Τελευταία Νέα
Διεθνή

BFM (Γαλλικό ΜΜΕ): Σίγουρη η νίκη Le Pen στον β’ γύρο των εκλογών (7/7) – Θα κάνει κυβέρνηση με πάνω από 300 έδρες

BFM (Γαλλικό ΜΜΕ): Σίγουρη η νίκη Le Pen στον β’ γύρο των εκλογών (7/7) – Θα κάνει κυβέρνηση με πάνω από 300 έδρες
Η απόλυτη πλειοψηφία στην γαλλική Εθνοσυνέλευση κερδίζεται με 289 έδρες
Η Εθνική Συσπείρωση, το κόμμα της Marine Le Pen με 33,4% καταλαμβάνει την πρώτη θέση στις βουλευτικές εκλογές στη Γαλλία (30/6/2024) σύμφωνα με τον γαλλικό τηλεοπτικό σταθμό BFM.
Στην δεύτερη θέση έρχεται το νέο Λαϊκό Μέτωπο της αριστεράς με 28,5% και στην τρίτη θέση η παράταξη του προέδρου Μacron με 20,5%.
Σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό η Εθνική Συσπείρωση θα μπορούσε να συγκεντρώσει στο δεύτερο γύρο της ερχόμενης Κυριακής (7/7/2024) ανάμεσα στις 260 και τις 310 έδρες.
Η απόλυτη πλειοψηφία στην γαλλική Εθνοσυνέλευση κερδίζεται με 289 έδρες.

Le Pen: Εξαφάνιση Macron
 
«Ο γαλλικός λαός έδωσε το προβάδισμα στην Εθνική Συσπείρωση και εξαφάνισε το στρατόπεδο του Macron», δήλωσε η πρόεδρος του κόμματος και θριαμβεύτρια των εκλογών Marine Le Pen, σχολιάζοντας τα αποτελέσματα του πρώτου γύρου των βουλευτικών εκλογών.
Η Le Pen ζήτησε την απόλυτη πλειοψηφία στον δεύτερο γύρο των εκλογών στις 7 Ιουλίου, ώστε το κόμμα της να μπορέσει να διορθώσει τη Γαλλία και να αποκαταστήσει την ενότητα.
«Ο γαλλικός λαός έδειξε χωρίς αμφισημία τη βούλησή του να γυρίσει σελίδα μετά από επτά χρόνια διαβρωτικής εξουσίας... Ωστόσο, τίποτα δεν έχει κερδηθεί.
Ο δεύτερος γύρος θα είναι καθοριστικός», ανέφερε η Le Pen.
Τόνισε ότι το κόμμα της χρειάζεται την απόλυτη πλειοψηφία, ώστε σε οκτώ ημέρες ο Jordan Bardella να διοριστεί πρωθυπουργός από τον Emmanuel Macron.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης