Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ο... φονιάς Su-34 με το «πιο σκληρό χτύπημα» παραμένει το κορυφαίο χαρτί της Ρωσίας: Ρίχνει FAB - 3000 σε πολλαπλούς στόχους

Ο... φονιάς Su-34 με το «πιο σκληρό χτύπημα» παραμένει το κορυφαίο χαρτί της Ρωσίας: Ρίχνει FAB - 3000 σε πολλαπλούς στόχους
Τα ρωσικά Fullbacks απογειώνονται από την αεροπορική βάση Voronezh Malshevo, που βρίσκεται μόλις 100 χιλιόμετρα από τα σύνορα της Ουκρανίας, και εκτοξεύουν ισχυρές βόμβες ολίσθησης σε ουκρανικούς σχηματισμούς τακτικά
Σχετικά Άρθρα

Με την ικανότητά του να εκτοξεύει βόμβες ολίσθησης και να καταστρέφει μεγάλους ουκρανικούς σχηματισμούς, το μαχητικό βομβαρδιστικό Su-34 Fullback παραμένει το κορυφαίο πλεονέκτημα για τις Ρωσικές Αεροδιαστημικές Δυνάμεις (VKS) στο μέτωπο της Ουκρανίας.
Τα ρωσικά Fullbacks απογειώνονται από την αεροπορική βάση Voronezh Malshevo, που βρίσκεται μόλις 100 χιλιόμετρα από τα σύνορα της Ουκρανίας, και εκτοξεύουν ισχυρές βόμβες ολίσθησης σε ουκρανικούς σχηματισμούς τακτικά, σύμφωνα με αναφορές.
Η ουκρανική ομάδα ανάλυσης Frontelligence Insight εξήγησε πρόσφατα:
«Χρειάζονται λίγα μόνο λεπτά για ένα αεροσκάφος [Sukhoi] να φτάσει στην περιοχή εκτόξευσης κοντά στα σύνορα και μετά να επιστρέψει στη βάση… Ο μεγάλος αριθμός αεροσκαφών που σταθμεύουν στο αεροδρόμιο επιτρέπει την ταυτόχρονη ανάπτυξη βομβών με ταυτόχρονη εμπλοκή πολλαπλών στόχων σε ουκρανικό έδαφος».
Όπως ήταν εμφανές σε πρόσφατα δημοσιευμένες δορυφορικές εικόνες, ένα αεροσκάφος είναι σταθμευμένο ακάλυπτο στην άσφαλτο στο Voronezh μαζί με άλλα μαχητικά αεροσκάφη και ελικόπτερα.
Η εγκατάσταση βρίσκεται εντός βεληνεκούς από το αμερικανικό τακτικό σύστημα πυραύλων στρατού της Ουκρανίας (ATACMS).
Ωστόσο, χωρίς την έγκριση των ΗΠΑ, τα ρωσικά Su-34 παραμένουν ασφαλή από ενδεχόμενο χτύπημα.
Su-34-Russia.webp

Παρά τις απώλειες στη μάχη, το Su-34 οδηγεί τι εξελίξεις....

Τον περασμένο μήνα, οι ρωσικές δυνάμεις άρχισαν να χρησιμοποιούν τη βόμβα ολίσθησης βαρέως τύπου FAB-3000 για πρώτη φορά.
Σε μια από τις πρώτες τέτοιες πανισχυρές επιθέσεις, μια πολυώροφη δομή - που οι ρωσικές μυστικές υπηρεσίες υποστήριζαν ότι ήταν στρατιωτική βάση των Ουκρανών- χτυπήθηκε από βόμβα FAB-3000 που έπεσε από μαχητικό βομβαρδιστικό Sukhoi Su-34 εξοπλισμένο με πτερύγια pop-out.
Ρώσοι αναλυτές σημείωσαν ότι η χρήση αυτών των βαρέων όπλων έδειξε ότι τα ρωσικά στρατεύματα ήταν πιθανό να επεκτείνουν τις επιχειρήσεις εναντίον των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας (AFU).
«Λαμβάνοντας υπόψη το σημαντικό αποτέλεσμα κρούσης αυτού του πυρομαχικού, η χρήση του μπορεί να αναγνωριστεί ως επιτυχής.
Επιπλέον, είναι απαραίτητο να κλιμακωθεί η χρήση του έναντι βασικών εγκαταστάσεων υποδομής των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων για την επιτυχή προέλαση», δήλωσε στο TASS ο στρατιωτικός ειδικός, αρχισυντάκτης του περιοδικού National Defense Igor Korotchenko.
Η Ρωσία εκτοξεύει τις άλλες βόμβες της, συμπεριλαμβανομένου της FAB-500 και ακόμη και της FAB-1500, στην Ουκρανία εδώ και αρκετούς μήνες.
Ωστόσο, η FAB-3000 με πάνω από 3 τόνους, μπορεί προκαλέσει περισσότερες καταστροφές και ζημιές σε ουκρανικούς στρατιωτικούς σχηματισμούς.
Το Su-34 Fullback είναι ο επίσημος μεταφορέας αυτών των φονικών πυρομαχικών. Τέτοια χτυπήματα θα συνεχιστούν έως ότου η Μόσχα καταλάβει όλες τις αποσχισθείσες ρωσόφωνες περιοχές στα ανατολικά και νότια της Μόσχας.

 

Η Ουκρανία έχει επανειλημμένα επισημάνει τη μαζική απειλή που συνιστά η ρωσική εκτόξευση βομβών ολίσθησης Su-34.
Ο Πρόεδρος της Ουκρανίας Volodymyr Zelensky δήλωσε στις 30 Ιουνίου ότι η Ρωσία επιτέθηκε στην Ουκρανία με περισσότερες από 800 βόμβες ολίσθησης σε μια εβδομάδα.
Φωτογραφίες από τα ρωσικά χτυπήματα στις πόλεις Zaporizhzhia, Dnipro, Odesa, Sumy, Kherson, Donetsk και Kharkiv αναρτήθηκαν από τον Ουκρανό Πρόεδρο.

www.bankingnews.gr
 

 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης