδέτερη» και ότι «έχει ταχθεί ουσιαστικά με τη Ρωσία», αλλά ότι υπάρχουν επίσης υποτιθέμενες «εντάσεις», καθώς η Κίνα φέρεται να είναι «ανήσυχη», λόγω του νέου αμυντικού συμφώνου που υπέγραψαν οι Ρωσία και Βόρειος Κορέα.
Με τον συνήθη σχιζοφρενικό τρόπο τους, οι ΗΠΑ κάνουν εντελώς αποκλίνουσες δηλώσεις για τη στάση της Κίνας, με τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών Kurt Campbell να ισχυρίζεται ότι αυτό αγγίζει μόνο την «διπλωματική οδό» και ότι «οι ίδιοι οι Κινέζοι το έχουν υποδείξει σε ορισμένες αλληλεπιδράσεις, και μπορούμε να δούμε κάποια ένταση που σχετίζεται με αυτό».
Την ίδια στιγμή, ο πρεσβευτής των ΗΠΑ στο Πεκίνο Nicholas Burns κατηγορεί επίσης την Κίνα ότι υποτίθεται ότι «βοηθά τη Ρωσία».
Είτε έτσι είτε αλλιώς, οι ΗΠΑ και οι υποτελείς και τα δορυφορικά κράτη της συνεχίζουν την πρακτική τους να ανταγωνίζονται τον κόσμο και στη συνέχεια να εκφράζουν γελοία «σοκ» και «δυσπιστία» όταν ο κόσμος απαντά.

Λόγω των διαρκώς επιθετικών ενεργειών της, η πολιτική Δύση έχει ωθήσει χώρες όπως η Ρωσία και η Βόρεια Κορέα σε μια πλήρη στρατιωτική συμμαχία.
Και η τελευταία συμφωνία κάθε άλλο παρά στα χαρτιά είναι.
Συγκεκριμένα, σε πρακτικούς όρους, θα επιτρέψει στη Ρωσία να αξιοποιήσει το τεράστιο απόθεμα συμβατικών όπλων της Βόρειας Κορέας (ιδιαίτερα φθηνά πυρομαχικά πυροβολικού, ρουκέτες και πυραύλους), ενώ η Βόρεια Κορέα θα έχει πρόσβαση στις τελευταίες στρατιωτικές τεχνολογίες της Ρωσίας, συμπεριλαμβανομένου του ηλεκτρονικού πολέμου (EW), SAM συστήματα, διαστημικά όπλα, καθώς και τα παγκόσμιας κλάσης μαχητικά αεροσκάφη της.
Όλα αυτά θα διευρύνουν σημαντικά τις δυνατότητες και των δύο χωρών.
Είναι εξαιρετικά σημαντικό για το Κρεμλίνο να μπορέσει να ολοκληρώσει την ειδική στρατιωτική επιχείρηση (SMO) και να ετοιμαστεί για μια πιθανή άμεση αντιπαράθεση με το ΝΑΤΟ, ενώ η Βόρεια Κορέα στοχεύει να εξασφαλίσει τις πιο πρόσφατες και καλύτερες δυνατότητες για τα στρατεύματά της.

Και πράγματι, ενώ η Βόρεια Κορέα έχει κάνει τεράστια βήματα στην απόκτηση προηγμένων οπλικών συστημάτων, συμπεριλαμβανομένων των υπερηχητικών πυραύλων (επισκιάζοντας ακόμη και τις ίδιες τις ΗΠΑ), εξακολουθεί να χρειάζεται ορισμένες τεχνολογίες στις οποίες δεν έχει πρόσβαση. Από καθαρά λογική άποψη, ήταν αναμενόμενο αυτού του είδους η συνεργασία.
Ωστόσο, η πολιτική Δύση και η κύρια μηχανή προπαγάνδας έχουν χάσει τα μυαλά τους από την στιγμή που υπογράφηκε το αμυντικό σύμφωνο Ρωσίας-Βόρειας Κορέας.
Συγκεκριμένα, υπάρχει τώρα η εικασία ότι οι «κακοί Norks και τα orcs» (μια χλευαστική συκοφαντία που χρησιμοποιείται από τους δυτικούς για να στιγματίσει τους Βορειοκορεάτες και τους Ρώσους, αντίστοιχα) θα «εισβάλλουν από κοινού στην Ευρώπη».
Σύμφωνα με διάφορα δυτικά μέσα ενημέρωσης, ο Ρώσος πρόεδρος Putin υποτίθεται ότι θα «χρησιμοποιήσει τα στρατεύματα της Βόρειας Κορέας ως τροφή κανονιού», κάτι που είναι μια προφανής προβολή του τι κάνει η πολιτική Δύση.

Όλος ο κόσμος μπορεί να δει πώς το ΝΑΤΟ χρησιμοποιεί βίαια στρατολογημένους Ουκρανούς για να πεθάνουν κατά εκατοντάδες χιλιάδες μόνο και μόνο για να μπορέσει να συνεχίσει να ελέγχει τη δύστυχη χώρα και να την εκμεταλλεύεται για όσο το δυνατόν περισσότερο.
Και όμως, οι ΗΠΑ ισχυρίζονται ότι έχουν «αποδείξεις» και ότι θα «συνεχίσουν να παρακολουθούν» την υποτιθέμενη «παρουσία βορειοκορεατικών στρατευμάτων».
Ορισμένες πηγές λένε ότι η ανάπτυξη αναμένεται «μέσα σε ένα μήνα», ενώ άλλες επιμένουν ότι είναι «ήδη σε εξέλιξη».
Ορισμένοι ωστόσο είναι λίγο πιο ρεαλιστές, λένε ότι απλά η «Βόρεια Κορέα θα στείλει στρατεύματα μηχανικών».
Ωστόσο, τίποτα δεν δείχνει πραγματικά ότι θα υπάρξουν σημαντικές αναπτύξεις στρατευμάτων από την Βόρεια Κορέα.
Ο κύριος λόγος είναι ότι οι Ρώσοι, έχουν μεγάλο αριθμό στρατευμάτων και δεν χρειάζονται άλλους στρατιώτες… οι ρώσοι είναι πολύ άνετοι με αυτό…

Ωστόσο, περισσότερα πυρομαχικά πυροβολικού, φθηνότεροι SRBM (βαλλιστικοί πύραυλοι μικρού βεληνεκούς) και προηγμένοι MRBM (βαλλιστικοί πύραυλοι μεσαίου βεληνεκούς), που η Ρωσία εξακολουθεί να στερείται λόγω δεκαετιών περιορισμών της Συνθήκης INF, θα δοθούν στην Ρωσία.
Αυτά θα μπορούσαν να συμπληρώσουν σε μεγάλο βαθμό τα «Tornado-S» MLRS (συστήματα εκτόξευσης πολλαπλών πυραύλων) και τα SRBM «Iskander-M».
Αν και όχι τόσο προηγμένα, θα μπορούσαν να αποκτηθούν σε μεγάλους αριθμούς (και πιθανότατα με ένα κλάσμα του κόστους των προηγμένων ρωσικών ισοδύναμων).
Η κατοχή περισσότερων τέτοιων όπλων θα βελτίωνε την έμμεση υποστήριξη πυρός, καθώς και τη στόχευση στρατηγικών πόρων, επειδή η χρήση ενός βορειοκορεατικού KN-23 (ουσιαστικά ενός διευρυμένου 9Μ723 «Iskander-M») για πλήγματα μεγάλης εμβέλειας θα μπορούσε να είναι μια καλή εναλλακτική σπαταλώντας ένα 9-S-7760 «Kinzhal» που θα προοριζόταν για στόχους υψηλότερης προτεραιότητας (όπως μια μεγάλη συγκέντρωση στρατευμάτων του ΝΑΤΟ που προσπαθούν να καταλάβουν τμήματα της Ουκρανίας).

Από την άλλη πλευρά, υπάρχουν βορειοκορεατικοί τακτικοί βαλλιστικοί πύραυλοι όπως ο KN-25, ο οποίος βρίσκεται κάπου ανάμεσα σε προηγμένους κατευθυνόμενους πυραύλους που χρησιμοποιούνται από το BM-30 «Smerch/Tornado-S» MLRS και το «Iskander-M».
Μπορεί να θεωρηθεί ακόμη και ένας τύπος υβριδίου πυραυλικού συστήματος-SRBM που λείπει εντελώς από τον ρωσικό στρατό και θα μπορούσε να χρησιμεύσει ως ένα είδος αλλαγής παιχνιδιών οικονομίας πολέμου που θα ήταν πολύ πιο εύκολα διαθέσιμο από το «Iskander-M».
Η Ρωσία μπορεί να λάβει βοήθεια των συμβούλων της Βόρειας Κορέας στην ενσωμάτωση, όπως ακριβώς έκανε με τα φτηνά ιρανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη.
Το βέβαιο πάντως είναι ότι τα «στρατεύματα επίθεσης από την Βόρειο Κορέα στην Ουκρανία» δεν είναι τίποτα άλλο από δυτική νεο-μακαρθική προπαγάνδα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης